Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 560 Besökare idag: 4 649
annons
Laddar...
 

Anita - ur en tonårsflickas dagbok

Originaltitel: Anita - ur en tonårsflickas dagbok
Regissör:Torgny Wickman
Utgivningsår:1973
Längd: 95 min
Antal betyg:342 betyg
Betygsätt:
Filmtipset-betyg:

Om Anita - ur en tonårsflickas dagbok:

En verklig berättelse om en 16-årig nymfomans beteende. Anita känner sig tvingad att ligga med alla karlar hon ser. Av detta får hon ångest. Tack och lov träffar hon psykologistudenten Erik, som bor i kollektiv.
Se filmen på Discshop
29 kr
Fler alternativ

Liknande filmer

Titel: Tabu
Originaltitel: Tabu
Regissör: Vilgot Sjöman
År: 1977
Genre: Drama
Film nr.: 18924
Tabu
Titel: Nymphomaniac
Originaltitel: Nymphomaniac
Regissör: Lars von Trier
År: 2013
Genre: Drama, Vuxenfilm
Film nr.: 103243
Nymphomaniac
Titel: Jag - en oskuld
Originaltitel: Jag - en oskuld
Regissör: Joseph W Sarno
År: 1967
Genre: Drama, Romantik
Film nr.: 19564
Jag - en oskuld
Titel: Exponerad
Originaltitel: Exponerad
Regissör: Gustav Wiklund
År: 1971
Genre: Drama, Thriller
Film nr.: 32440
Exponerad
Titel: Någon att älska
Originaltitel: Någon att älska
Regissör: Joseph W Sarno
År: 1968
Genre: Drama
Film nr.: 55533
Någon att älska
- Visa fler...

Skådespelare:

Stellan Skarsgård, Christina Lindberg, Per Mattsson, Arne Ragneborn, Jan-Olof Rydqvist, Danièle Vlaminck, Michel David, Ericka Wickman, Berit Agedal

Manus:

Torgny Wickman

Genre:

Drama, Vuxenfilm

Produktionsland:

Sverige, Frankrike
Filmnummer: 3209
Diskussioner om Anita - ur en tonårsflickas dagbok  (0 diskussioner)
Det finns inga diskussioner här just nu
Starta ny diskussion
Kommentarer om Anita - ur en tonårsflickas dagbok (34 st)
jlam (Anmäl)   27/5 2015
Oavsiktlig humor typisk för genren, bl a lite pseudopsykologi för att intellektualisera det hela mellan nakenvarven. Ändå ingen ren kalkonrulle. Satt förresten och tänkte på likheten mellan Lindberg och Alicia Vikander (från axlarna och uppåt iaf...)
erosagape (Anmäl)   1/2 2014
Från den tiden då Volvo var fyrkantiga och därför kan jag inte döma den efter dagens normer som är annorlunda. Såg den efter recensionen i DN av Nymphomaniac. Så här stod det om Anita: "Det var en skum liten film i det märkliga gränslandet mellan porr, psykologi och socialstyrelseinformation, där så många små skandinaviska barn har gått vilse." (Gezelius. 31/1 -14) Tragisk film och inte det minsta åt gladporr-hållet, varken första eller andra delen av ordet. Dessutom problematiserar den ju mannen, varför vill alla män så fort tillfälle ges?
Korben_Dallas (Anmäl)   2/10 2013
Kändes som att man besökte en annan mycket enklare tid.
estet_kikka (Anmäl)   18/2 2013
herregud, detta var nästan smärtsamt att titta på. alla skitnödiga repliker, allt överdrivet förklarande för publiken (som när mamman å pappan i början står å diskuterar det faktum att dom har två döttrar, hor stor åldersskillnad det är mellan dom osv) å så det där "lyckliga" slutet. hon får en orgasm ("du måste skaffa dig en orgasm" sa stellans figur, som om det e ngt man kan köpa på ica) å vips är alla hennes problem bortblåsta å hon kan knulla loss med stellan and then they lived happily ever after. herregud. får mig osökt att tänka på alla män som på allvar tror att kvinnor bara är lesbiska för att dom inte hittat rätt karl ännu. livet är inte svart å vitt, sådär enkelt kommer man inte över såna problem. filmer om det mänskliga psyket kan annars vara riktigt spännande, men detta känns mer som ett försök att göra en seriös gladporr-film.
Raimo_1985 (Anmäl)   5/10 2012
Den uppfyller en tjock trea för det är den bästa sexploiation jag sett, den känns t.o.m som den har ett till syfte, ett budskap utöver att bara sexa och visa naket och smuts och sensation, och det är coolt. Dessutom är det Christina Lindbergs bästa insats utöver den i Thriller. Av det jag sett hittills alltså. Det finns en del kvar att se. Skarsgård är också ganska bra.
  Det finns fler kommentarer  Fler kommentarer till Anita - ur en tonårsflickas dagbok
  Gå till filmforum  Till filmforum
Till filminfo
Betyg & Kommentarer
Listor
Dela
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor