Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 486 Besökare idag: 4 476
annons
Laddar...
 

Alice i Spegellandet

Originaltitel: Alice Through the Looking Glass
Regissör:James Bobin
Utgivningsår:2016
Längd: 113 min
Antal betyg:569 betyg
Betygsätt:
Filmtipset-betyg:

Om Alice i Spegellandet:

När Alice återvänder från Underlandet tror alla att hon är galen och hon måste fly omvärldens omsorg genom sjukhusfönstret. En spegel blir hennes dörr tillbaka till Underlandet, men när hon kommer dit har allt förändrats. Hattmakaren är i fara, Hjärter Dam hotar att återta tronen och Tiden vill frysa världen till ett fruset ödelandskap. Alice enda chans är att finna det magiska föremål som kan stoppa Tiden från att stoppa tiden.

Liknande filmer

Titel: Alice i Underlandet
Originaltitel: Alice in Wonderland
Regissör: Tim Burton
År: 2010
Genre: Familjefilm, Äventyr, Fantasy
Film nr.: 75686
Alice i Underlandet
Titel: Alice i Spegellandet
Originaltitel: Alice Through the Looking Glass
Regissör: Andrea Bresciani, Richard Slapczynski
År: 1987
Genre: Familjefilm, Fantasy
Film nr.: 74470
Alice i Spegellandet
Titel: Alice i underlandet
Originaltitel: Alice in Wonderland
Regissör: Norman Z McLeod
År: 1933
Genre: Familjefilm, Fantasy
Film nr.: 26024
Alice i underlandet
Titel: Alice i underlandet
Originaltitel: Alice in Wonderland
Regissör: Clyde Geronimi, Wilfred Jackson, Hamilton Luske
År: 1951
Genre: Familjefilm, Äventyr, Fantasy
Film nr.: 1141
Alice i underlandet
Titel: Before I Go to Sleep
Originaltitel: Before I Go to Sleep
Regissör: Rowan Joffe
År: 2014
Genre: Thriller, Mysterium
Film nr.: 109207
Before I Go to Sleep
- Visa fler...

Skådespelare:

Mia Wasikowska, Johnny Depp, Helena Bonham Carter, Anne Hathaway, Sacha Baron Cohen, Rhys Ifans, Matt Lucas, Lindsay Duncan, Leo Bill, Geraldine James, Andrew Scott, Richard Armitage, Ed Speleers, Alan Rickman (röst), Timothy Spall (röst)

Manus:

Linda Woolverton

Genre:

Familjefilm, Äventyr, Fantasy

Alternativ titel:

Alice in Wonderland 2

Produktionsland:

Storbritannien, USA
Filmnummer: 117222
Diskussioner om Alice i Spegellandet  (0 diskussioner)
Det finns inga diskussioner här just nu
Starta ny diskussion
Kommentarer om Alice i Spegellandet (26 st)
karlmats (Anmäl)   27/11 2018
Det är alltså samma person som har skrivit manuset till den här som till första filmen? Det kunde man inte tro för när jag såg den var jag ganska säker på att det var en mellanstadieelev utan någon som helst tidigare erfarenhet av storytelling som låg bakom den. Tim Burton är inte kvar längre, hans ersättare, som passande nog tydligen gjort ett par filmer om mupparna innan, har tagit hans färgpalett men lyckades inte sno med sig hans talang. Frågan är hur man lyckades få med hela den imponerande casten från förra filmen till det här eländet? Antingen fanns det nakenbilder eller så var det usla kontrakt de satt fast i hela bunten. Depp ser mest oengagerad ut men det är inte många som sprudlar av energi direkt. Filmen börjar ju lovande, jag var ett stort fan av första filmen och här får vi ju se hela gänget igen, t.o.m. lite grann av Alan Rickmans ljuva stämma hörs. Det ser snyggt ut och vad kan gå fel? Sen spårar allt ur och all form av logik klappar ihop fullständigt, nu är de förvisso i spegellandet men va fan? Alice själv känns också som att hon tappat allt form av konsekvenstänkande och det gör henne inte direkt till någon man vill hålla på. Nej, i förhållande till första filmen finns det inte en enda bildruta som är en förbättring. Eftersom filmen inte innehåller nånting annat än fluff blir det extremt svårt att se något existensberättigande här. Det är lite underhållande ändå, men jag kan inte rekommendera det här till någon, se första filmen istället. Vill man se mer så är det bättre att se om första filmen. Det här får bli en ganska svag 2a med tanke på hur bortkastat det här känns.
fridenpaden (Anmäl)   1/4 2018
Har svårt för de här filmatiseringarna men var tvungen att se den för att kunna jämföra med boken. Ändå besviken trots att filmen var ungefär på den nivån jag räknat med.
HerrNenne (Anmäl)   24/2 2018
Vet inte vilken av det här och första som är sämst. Fortfarande en värld där till och med de man ska heja på är osympatiska svin. Förstår faktiskt inte att någon gillar det här. Eller att så många bra skådespelare ställer upp. Uppenbarligen är det jag som inte passar in här, för jag tycker det här är vulgärt dåligt rakt igenom. Blir nästan arg.
Tatty (Anmäl)   24/11 2017
Jätte spännande. Och intressant att se vad som hände och varför det fanns en sån här konflikt. Lika bra som den andra filmen.
larsen1976 (Anmäl)   17/11 2017
Färgsprakande och underhållande film.
  Det finns fler kommentarer  Fler kommentarer till Alice i Spegellandet
  Gå till filmforum  Till filmforum
Betyg & Kommentarer
Listor
Dela
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor