Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 1 047 Besökare idag: 4 824
annons
annons
Laddar...
 

Amatörer

Originaltitel: Amatörer
Regissör:Gabriela Pichler
Utgivningsår:2018
Längd: 97 min
Antal betyg:161 betyg
Betygsätt:
Filmtipset-betyg:

Om Amatörer:

Välkommen till Lafors! Ett litet svenskt brukssamhälle i desperat behov av nystart. En gnista hopp tänds när den tyska lågpriskedjan Superbilly överväger att etablera sig på orten. 500 nya jobb skulle förändra allt! Nu gäller det att sätta Lafors på kartan meddelar kommunchefen och snart är beslutet om en kommunfilm fattat. Kulturbudgeten är dessvärre slut men kommunanställde Musse får en vågad idé: Vi låter skolungdomarna göra filmen – som ett skolprojekt i demokratins anda! Det är ju modernt, nytänkande – och gratis…

Liknande filmer

- Visa fler...

Skådespelare:

Zahraa Aldoujaili, Yara Aliadotter, Fredrik Dahl, Shada Ismaeel, Maria Nohra, Susanne Hedman, Mimmi Fasth, Hans Neumayer, Hans Andersson, Anna Andersson, Joakim Adriansson, Rukmalene Dahl, Persin Abdulrahman, Boban Petrovski

Manus:

Jonas Hassen Khemiri, Gabriela Pichler

Genre:

Komedi

Alternativ titel:

Amateurs

Produktionsland:

Sverige
Filmnummer: 128981
Diskussioner om Amatörer  (0 diskussioner)
Det finns inga diskussioner här just nu
Starta ny diskussion
Kommentarer om Amatörer (15 st)
KyLLo (Anmäl)   01:38 29/9
Äta, sova dö var riktigt bra. Filmningen är bra även här. Tyvärr känns det mycket som typisk svensk 2000-talssmörja. Den lilla staden som ska marknadsföras och sedan är det så där låtsasdokumentärt med överdrifter, klyschor och påfrestande människor. Det är botten. Dock tycker jag om att Pichler skildrar olika kulturer i Sverige. Och jag får nog säga att scenerna med grälen ändå fungerar. Men inte i närheten av Äta, sova, dö. Ytterst svag tvåa.
emilstjernholm (Anmäl)   10:47 28/9
Underhållande och varm skildring av landsortssverige. Scenerna med beställningsfilmaren är underhållande. Dock något ojämn och sentimental.
Doddedronten (Anmäl)   14:17 23/9
Skådespelarna är urstyva och klockrent regisserade! Berättartekniken känns nu välbekant, och inte så fräsch som i "Äta, sova, dö". Bitvis känns filmen spretig och amatörmässig, vilket kanske är ofrånkomligt och också charmigt. För humöret och energin är härlig och peppande, samtidigt blir många personporträtt och situationer komplexa på ett positivt störande sätt.
Roswall (Anmäl)   00:33 9/9
Kunde varit tajtare, och som många andra skriver är den ömsom briljant ömsom svag. Men överlag är det bra, starka berättelser mellan raderna och viktig i ett polariserat samhälle.
haajen (Anmäl)   10:15 7/9
Mysig film som en tycker sig ha sett förr. Underhållande men kanske lite väl glättig?
  Det finns fler kommentarer  Fler kommentarer till Amatörer
  Gå till filmforum  Till filmforum
Betyg & Kommentarer
Listor
Dela
SESN AB © 2000-2017 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@sesn.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor