Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 550 Besökare idag: 4 539
annons
Laddar...
 

Åsa-Nisse i agentform

Originaltitel: Åsa-Nisse i agentform
Regissör:Arne Stivell
Utgivningsår:1967
Längd: 96 min
Antal betyg:175 betyg
Betygsätt:
Filmtipset-betyg:

Om Åsa-Nisse i agentform:

Vi slungas rakt in i filmen utan förtexter. Sex gogo-brudar dansar omkring mitt i naturen. Konstapel Klöverhage, Akke Carlsson med hitlermustasch, ligger och spanar på flickorna. Någon har dock fått syn på Klöverhage, och skjuter sönder hans kikare, den ena efter den andra. Samtidigt har en störningssändare etablerats i Knohult, med resultat att TV bara sänder fyra år gamla program. Knohult är därmed isolerat från övriga världen. Åsa-Nisse och Klabbarparn lär upp Sjökvisten till hemlig agent och sätter honom på spåret. I denna film ser vi inte skymten av Kristin och Eulalia.

Liknande filmer

Titel: Åsa-Nisse och den stora kalabaliken
Originaltitel: Åsa-Nisse och den stora kalabaliken
Regissör: Arne Stivell
År: 1968
Genre: Komedi
Film nr.: 15188
Åsa-Nisse och den stora kalabaliken
Titel: Åsa-Nisse jubilerar
Originaltitel: Åsa-Nisse jubilerar
Regissör: Ragnar Frisk
År: 1959
Genre: Komedi
Film nr.: 21689
Åsa-Nisse jubilerar
Titel: Åsa-Nisse i popform
Originaltitel: Åsa-Nisse i popform
Regissör: Börje Larsson
År: 1964
Genre: Komedi
Film nr.: 12484
Åsa-Nisse i popform
Titel: Åsa-Nisse i full fart
Originaltitel: Åsa-Nisse i full fart
Regissör: Ragnar Frisk
År: 1957
Genre: Komedi
Film nr.: 21687
Åsa-Nisse i full fart
Titel: Åsa-Nisse och tjocka släkten
Originaltitel: Åsa-Nisse och tjocka släkten
Regissör: Börje Larsson
År: 1963
Genre: Komedi
Film nr.: 12179
Åsa-Nisse och tjocka släkten
- Visa fler...

Skådespelare:

John Elfström, Artur Rolén, Maude Adelson, Gus Dahlström, Akke Carlsson, Stellan Skantz, Gustaf Lövås, Lars Lennartsson, Gösta 'Snoddas' Nordgren, Lena Stivell, Mikael Ramel, Anna Öst

Manus:

Arne Stivell

Genre:

Komedi

Produktionsland:

Sverige
Med i listor: Åsa-Nisse
Filmnummer: 22321
Diskussioner om Åsa-Nisse i agentform  (0 diskussioner)
Det finns inga diskussioner här just nu
Starta ny diskussion
Kommentarer om Åsa-Nisse i agentform (16 st)
karlmats (Anmäl)   23:45 4/7
Det här var faktiskt riktigt uselt. Det är om möjligt ännu mer osammanhängande än vanligt och det märks att gubbarna börjar bli lite äldre för nog är den, som vanligt, improviserade dialogen lite mer gaggig än den brukar vara. Några höjdarscener finns det, men skulle man klippa ihop en "best of" Åsa-Nisse så bidrar nog den här filmen inte med mer än max 30 sekunder. Sjökvisten är stabil som vanligt men man undrar ju vad alla dansande brallisar gör i det där skumraskhuset egentligen. Så mycket dumt som händer att man blir lite matt. Hoppas avslutningen på serien hittar lite mer livskraft än så här. Den kan inte komma undan med ett högre betyg den här gången, ingen bra start för Nesse-debuterande Arne Stivell men han trodde väl att de här kultfilmerna spelade in sig själv, tji fick han, och vi som tittar. 1an är väl ändå något stark.
Rai (Anmäl)   8/11 2017
Vad ska man säga? Åsa-Nisse är ju alltid Åsa-Nisse. Det finns ett sällsamt ljus av uselhet, fånerier i filmerna, men ljuset över just Åsa-Nisse filmerna kan inte annat än bli uppfylld av humor och värmen och det klarar knappast några andra filmer som är lika usla... Därför älskar jag Åsa-Nisse-filmerna..
yrkeschaufföre (Anmäl)   22/10 2015
Jag har aldrig förstått varför Gus Dahlström är med i Åsa-Nissse-filmerna, humorn är ju tvärt emot Crazyhumorn som Gus representerar. Men den här filmen är lite smårolig och har några vaga poänger men när slutet kommer blir det uppenbart att man inte orkade skriva ett ordentligt slut utan bara tramsar till det å sen går alla hem.
LTT86 (Anmäl)   22/5 2015
Story var helt enkelt för tråkig för att bli intresserat. Det var klart bättre än förra Åsa Nisse jag sog på och hade en bättre story som var mycket enklare att följa, men tyvärr var den inte tillräcklig intresserat för mig att komma in i.
Intro (Anmäl)   16/11 2010
kultfilm!
  Det finns fler kommentarer  Fler kommentarer till Åsa-Nisse i agentform
  Gå till filmforum  Till filmforum
Betyg & Kommentarer
Listor
Dela
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor