Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 656 Besökare idag: 5 536
annons
annons
Laddar...

Filmguru om Oscarsgalan: Bästa kvinnliga biroll & Bästa manliga huvudroll

AndreasKällman 2017-02-10 Bilden

Bästa kvinnliga biroll

Nominerade: Viola Davis (Fences), Naomie Harris (Moonlight), Nicole Kidman (Lion), Octavia Spencer (Dolda tillgångar), Michelle Williams (Manchester by the Sea)

En tråkig kategori då det är så uppenbart att Michelle Williams (fjärde nomineringen) kommer vinna för sin roll i Manchester by the Sea. Jag tycker nog hon är med i så kort tid att hon inte borde ha en chans för nominering. Nu har jag inte mätt tiden men hon är inte i rutan många minuter och då tycker jag att såväl Emily Blunt eller Sasha Lane kunde fått hennes plats.

Kammarspelet Fences stora behållning är Viola Davis (tredje nomineringen) som faktiskt, Michelle till trots, kan ha en vettig chans till vinst. Hon lyfter Washingtons film och levererar friskt och mycket stabilt. Viola snodde också Golden Globe-priset i januari.

En av Moonlight höjdpunkter var Naomie Harris rollkaraktär där hon spelar knarkarmorsa och hon gör det mycket bra. Hon bör ses som en outsider.

Nicole Kidmans nominering (fjärde) för Lion gör mig bara irriterad eftersom såväl Sasha Lane och Emily Blunt gör bättre prestationer. Har Nicole gjort någon jättebra roll i sin karriär? Okej, hon nådde en oscarstatyett för insatsen i Timmarna. Helt välförtjänt, dock!

2012 vann Octavia Spencer en Oscar gör sin insats i Niceville och har därför ännu en chans, fem år senare. Hon är stabil i Dolda tillgångar och har så klart en möjlighet på en gubbe. Tror dock hon får lämna tomhänt.

Jag tippar: Viola Davis, Fences

Förra årets vinnare: Alicia Vikander, The Danish Girl

Bästa manliga huvudroll

Nominerade: Casey Affleck (Manchester by the Sea) Ryan Gosling (La La Land), Andrew Garfield (Hacksaw Ridge), Denzel Washington (Fences), Viggo Mortensen (Captain Fantastic)

Den bättre brodern Casey (andra nomineringen) nominerades för första gången 2008 för sin roll som fegis i westernfilmen Mordet på Jesse James av ynkryggen Robert Ford och har nu fått sin andra chans. Det är en chans som är mycket stor och Casey är favorittippad att ta hem årets statyett för sin insats i fantastiska dramat Manchester by the Sea. Casey har minst sagt en ljus framtid till mötes.

Ryan Gosling (andra nomineringen) är en personlig favorit sedan Dagboken 2004 och som har gjort åtskilliga avtryck på bioduken sedan dess. I La La Land är han som vanligt trygg i sin roll och gör således ett stabilt intryck och fungerar mycket bra ihop med Emma Stone. Dock får han nog vara glad för nomineringen det här året (hans andra efter Half Nelson 2007) eftersom han har starkare konkurrenter som är vassare. Ryan knep Golden Globe i januari.

Andrew Garfield (oscardebut) ryktades nomineras även för Silence men får dock nöja sig med nomineringen för krigsdramat Hacksaw Ridge. Personligen har jag mycket svårt för Andrew eftersom han sällan har några som helst ansiktsdrag som får en att känna sympati. Han är dock väldigt bra i Gibsons krigsdrama och det är helt klart Garfields bästa prestation hittills.

Denzel Washington är med sina sju nomineringar genom åren kategorins veteran. Två vinster (Glory 1990, Training Day 2002) senare kan han ta sin tredje oscargubbe för Fences, en film han även producerat. En gedigen insats av Denzel men bör inte ha med gubben att göra i år.

Viggo Mortensen (andra nomineringen) är höjdpunkten i rörande Captain Fantastic som handlar om en familj som bor i djupaste skogen långt ifrån civilisationen. En familjetragedi tvingar dock familjen söka sig in mot staden och allt farligt som den kan bära med sig. Det är en riktigt bra film där Viggo är filmens behållning och jag förstår att han oscarnominerats för rollen som kanske är hans bästa. Till och med bättre än hans första och dittills enda oscarnominering, Eastern Promises.

Jag tippar: Ryan Gosling, La La Land

Förra årets vinnare: Leonardo DiCaprio (The Revenant)

Filmguru


Kommentarer (0)

 
Premiärer
24/3 - Brev till en seriemördare
24/3 - Nocturama
24/3 - The Salesman
31/3 - Patriots Day
31/3 - Smurfarna: den försvunna byn
31/3 - I Called Him Morgan
31/3 - Incarnate
Visa mer
Mest diskuterade filmer
Skönheten och odjuret
Logan: The Wolverine
Arrival
The Great Wall
Silence
Totalt antal kommentarer: 1694920
Senaste recensioner
La La Land
The Revenant
Manchester by the Sea
Turinhästen
Rogue One: A Star Wars Story
Totalt antal recensioner: 7846
Kolumner
Nya medlemmar
Tjobarn
lolmaster55
lolol55
niishtman
nwiegandkatr
Nya denna vecka: 22  Totalt: 120565
Länkar
Entertainity AB © 2000-2016 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till ads@n24g.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor