Aktuellt

Utgivningsår:1979
Längd: 153 min
Betygsätt:

Om Apocalypse:

Saigon under det pågående Vietnamkriget. På ett hotellrum i staden befinner sig den unge kapten Willard. Han är närmast medvetslös efter en spritdränkt natt, när två amerikanska soldater knackar på dörren. De medför ett extremt hemligt budskap. Willard hämtas till den amerikanska arméns högkvarter i staden, där han av en general får i uppdrag att bege sig uppför floden till gränsen mellan Vietnam och Kambodja. Här härskar sedan en tid en galen amerikansk överste vid namn Kurtz. Willard måste till varje pris döda denne Kurtz. Filmen finns i en omklippt version från 2001 kallad Apocalypse Now Redux. Den senare versionen är 202 minuter lång och innehåller scener samt skådespelare som inte återfinns i originalet.

Liknande filmer

Dead Man
Mörkrets hjärta
Plutonen
Farväl min konkubin
Smak av körsbär
- Visa fler...

Skådespelare:

Marlon Brando, Robert Duvall, Martin Sheen, Scott Glenn, Harrison Ford, Laurence Fishburne, Dennis Hopper, G D Spradlin, Frederic Forrest, Sam Bottoms, Albert Hall

Manus:

Produktionsland:

USA

Recension Apocalypse

- Bobby Peru skriver:
Regissören Francis Ford Coppola kommer för evigt att vara förknippad med mästerverken Gudfadern och uppföljaren. Pengarna han intjänade på de brände han på den här; hans mest påkostade projekt hittills. Inspelningen var rena helvetet och Coppola övervägde nästan att ta sitt liv. Den handlar om kapten Willard (Martin Sheen) som får uppdraget att finna en galen general (framlidne Marlon Brando) i...

Recension av Apocalypse - Läs hela!

Med i listor: Action Top 50, Admins val, Drama Top 50, Filmer flest filmtipsare äger, Filmer som sätter Fredrik Sahlin i gungning, Filmtipset Top 30, Filmtipsets Topp 250, Guldpalmer, Krig Top 50, Medlemmarnas favoritfilmer, Norrköping Filmfestival Flimmer 2002, Roadmovie Top 50, Startpaket 1
Filmnummer: 4
Kommentarer om Apocalypse (917 st)
Challenin (Anmäl)   14:46 14/3
Otroligt långsam film, scen efter scen känns likadana... tycker liksom inte att handlingen tar en fram. Hade lätt kunnat varit en timma kortare och mycket bättre -.-
johansjosten (Anmäl)   03:58 14/3
Har man tålamodet till att verkligen titta koncentrerat på denna film så är det nog en femma, men jag har inte den typen av tålamod så det får bli en fyra. Jävligt bra rulle dock. Marlon passar inte riktigt in i sin roll dock tycker jag. Martin Sheen är dock riktigt bra, på riktigt bra.
Partyfanta (Anmäl)   05:30 23/2
Coppola är min idol.
film_Alex (Anmäl)   19:45 22/2
Filmtekniskt är filmen ganska fantastisk. Jag förstår varför folk gillar den, men den föll mig inte riktigt i smaken tyvärr. En stark trea för min del.
kjs (Anmäl)   23:19 21/2
Har sett Redux-versionen på 194 min. Utmärkt. Jag såg den uppdelad i tre delar.
  Det finns fler kommentarer  Fler kommentarer till Apocalypse
  Gå till filmforum  Till filmforum
Se filmen
Bästa pris
Betyg
Listor
Entertainity AB © 2000-2009 Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor
Logga in!
Bli medlem!
Nyheter Verktyg Stödmedlem Senaste recensionerna Senaste kommentarer Senaste kolumnerna Statistik Online just nu
På Bio just nu Biopremiärer Biorecensioner Sök
DVD-toppen DVD-releaser DVD-recensioner Sök
TV, filmtablån TV-kolumnen Sök
Filmtipset Topp 250 Senast inlagda Mest betygsatta Mest betygsatta du inte sett Alla i bokstavs-ordning
Min Sida Filmdejt Filmtips Vänner online Min filmsamling Mina listor Mitt forum Svarsforum Sök Medlem
Filmsnack Listor Lek & Rösta Analys Recensioner
Om Sajten