Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 336 Besökare idag: 4 764
annons
Laddar...
 

Åsa-Nisse på hal is

Originaltitel: Åsa-Nisse på hal is
Regissör:Ragnar Frisk
Utgivningsår:1954
Längd: 91 min
Antal betyg:369 betyg
Betygsätt:
Filmtipset-betyg:

Om Åsa-Nisse på hal is:

De kluriga smålänningarna Åsa-Nisse och Klabbarparn får utlopp för sin tävlingslusta till sjöss, till lands och till och med i luften. Åsa-Nisse blir hela Knohults hjälte.

Liknande filmer

Titel: Åsa-Nisse i full fart
Originaltitel: Åsa-Nisse i full fart
Regissör: Ragnar Frisk
År: 1957
Genre: Komedi
Film nr.: 21687
Åsa-Nisse i full fart
Titel: Åsa-Nisse på semester
Originaltitel: Åsa-Nisse på semester
Regissör: Ragnar Frisk
År: 1953
Genre: Komedi
Film nr.: 3186
Åsa-Nisse på semester
Titel: Åsa-Nisse och tjocka släkten
Originaltitel: Åsa-Nisse och tjocka släkten
Regissör: Börje Larsson
År: 1963
Genre: Komedi
Film nr.: 12179
Åsa-Nisse och tjocka släkten
Titel: Åsa-Nisse som polis
Originaltitel: Åsa-Nisse som polis
Regissör: Ragnar Frisk
År: 1960
Genre: Komedi
Film nr.: 705
Åsa-Nisse som polis
Titel: Åsa-Nisse flyger i luften
Originaltitel: Åsa-Nisse flyger i luften
Regissör: Ragnar Frisk
År: 1956
Genre: Komedi
Film nr.: 7219
Åsa-Nisse flyger i luften
- Visa fler...

Skådespelare:

John Elfström, Artur Rolén, Helga Brofeldt, Julia Cæsar, Mona Malm, Ulla-Bella Fridh, Mona Geijer-Falkner, Gustaf Lövås, Willy Peters

Manus:

Lennart Palme

Genre:

Komedi

Produktionsland:

Sverige
Med i listor: Åsa-Nisse
Filmnummer: 11933
Diskussioner om Åsa-Nisse på hal is  (0 diskussioner)
Det finns inga diskussioner här just nu
Starta ny diskussion
Kommentarer om Åsa-Nisse på hal is (19 st)
Rai (Anmäl)   29/9 2017
Vad ska man säga? Åsa-Nisse är ju alltid Åsa-Nisse. Det finns ett sällsamt ljus av uselhet, fånerier i filmerna, men ljuset över just Åsa-Nisse filmerna kan inte annat än bli uppfylld av humor och värmen och det klarar knappast några andra filmer som är lika usla... Därför älskar jag Åsa-Nisse-filmerna..
karlmats (Anmäl)   18/7 2013
Farbror Nesse är tebaka och visst lyckas han kravla sig upp till en svag 2a efter förra filmens bottennapp. Det skulle vara roligt att se hur långa de här filmerna skulle bli om man klippte bort alla scener som innehålla nån form av jakt eller sång. Persongalleriet är fortsatt härligt, Sjökvisten som en gång i tiden hade lite personlighet har blivit en karikatyr på sig själv och är fortfarande en av seriens höjdpunkter. Med Nesse och Klabbis vet man ju vad man får och i god tradition finns det två fagra fruntimmer (Nej Eulalia och Kristin ni får ursäkta) i Mona och lilla fröken Britta. Hur dåligt allt än är, och det är fruktansvärt dåligt större delen av tiden, så går det inte gärna att sätta en 1a när den runda pojken sätter igång och spelar och sjunger så det hörs över kapernums nejder. Hur snittet kommer utvecklas över de kommande 15 filmerna vågar jag inte sia om, men det känns bra att få dela ut ännu en 2a till Ragnar Frisk. Ribban sätts onekligen väldigt lågt på förhand.
paninaro (Anmäl)   18/7 2013
”Jaaaha” är Åsa-Nisses och filmens första replik, vilket säger ganska mycket om vad vi har att vänta oss. Ännu en film med en och en halv timmes speltid att fylla ut. Det här är den minst sammanhängande filmen hittills i serien och det säger som bekant en del. Det slår mig att med en manusförfattare ombord hade tjugo års Åsa-Nissefilmer kunnat komprimeras till en säsong sitcom av ganska bra kvalitet. För nog finns det pärlor här; Eulalias attitydproblem har gått varvet runt nu och det har blivit en fröjd att höra hennes svador mot gubben sin. Landsfiskalens moster dyker upp igen och tar någon form av vansinnighetspris (i hård konkurrens). Sjökvisten blir bara värre och värre. Den runda pojken som både kan spela och sjonga är en av filmhistoriens på samma gång märkligaste och roligaste scener. Klabbarparns one-liner efter sångnumret är välförtjänt legendarisk. Men det är ju lite av tjusningen med Åsa-Nisse, att dylika guldkorn plötsligt kan dyka upp från precis ingenstans.
aronsoderlind (Anmäl)   26/1 2009
Julia Caesar e fö härlig kärring
PalRovhal (Anmäl)   11/1 2009
Helt osammanhängade, men den knubbiga killen som spelar och sjunger är obehagligt charmig och lite rörande.
  Det finns fler kommentarer  Fler kommentarer till Åsa-Nisse på hal is
  Gå till filmforum  Till filmforum
Betyg & Kommentarer
Listor
Dela
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor