Aktuellt

Utgivningsår:1971
Längd: 105 min
Betygsätt:

Om A Lizard in a Woman's Skin:

Här kastas vi rakt in i en dröm där till slut en kvinna blir brutalt mördad med en brevkniv. Carol vaknar skräckslagen av det hon just drömt, men övertalar sig att det enbart var en dröm. Men snart når beskedet Carol att kvinnan i drömmen, som blev mördad, verkligen blivit mördad under natten. Carol blir fundersam och beger sig till lägenheten där Julia Durer bodde, där ligger kroppen av Julia i exakt samma postition som den gjorde i Carols dröm! Men Carol berättar om sina drömmar, för både hennes psykolog och för de lappar som hon skriver för att komma ihåg drömmarna på. Vem som helst kan nu ha kopierat Carols dröm och utfört det på exakt samma sätt som i hennes dröm. Men vad är sanning och vad är inte?

Skådespelare:

Florinda Bolkan, Stanley Baker, Jean Sorel, Silvia Monti, Alberto de Mendoza, Penny Brown, Mike Kennedy, Ely Galleani, Georges Rigaud, Anita Strindberg

Manus:

José Luis Martínez Mollá, Lucio Fulci, Roberto Gianviti, André Tranché

Genre:

Thriller, Skräck, Mysterium

Produktionsland:

Frankrike, Italien, Spanien
Med i listor: Giallo
Filmnummer: 8472
Kommentarer om A Lizard in a Woman's Skin (22 st)
Rune2000 (Anmäl)   19/11 2009
För ca fem år sedan såg jag "The Beyond" och sedan dess har jag gång på gång försökt att hitta andra Lucio Fulci-filmer med samma galna stämning och historia utan dess like. Jag kan med all säkerhet säga att "A Lizard in a Woman's Skin" är inte den typ av film. Visserligen har filmen sina stunder, men den förstörs av en otydlig historia som bara faller på sin plats tack vare att allting tydliggörs på slutet.
kungkalas (Anmäl)   22/10 2009
Det får bli en stark trea, en massa grejer var bra men jag blev så irriterad när jag tappade bort mig nånstans typ tjugo minuter innan slutet. (Visst, det kanske är mitt eget fel. Jag har ibland svårt att hålla reda på vem som är vem och varför...) Lyckligtvis var själva upplösningen inte lika förvirrande.
kungkalas (Anmäl)   21/10 2009
"Eurotrash på LSD tränger in i hitchcockland" - nu blir jag klart tvungen att snoka fram den här rullen, det låter ju för tusan hur jävla bra som helst!!!
Madman_86 (Anmäl)   14/8 2009
Bra giallo, inte långt ifrån en 4:a.
Sven_E (Anmäl)   10/5 2009
En oväntat bra Fulci-film!
  Det finns fler kommentarer  Fler kommentarer till A Lizard in a Woman's Skin
  Gå till filmforum  Till filmforum
Betyg
Listor
Entertainity AB © 2000-2009 Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor
Logga in!
Bli medlem!
Nyheter Verktyg Stödmedlem Senaste recensionerna Senaste kommentarer Senaste kolumnerna Statistik Online just nu
På Bio just nu Biopremiärer Biorecensioner Sök
DVD-toppen DVD-releaser DVD-recensioner Sök
TV, filmtablån TV-kolumnen Sök
Filmtipset Topp 250 Senast inlagda Mest betygsatta Mest betygsatta du inte sett Alla i bokstavs-ordning
Min Sida Filmdejt Filmtips Vänner online Min filmsamling Mina listor Mitt forum Svarsforum Sök Medlem
Filmsnack Listor Lek & Rösta Analys Recensioner
Om Sajten