Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 3 665 Besökare idag: 10 664
annons
annons
Laddar...

Tv-kolumnen 20/1-26/1

Ihsahn 2017-01-20 Bilden

Nytt år, nytt kolumnskoncept, numer i veckoformat. Bekant för de som lusläser kvällstidningarnas tv-bilagor, men ovant för oss skribenter som plötsligt måste välja och vraka hårdare i tablån för att undvika en kolumn lång som en Stephen King-roman. Men med hot om Filmtipsets nedläggning hängande över våra huvuden är det väl inte mer än rätt att vi får lite extra utmaning att jobba med?

 
Läs hela TV-kolumnen
Kommentarer (0)

 

Jules4893 recenserar Manchester by the Sea

AndreasKällman 2016-12-21 Bilden

Manchester by the Sea berättas väldigt naket och ärligt. Vi ser starka relationer växa och försvinna som jag inte sett lika starkt på duk sedan Blue Valentine. Regissören och manusförfattaren Kenneth Lonergan är ett namn jag tidigare inte hört men ett namn att komma ihåg. Detta är hans tredje film där manuset var med i 2014 års ”blacklist” f...

 
Kommentarer (2)

 

Vinn film-julklapparna här och nu!

AndreasKällman 2016-12-16 Bilden

Hej alla!

Snart nalkas julen och julklapps-stressen är redan igång för fullt. Så för att underlätta stressen med inköp av julklappar till den filmintresserade familjemedlemmen, vännen, kollegan, dig själv, eller vem som helst egentligen – tävlar vi ut två av årets storfilmer och en av årets stora serie-hittar!
-Suicide Squad – Extended Cut
-The Legend of Tarzan
-Supergirl (Serien)

Det enda du behöver göra för att vinna är att svara rätt på tre frågor och lämna en lite motivering.
Tävlingen är bara igång under helgen, så skynda dig på att tävla redan nu!

Tävlingen hittar du här

Lycka till och god jul!

Kommentarer (0)

 

August Dellert recenserar Rogue One: A Star Wars Story

AndreasKällman 2016-12-14 Bilden

Rogue One: A Star Wars Story är den första av flera planerade 'spin-off'-filmer som alltså inte är episoder i den övergripande Star Wars-sagan. De flesta vet nog att Rogue One handlar om hur planerna till Dödsstjärnan hamnar i rebellernas händer, men kanske inte så mycket mer än det. Filmen utspelar sig alltså mellan [url]Episod...

 
Kommentarer (0)

 

Jules4893 recenserar Allied

AndreasKällman 2016-11-30 Bilden

Allied tar oss till gränslandet mellan rätt och fel under krigstidens Europa. Här utmanas vi med en central fråga som kanske är filmens största styrka – kan man lita på den man älskar mest i livet?

År 1942 träffar den Fransk-Kanadensiska spionen Max Vatan (Brad Pitt), Marianne Beausejour (Marianne Cottillard) under ett uppdrag i Casablanca. När de senare...

 
Kommentarer (0)

 

Jules4893 recenserar American Honey

AndreasKällman 2016-11-28 Bilden

För de som väntar sig en riktigt härlig roadmovie så lever American Honey upp till de flestas förväntningar. Vi tar oss genom fascinerande miljöer, mixat till musik, dans och kärlek. Den innehåller precis det en roadmovie ska innehålla och lyckas samtidigt med att skapa otroliga personporträtt.

American honey börjar när den 18-åriga Star beslutar...

 
Kommentarer (0)

 

J.R.R. Tolkiens liv blir äntligen film!

AndreasKällman 2016-11-18 Bilden

John Ronald Reuel Tolkien, eller J.R.R. Tolkien som han är mer känd som, är en av världens mest kända och lästa författare. The Hobbit, The Lord of the Rings och The Silmarillion har tillsammans sålts i över 200 miljoner exemplar och hans böcker har gjorts om till nio filmer.

Tolkiens eget liv har dock aldrig fått "bio-pic"-behandlingen, vilket är förvånande med tanke på hur händelserikt och spännande hans liv var. Han föddes 1892 i nuvarande...

 
Kommentarer (0)

 

Vinnare av medlemskort till Stockholm filmfestival!

AndreasKällman 2016-11-09 Bilden

Hej alla glada filmälskare!

Tittar man ut genom fönstret här i Stockholm just nu så ligger snön djup och himlen är mörk. Så vad passar då bättre än att sjunka ner i en mjuk biostol, ta en näve popcorn och njuta av en riktigt bra film? Det enda som slår det är ju såklart att njuta av en hel hög grymma filmer.

Detta gör du givetvis bäst på Stockholm filmfestival! Lämpligt nog har vi ju haft en tävling de...

 
Kommentarer (0)

 

NoHate-träff i sthlm - Vinn Airboard och plusmedlemskap!

AndreasKällman 2016-11-02 Bilden

Hej alla glada filmälskare!

Nu på fredag, den fjärde november, är det NoHate-dagen!
En dag som handlar om att sprida kärlek och motverka näthat. Initiativet för NoHate-kampanjen togs av Statens Medieråd - läs mer här: http://nohate.se/

Eftersom vi spenderar så mycket tid på internet så ser vi tyvärr mer näthat än vad vi tycker är OK - vilket är noll.
Vi har bestämt oss för att försöka göra vad vi kan för att främja...

 
Kommentarer (0)

 

Stockholm Filmfestivals program + tävling!

AndreasKällman 2016-10-25 Bilden

Om två veckor drar Stockholm Filmfestival igång igen, vi på Filmtipset är såklart väldigt förväntansfulla och ser detta som ett av årets självklara höjdpunkter!

"Under 12 dagar i november lyser vi upp höstmörkret med fantastiska filmer, de bästa festerna och spännande möten med filmpersonligheter. Filmfestivalen lockar hit de stora stjärnorna och tidigare har bland andra Quentin Tarantino, Uma Thurman och David Lynch besökt festivalen!
Under...

 
Kommentarer (0)

 

Alkemisten filmatiseras äntligen!

AndreasKällman 2016-10-12 Bilden

Alkemisten är en av de mest framgångsrika böckerna som någonsin har skrivits. Publicerad 1988, skriven av brasilianaren Paulo Coelho på två veckor 1987. Den har sålts i häpnadsväckande 150 miljoner exemplar och blivit översatt till över 65 olika språk.

Att filmatisera Alkemisten har länge varit en dröm för många, Coelho själv har dock varit negativt inställd till filmatisering på grund av hans generellt negativa inställning till filmatiseringar...

 
Kommentarer (3)

 

Till djungeln igen - Lejonkungen kommer tillbaka!

AndreasKällman 2016-09-29 Bilden

1994 var ett legendariskt år i filmhistorien. Forrest Gump, Nyckeln till frihet, Pulp Fiction, Léon, Hoop Dreams och Clerks är bara ett axplock av alla numera klassiska filmer som kom det året. Filmer som definierade sin respektive genre och innebar ett definitivt stilbyte i filmhistorien.

En film som markant kom att påverka ett flertal kommande filmer, i både sin egen genre och...

 
Kommentarer (5)

 
Senaste kolumnen:

Snackisen med Johan Nordström

johansk8 2012-10-29 Bilden

Anslaget i nya Bondfilmen är lysande. Pang på rödbetan i storyn samt lysande bilder och musik till förtexten. Jag älskar bra anslag.

En lyckad film behöver egentligen bara innehålla två saker. 1/ En tydlig konflikt. 2/ En upplösning av konflikten - som sker i slutet av filmen.

 
Kommentarer (4)

 
Äldre artiklar more
Premiärer
27/1 - The Handmaiden
27/1 - La La Land
27/1 - The Bye Bye Man
27/1 - xXx: The Return of Xander Cage
3/2 - The Founder
3/2 - Vaiana
3/2 - Rings
Visa mer
Mest diskuterade filmer
Arrival
Assassin's Creed
Clinical
Sherlock - The Final Problem
Manchester by the Sea
Totalt antal kommentarer: 1692114
Senaste recensioner
The Revenant
Manchester by the Sea
Turinhästen
Rogue One: A Star Wars Story
Arrival
Totalt antal recensioner: 7844
Kolumner
Tv-kolumnen 20/1-26/1
Nya medlemmar
Powernorth
Potatisgratäng
Freeroffe
Peterkga
Knaskurt
Nya denna vecka: 20  Totalt: 120330
Länkar
Entertainity AB © 2000-2016 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till ads@n24g.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor