Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 1 614 Besökare idag: 5 623
annons
annons
Laddar...
 

Allt om Eva

Originaltitel: All About Eve
Regissör:Joseph L Mankiewicz
Utgivningsår:1950
Längd: 138 min
Antal betyg:1362 betyg
Betygsätt:
Filmtipset-betyg:

Om Allt om Eva:

Cynisk skildring av livet på och omkring en teater. En åldrande stjärna anställer en dyrkande beundrarinna, men snart upptäcker hon att den unga kvinnan håller på att ta över hennes liv.
Se filmen på iTunes
29 kr
Fler alternativ

Liknande filmer

Titel: Sunset Boulevard
Originaltitel: Sunset Blvd.
Regissör: Billy Wilder
År: 1950
Genre: Drama, Romantik, Film-Noir
Film nr.: 6523
Sunset Boulevard
Titel: Black Swan
Originaltitel: Black Swan
Regissör: Darren Aronofsky
År: 2010
Genre: Drama, Thriller, Mysterium
Film nr.: 83108
Black Swan
Titel: Allt om min mamma
Originaltitel: Todo sobre mi madre
Regissör: Pedro Almodóvar
År: 1999
Genre: Drama, Komedi
Film nr.: 94
Allt om min mamma
Titel: Sju hertigar
Originaltitel: Kind Hearts and Coronets
Regissör: Robert Hamer
År: 1949
Genre: Drama, Komedi
Film nr.: 12295
Sju hertigar
Titel: Med tio cents på fickan
Originaltitel: Sullivan's Travels
Regissör: Preston Sturges
År: 1941
Genre: Drama, Komedi, Romantik, Äventyr
Film nr.: 9421
Med tio cents på fickan
- Visa fler...

Skådespelare:

Bette Davis, Anne Baxter, Hugh Marlowe, George Sanders, Celeste Holm, Gary Merrill, Thelma Ritter, Marilyn Monroe, Gregory Ratoff, Barbara Bates

Manus:

Joseph L Mankiewicz

Genre:

Drama

Produktionsland:

USA

Recension Allt om Eva

- LHE sätter betyg 4 och skriver:
En skådespelerska med åldersnoja, Margo Channing (Bette Davis), får en till synes naiv men välvillig beundrarinna vid namn Eve Harrington (Anne Baxter) på halsen. Sistnämnda återberättar den tragiska historien om sitt tidigare liv, och Margo, som är trött på falskheten och hungern hos autografjägarna, tar henne till sig. Eve blir Margos understödjande alltiallo. Margos kärlek Bill Sampson (Gary Merrill)...

Recension av Allt om Eva - Läs hela!

Med i listor: 50-tal Top 50, Oscars
Filmnummer: 8686
Kommentarer om Allt om Eva (111 st)
92axha10 (Anmäl)   02:14 11/2
Tror detta är ett ganska pricksäkert porträtt över hur syniskt och konkurrenstyngt det kan vara i den världen som skådespelare lever i. Många är självgoda så det räcker.
RustyFilm (Anmäl)   9/12 2016
Filmen har en finurlig handling i teatermiljö. Eva försöker manipulera och manövrera sig fram till en huvudroll. Det är svårt att rättvist betygsätta en så här gammal (1950) rulle. Den har ju inte samma förutsättning att ge en "totalupplevelse" som en modern produktion. Man får plocka den gamla "svartvita 4:3 mono" mallen vid betygsättning.
wasteoftime (Anmäl)   10/6 2016
Tyvärr är det här en av de där filmerna där de individuella delarna är starkare än den slutgiltiga produkten. För det är mycket som är väldigt bra i den här filmen, men ändå finner jag det rätt ointressant under långa stunder, och att det känns långdraget trots många fantastiska insatser. 0,0 på SH-skalan.
Albion (Anmäl)   15/2 2016
Ett riktigt starkt drama i teaterkretsar. Trodde det skulle vara mer av en feelgood-film men får istället en skarp och inte så lite cynisk i sin beskrivning av showbusiness. Underbar atmosfär med en intensiv närvaro filmen igenom och mycket bra skådespelarprestationer. Betyget kan bara bli 5
Laszlo Kovacs (Anmäl)   22/12 2015
Bara en liten fundering. När Bette Davis ska göra en "understudy" med Marilyn Monroe är Bette naturligtvis sen och Anne Baxter rycker in. Resultatet blir att Marilyn ligger på toan och spyr när Bette äntligen dyker upp... Vad gick denna "understudy" ut på egentligen? Att trycka ut maginnehållet på motspelerskan? Hade Bette farit mildare fram med Marilyns kräkreflexer?
  Det finns fler kommentarer  Fler kommentarer till Allt om Eva
  Gå till filmforum  Till filmforum
Betyg & Kommentarer
Listor
Dela
Entertainity AB © 2000-2016 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till ads@n24g.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor