Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 958 Besökare idag: 5 430
annons
annons
Laddar...
 

Annihilation

Originaltitel: Annihilation
Regissör:Alex Garland
Utgivningsår:2018
Längd: 115 min
Antal betyg:484 betyg
Betygsätt:
Filmtipset-betyg:

Om Annihilation:

Efter att hennes make har försvunnit under ett hemligt uppdrag följer biologen Lena med en expedition in i ett mystiskt område som den amerikanska regeringen har spärrat av, ett område där naturens lagar inte gäller.

Liknande filmer

Titel: Stalker
Originaltitel: Stalker
Regissör: Andrej Tarkovskij
År: 1979
Genre: Drama, Äventyr, Science Fiction, Fantasy, Mysterium
Film nr.: 4489
Stalker
Titel: Arrival
Originaltitel: Arrival
Regissör: Denis Villeneuve
År: 2016
Genre: Drama, Thriller, Science Fiction, Mysterium
Film nr.: 122819
Arrival
Titel: Solaris
Originaltitel: Soljaris
Regissör: Andrej Tarkovskij
År: 1972
Genre: Drama, Romantik, Science Fiction, Mysterium
Film nr.: 4490
Solaris
- Visa fler...

Skådespelare:

Natalie Portman, Jennifer Jason Leigh, Gina Rodriguez, Tessa Thompson, Tuva Novotny, Oscar Isaac, Benedict Wong, David Gyasi, Josh Danford, Sammy Hayman, Sonoya Mizuno, Kristen McGarrity

Manus:

Alex Garland

Genre:

Thriller, Äventyr, Skräck, Science Fiction, Fantasy, Mysterium

Produktionsland:

Storbritannien, USA
Med i listor: Medlemmarnas mest betygsatta just nu, Medlemmarnas senast betygsatta nya filmer
Filmnummer: 126713
Diskussioner om Annihilation  (0 diskussioner)
Det finns inga diskussioner här just nu
Starta ny diskussion
Kommentarer om Annihilation (41 st)
Supernaut (Anmäl)   18:50 23/3
Helt okej rip-off av/hyllning till Stalker. Håller okej tills slutet när den lyfter rejält då den släpper den ointressanta kärleksstoryn och arbetar med visuellt berättande. Sevärd.
daniel77 (Anmäl)   17:39 23/3
Äntligen en lite mångbottnad sf som ställer intressanta frågor och inte ger självklara svar. Som inte dumförklarar publiken utan känns mer som en uppmaning till diskussion och omtitt. Jag gillar!
foppa99 (Anmäl)   15:38 22/3
jäkla läskig björn
karlmats (Anmäl)   23:52 21/3
På många sätt en väldigt uppfriskande sci-fi-rulle som verkligen vågar ta egna vägar. Att man lyckas knyta Natalie Portman till detta känns verkligen helt rätt, Alex Garland behöver man nog hålla koll på för efter denna och Ex Machina känns han onekligen som en person som vill gå sin egen väg. Många verkar jämföra detta med Tarkovskijs Stalker som jag förvisso inte sett men det känns ändå som en väldigt fin jämförelse. Inne i det såpbubbleliknande skimmret händer det en hel del märkliga saker och det är en fröjd att följa med dessa fem tjejers, bara en sån sak, resa in mot mitten. Det är visuellt bländande, det är en film som vågar ta tid på sig och som levererar ända in i slutet. Kul att se Tuva Novotny också. Det blir en stark 3a.
Solidus (Anmäl)   13:12 21/3
En underbar utgångspunkt som resulterar i en vacker och obehaglig sci-film med inspiration av flera klassiska verk i sin genre. Med inspiration menar jag till känslan, då ANNIHILIATION lyckas stå bra på egna ben utan att kopiera från andra filmer. Jag hade höga förväntningar och stundtals är det riktigt bra, men stundtals blir det också segt. Finalen är tyvärr svag och slutet lämnar mig med en "jaha"-känsla. Däremot så innehåller filmen en vidrig scen som involverar en muterad björn som kommer hemsöka mig i många nätter framöver. Kontentan är att det finns bra saker att säga om ANNIHILIATION, men också negativt. Filmen är som bäst när den har sin mystiska underton, men tappar sedan kraft när slutet kommer. Sevärd sci-fi, men jag tror ej att detta kommer bli en framtida klassiker.
  Det finns fler kommentarer  Fler kommentarer till Annihilation
  Gå till filmforum  Till filmforum
Betyg & Kommentarer
Listor
Dela
SESN AB © 2000-2017 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@sesn.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor