Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 420 Besökare idag: 3 843
annons
Laddar...
 

A.I.

Originaltitel: A.I. - Artificial Intelligence
Regissör:Steven Spielberg
Utgivningsår:2001
Längd: 146 min
Antal betyg:12628 betyg
Betygsätt:
Filmtipset-betyg:

Om A.I.:

Planeten Jorden i en nära framtid. Naturens resurser är alltmer begränsade. Tekniken gör rasande framsteg. Staten övervakar människornas privatliv. Det finns redan robotar, vilka utför vardagliga sysslor som hushållsarbete och trädgårdsskötsel. En sak förmår dessa robotar emellertid inte, nämligen att visa känslor. Detta är något som forskarna försöker lösa, eftersom inte alla föräldrar tillåts alstra egna barn. Henry Swinton och hans hustru Monica har en son, som sedan en tid är livshotande sjuk. Henry är anställd på Cybertronics Manufacturing, där man just - på försök - lyckats framställa en robotpojke, som döpts till David. I väntan på att den egna sonen skall tillfriskna, placeras David i makarna Swintons hem.
Se filmen på Plejmo
9 kr
Fler alternativ

Liknande filmer

Titel: I, Robot
Originaltitel: I, Robot
Regissör: Alex Proyas
År: 2004
Genre: Thriller, Äventyr, Science Fiction
Film nr.: 20004
I, Robot
Titel: Ex Machina
Originaltitel: Ex Machina
Regissör: Alex Garland
År: 2015
Genre: Drama, Thriller, Science Fiction, Mysterium
Film nr.: 112282
Ex Machina
Titel: 200-årsmannen
Originaltitel: Bicentennial Man
Regissör: Chris Columbus
År: 1999
Genre: Drama, Romantik, Science Fiction, Fantasy
Film nr.: 6158
200-årsmannen
Titel: Blade Runner
Originaltitel: Blade Runner
Regissör: Ridley Scott
År: 1982
Genre: Thriller, Science Fiction
Film nr.: 238
Blade Runner
Titel: The Machine
Originaltitel: The Machine
Regissör: Caradog W James
År: 2013
Genre: Thriller, Science Fiction
Film nr.: 103874
The Machine
- Visa fler...

Skådespelare:

Haley Joel Osment, Jude Law, William Hurt, Brendan Gleeson, Frances O'Connor, Sam Robards, Jake Thomas, Haley King, Michael Berresse, Ashley Scott, Jack Angel (röst), Ben Kingsley (röst), Robin Williams (röst), Meryl Streep (röst), Chris Rock (röst)

Manus:

Steven Spielberg

Genre:

Drama, Äventyr, Science Fiction, Fantasy

Alternativ titel:

A.I. artificiell intelligens, AI

Produktionsland:

USA

Recension A.I.

- Henkan sätter betyg 3 och skriver:
"A.I." hade kunnat bli en av de bästa filmerna någonsin. Historien om den lille robotpojken på jakt efter den blå fen, och som bara vill att han mamma ska älska honom, är helt igenom Kubrick. Men filmen missar storhet därför att någon gjort felberäkningar och siktat fel. Kubrick var en stor regissör. Under sin livstid regisserade han några av de bästa filmerna från förra århundradet. Få filmälskare...

Recension av A.I. - Läs hela!

Med i listor: Medlemmarnas hatfilmer
Filmnummer: 2783
Kommentarer om A.I. (691 st)
JD (Anmäl)   21/10 2018
Visst kan man tycka den är för lång, att den är som tre filmer som inte riktigt hänger ihop, att den är för sentimental och så vidare, men jag tycker den är djupt gripande. Den känns som en av Spielbergs mest innerliga och ärliga filmer. Slutet är oerhört vackert. Och när jag ser om den 17 år senare ter sig filmen otäckt aktuell på mer än ett sätt.
Filmfantast86 (Anmäl)   16/10 2017
bra
Rai (Anmäl)   28/9 2017
Jag gillar tema i filmen, hur ska människan förhålla sig en maskin som nästan är som en människan, säkert problem som vi kommer att möta inom inte allt för avlägsen framtid. Själva filmen är faktiskt sevärd, men aj den är alldeles för lång vilket medför att den blir seg. Teddybjörnen är visserligen jättesöt, men tyvärr tittar man lite för mycket på klockan...
Engravadlax (Anmäl)   24/9 2017
Jätteintressant tema, och ibland engagerande, men mestadels inte speciellt, och Spielberg missförstår allt från artificiell intelligens till mänsklig natur så som folk gör mest.
Supernaut (Anmäl)   21/8 2016
Vacker men fångade mig inte på djupet.
  Det finns fler kommentarer  Fler kommentarer till A.I.
  Gå till filmforum  Till filmforum
Betyg & Kommentarer
Listor
Dela
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor