Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 571 Besökare idag: 4 729
annons
Laddar...
 

Vincent van Gogh - Vid evighetens port

Originaltitel: At Eternity's Gate
Regissör:Julian Schnabel
Utgivningsår:2018
Längd: 111 min
Antal betyg:0 betyg
Betygsätt:

Om Vincent van Gogh - Vid evighetens port:

En titt på Vincent van Goghs tid i Arles, där han skapar konst med djärva penseldrag och den sydfranska landsbygdens glödande färger.

Liknande filmer

- Visa fler...

Skådespelare:

Willem Dafoe, Rupert Friend, Oscar Isaac, Mads Mikkelsen, Mathieu Amalric, Emmanuelle Seigner, Niels Arestrup, Anne Consigny, Amira Casar, Vincent Perez, Lolita Chammah, Stella Schnabel, Vladimir Consigny, Arthur Jacquin, Solal Forte, Vincent Grass

Manus:

Jean-Claude Carrière, Julian Schnabel, Louise Kugelberg

Genre:

Drama, Biografi

Produktionsland:

Schweiz, Irland, Storbritannien, USA, Frankrike
Filmnummer: 131366
Diskussioner om Vincent van Gogh - Vid evighetens port  (0 diskussioner)
Det finns inga diskussioner här just nu
Starta ny diskussion
Kommentarer om Vincent van Gogh - Vid evighetens port (6 st)
choklatchip (Anmäl)   18:29 21/4
Det har bara hänt en gång tidigare att jag somnat till en film, den gången av tristess, denna gång fanns där något rytmiskt i bildberättandet som vaggade mig till sömns. Nu var jag på bio och väcktes abrupt gång efter gång. Trots det kan jag inte säga att filmen var tråkig eller långsam eller ointressant för det var den inte men när jag lämnade salongen undrade jag mer om filmskaparen velat målat ett porträtt än berätta en historia?
goeran (Anmäl)   18:46 31/3
Julian Schnabels film om Vincent van Gogh från 2018 - At Eternity's Gate – är inte så imponerande även om det finns en del snygga bildlösningar och trots att Willem Dafoe är bra i huvudrollen; inte minst påträngande musik och skakig kamera stör filmupplevelsen. En bättre film om Vincent van Gogh är definitivt Maurice Pialats film Van Gogh från 1991 som skildrar de sista månaderna i den store konstnärens liv. Men även Dorota Kobielas och Hugh Welchmans animerade film Loving Vincent från 2017 lyckas bättre med att förmedla Van Goghs insats inom konsten. Betyg 3.
Jaganatha (Anmäl)   19:44 29/3
Tyvärr inte så engagerande film om Vincent van Goghs sista tid i livet, bättre skildrad för övrigt i Loving Vincent från 2017, men Willem Dafoe övertygar i alla fall i huvudrollen. Konstig och inkonsekvent användning av franska vid sidan om engelska i en film full av franska skådespelare i mindre roller. Har inget speciellt viktigt att säga om konst, förutom dess potentiella förmåga att överleva sin skapare med bred marginal.
Ranma (Anmäl)   07:18 13/3
Vacker film på många sätt, men håller med tidigare talare om att den inte lämnar så många bestående intryck. Man kommer honom inte riktigt in på skinnet heller, även om det är mycket välgjort i sin helhet. 3+
Björkman (Anmäl)   11:25 23/2
Hade kunnat bli bra som helhet, men dras ner mycket av en orgie i enerverande berättarspråk. Upprepningar, omotiverat skakig kamera, vinklar som inte tillför mycket och flertalet alldeles för segdragna sekvenser, främst första halvtimmen. Det tar ungefär 40 minuter innan några scener av värde uppenbarar sig med intressanta diskussioner om konst. Filmen bärs upp i princip enbart av de få och mycket bra dialoger som finns.
  Det finns fler kommentarer  Fler kommentarer till Vincent van Gogh - Vid evighetens port
  Gå till filmforum  Till filmforum
Betyg & Kommentarer
Listor
Dela
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor