Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 366 Besökare idag: 4 835
annons
Laddar...
 

10 on Ten

Originaltitel: 10 on Ten
Regissör:Abbas Kiarostami
Utgivningsår:2004
Längd: 88 min
Antal betyg:12 betyg
Betygsätt:
Filmtipset-betyg:

Om 10 on Ten:

Den hyllade iranske regissören Abbas Kiarostami kör - i likhet med många av sina filmer - ensam bil genom inspelningsplatserna för sin film "Smak av Körsbär" och berättar direkt till kameran om sina tankar kring film, med särskild fokus på sin egen filmkonst, och om det allmänna tillståndet i världen.

Liknande filmer

- Visa fler...

Skådespelare:

Manus:

Abbas Kiarostami

Genre:

Dokumentär

Produktionsland:

Frankrike, Iran
Filmnummer: 37190
Diskussioner om 10 on Ten  (0 diskussioner)
Det finns inga diskussioner här just nu
Starta ny diskussion
Kommentarer om 10 on Ten (3 st)
Petterror (Anmäl)   1/4 2014
2 eller 3.. Hmm, nöjer mig med 2 så länge och låter den få smälta lite. Intressant men lite seg.
foppa99 (Anmäl)   2/11 2009
segt värre å lyssna på "en iransk gubbe" i 88min men xå väldans intressant o väl värt "mödan" eftersom Kiarostami är 1 bra regissör.
kungniba (Anmäl)   6/10 2005
Tveklöst en av de bästa filmerna om film jag haft förmånen att se. Kiarostamis subtila ironi och tvetydighet i förhållande till det han själv uttalar ger en extra, självkritisk dimension och saker och ting sätts på sin spets när han i den sista "föreläsningen" ger åskådaren en rejäl tankeställare. En av få regissörer som verkligen problematiserar relationen mellan kameran/filmmakaren och det som filmas. Mellanfyra.
  Gå till filmforum  Till filmforum
Betyg & Kommentarer
Listor
Dela
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor