Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 505 Besökare idag: 4 405
annons
annons
Laddar...
 

Aristocrats

Originaltitel: Aristocrats
Regissör:David Caffrey
Utgivningsår:1999
Längd: 293 min
Antal betyg:74 betyg
Betygsätt:
Filmtipset-betyg:

Om Aristocrats:

De var döttrar till en kung och hustrur till Englands rikaste män. De var vackra, välutbildade och självständiga. Alla kvinnor avundades systrarna Lennox - 1700-talets superstjärnor. I en mäktig och påkostad miniserie på fem timmar, målas deras fascinerande livsöden upp i en färgsprakande skröna, baserad på den världsberömda historiken Stella Tillyards bästsäljande biografi.

Liknande filmer

- Visa fler...

Skådespelare:

Serena Gordon, Alun Armstrong, Julian Fellowes, Jodhi May, Geraldine Somerville, Ben Daniels, Diane Fletcher, Anne-Marie Duff, Tom Mullion, Andrew Havill, George Anton, John Light, Clive Swift, Siân Phillips, Richard Dempsey, Hayley Griffiths

Manus:

Harriet O'Carroll

Genre:

Drama, Romantik, Mini-serie

Produktionsland:

Storbritannien, Irland, USA
Filmnummer: 54539
Diskussioner om Aristocrats  (0 diskussioner)
Det finns inga diskussioner här just nu
Starta ny diskussion
Kommentarer om Aristocrats (12 st)
Keguri (Anmäl)   9/11 2012
Förvirrande allt för ofta.
lottes (Anmäl)   24/9 2012
De fyra första avsnitten var riktigt bra, men jag håller med om att Sarah spelades väldigt uttryckslöst. Det brukar vara ett vanligt grepp att byta skådespelare i personernas tonår, ibland är det hyfsat likt men oftast inte. Att göra det i femtioårsåldern funkar inte - ansiktsform, ögonbryn, näsor, munnar, röster - allt måste ju stämma. Här gick mesta av tiden åt till att försöka hålla reda på vem som var vem efter "åldrandet" - visserligen hade regissören smugit in ovanligt många tydliga presentationer, men ändå... Masker hade varit bättre. Annars intressant om en tid man inte så ofta ser skildrad på film, och att dessutom få en smula av den irländsk/engelska problematiken var riktigt bra.
okidoki (Anmäl)   9/4 2012
Ed Fitzgerald borde ha fått en egen film. Berättarrösten var hemsk, antagligen för mycket cigaretter. Bytet av skådespelare till oldies var inte lyckat. Unga Sarah spelades av en trädocka. Ändå sevärd.
Mikka (Anmäl)   5/11 2011
Välgjord och fascinerande serie som håller mitt intresse uppe hela vägen. Ger en inblick i 1700-talets Storbritannien, men berör även i viss mån konflikten i Irland i slutet av 1700-talet.
Arensberg (Anmäl)   31/12 2010
sista avsnitett (trots att sian philips är med) sänker snittet extremt. men resten är mkt bra. (samt kom igen bbc2: ni MÅSTE kunna hitta bättre skådisar som likanar varandra när de blir äldre, dåligt kordinerat även ibland med mask)
  Det finns fler kommentarer  Fler kommentarer till Aristocrats
  Gå till filmforum  Till filmforum
Betyg & Kommentarer
Listor
Dela
SESN AB © 2000-2017 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@sesn.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor