Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 412 Besökare idag: 4 332
annons
annons
Laddar...

Alkemisten filmatiseras äntligen!

AndreasKällman 2016-10-12

Alkemisten är en av de mest framgångsrika böckerna som någonsin har skrivits. Publicerad 1988, skriven av brasilianaren Paulo Coelho på två veckor 1987. Den har sålts i häpnadsväckande 150 miljoner exemplar och blivit översatt till över 65 olika språk.

Att filmatisera Alkemisten har länge varit en dröm för många, Coelho själv har dock varit negativt inställd till filmatisering på grund av hans generellt negativa inställning till filmatiseringar, han har sagt att han sällan finner att filmatiseringar lever upp till böckerna. Gällande specifikt Alkemisten har han även sagt att boken "lever ett eget liv inuti läsarens huvud" och att han inte vill det från framtida läsare.
Med åren verkar han dock ha tinat upp inför idéen om en filmatisering och sålde 2003 rättigheterna för filmatisering till Warner Bros.
På grund av flera meningsskiljaktigheter mellan Coelho och Warner Bros. blev filmen aldrig av. Detta ledde till många turer fram och tillbaka mellan olika företag och involverade personer innan rättigheterna till slut, 2008, landade hos Harvey Weinstein och Laurence Fishburne.

Fishburne skulle från början regissera, producera samt spela huvudrollen i filmen. Under åren sedan de köpte rättigheterna har rollerna ändrats något och Fishburne kommer nu primärt regissera filmen samt producera tillsammans med Weinstein (som för ovanlighetens skull kommer vara med och producera filmen personligen) medan rollen som alkemisten kommer spelas av Idris Elba.

Budget och premiärdatum har inte släppts ännu. En tidigare budget som rapporterats låg på 60 miljoner dollar, den nuvarande kan antas vara högre.


Kommentarer (3)

 
Premiärer
Visa mer
Mest diskuterade filmer
Avengers: Endgame
The Curse of La Llorona
Shazam!
Jurtjyrkogården
Bohemian Rhapsody
Totalt antal kommentarer: 1739881
Senaste recensioner
Olofs frostiga äventyr
Slender Man
Annie
Mördaren - en helt vanlig person
ReGOREgitated Sacrifice
Totalt antal recensioner: 8204
Kolumner
Nya medlemmar
j_kubala
dlwhdgus
Amelia999
Sally1000
linsans112
Nya denna vecka: 4  Totalt: 122038
Filmtipsets Länkar
Rekommenderade sajter
SESN AB © 2000-2017 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@sesn.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor