Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 495 Besökare idag: 4 851
annons
Laddar...
 

Invasionen av Danmark

Originaltitel: 9. april
Regissör:Roni Ezra
Utgivningsår:2015
Längd: 92 min
Antal betyg:0 betyg
Betygsätt:

Om Invasionen av Danmark:

Tidigt på morgonen den 9 april 1940 larmas den danska armén. 40 000 tyska soldater har passerat gränsen och Danmark är i krig mot Europas starkaste armé.

Liknande filmer

Titel: Flamman & Citronen
Originaltitel: Flammen & Citronen
Regissör: Ole Christian Madsen
År: 2008
Genre: Drama, Kriminalare, Thriller, Krig
Film nr.: 61109
Flamman & Citronen
- Visa fler...

Skådespelare:

Lars Mikkelsen, Pilou Asbæk, Gustav Dyekjær Giese, Sebastian Bull Sarning, Michael Brostrup, Joachim Fjelstrup, Morten Hauch-Fausbøll, Mikkel Bentzen, Ari Alexander, Elliott Crosset Hove, Mathias Lundkvist, Jesper Hagelskær Paasch, Martin Greis

Manus:

Tobias Lindholm

Genre:

Drama, Krig

Alternativ titel:

April 9th

Produktionsland:

Danmark
Filmnummer: 113007
Diskussioner om Invasionen av Danmark  (0 diskussioner)
Det finns inga diskussioner här just nu
Starta ny diskussion
Kommentarer om Invasionen av Danmark (19 st)
mammene (Anmäl)   17:18 21/5
En annorlunda krigsfilm där man koncentrerar sig mer på det psykologiska och inte så mycket strid. Unga pojkar som inte vet vad som väntar dem, egentligen vet de inte ens att det är krig. Hur man ger sig på varandra, men också håller ihop när det gäller. Har heller aldrig sett cyklande soldater, de kändes så utlämnade. En ovanlig skildring av krig som satte sig, en trea blir det.
jezebel (Anmäl)   18/9 2018
Lite småspännande på sina håll men över lag väldigt mycket tv-filmskänsla.
Paramis (Anmäl)   24/7 2018
En välgjord krigsfilm som känns äkta ! Stämningen och spänningen fanns hela filmen igenom. Det behövs inte en massa skjutande för att en krigsfilm ska bli bra.
goeran (Anmäl)   26/1 2018
Roni Ezras 9. April från 2015 är en helt okey krigsfilm som förmodligen skildrar det verkliga händelseförloppet rätt korrekt. Den som verkligen glänser i filmen är Pilou Asbæk som löjtnant Sand.
Raimo_1985 (Anmäl)   4/1 2018
En av de bästa krigsfilmer och en av de bästa krigsfilmer jag sett. Mycket gripande krigsdrama. Vissa säger att det är tafatt och patetiskt och så men kom igen, vad skulle dom göra? Låta tyskarna passera? "Välkomna..."
  Det finns fler kommentarer  Fler kommentarer till Invasionen av Danmark
  Gå till filmforum  Till filmforum
Betyg & Kommentarer
Listor
Dela
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor