Aktuellt

Utgivningsår:2009
Längd: 162 min
Betygsätt:

Om Avatar:

Den rullstolsburne Jake Sully skickas till en annan planet, Pandora, där han finner sig mitt i en konflikt mellan människor och de inhemska Na'vi.

Liknande filmer

Pocahontas
Dansar med vargar
District 9
Apocalypto
Final Fantasy
- Visa fler...

Skådespelare:

Sam Worthington, Zoe Saldana, Michelle Rodriguez, Laz Alonso, Giovanni Ribisi, Sigourney Weaver, Wes Studi, Stephen Lang, Joel Moore, CCH Pounder, Peter Mensah

Manus:

James Cameron

Genre:

Action, Äventyr, Science Fiction

Produktionsland:

USA, Storbritannien

Recension Avatar

- Karatehunden sätter betyg 4 och skriver:
Ingen kan ha undgått James Camerons senaste framtidsfilm Avatar, som handlar om hur giriga amerikaner ger sig på en stackars urbefolkning på en avlägsen planet. Hela kalaset har kostat drygt 1,7 miljarder att spela in och har tagit ungefär tio år att göra. Tack och lov så har tid och pengar spenderats på rätt sätt. Avatar är en fest för ögat och kommer att gå till filmhistorien för sitt fina bildspråk och sina bländande specialeffekter.

Recension av Avatar - Läs hela!

Med i listor: Äventyr Top 50, Action Top 50, Filmtipsets Topp 250, Medlemmarnas mest betygsatta just nu, Medlemmarnas senast betygsatta nya filmer, Science Fiction Top 50
Filmnummer: 72704
Kommentarer om Avatar (1146 st)
haraldoslav (Anmäl)   18:28 13/3
Jag tycker detta är en riktigt bra film. Givetvis som alla andra tycker även jag att effekterna är oslagbara och allt är riktigt snyggt gjort. Men framförallt tycker jag att den har en bra handling. Tycker paralellen mellan filmen och verklighetens kapitalistiska samhälle är klockren. Överste Miles i filmen symboliserar verkligen den giriga männsikan som gärna går över lik för att vinna ekonomiska fördelar. Så att denna film ligger högt på listorna har inte bara med pengar och specialeffekter att göra. Om du inte redan sett James Camerons comeback så gör detta. Det är en film väl värd att se även om man inte gillar specaleffekter. Klockren 5:a.
Cim-Inc (Anmäl)   03:40 13/3
Pocahontas fast man ändrat namn/platser....Snälla?! Cameron borde kunna bättre än att i princip sno ett manus och sen göra detta....Visst, den är grymmt snyggt gjord, men that's it!
Bambini (Anmäl)   09:04 12/3
Superplatt cgi-action, som dock imponerar rent visuellt (eller imponerar vet jag inte, det var väl det man förväntade sig att bli när den är dyrast någonsin). Ju dyrare film, desto försiktigare regissör, och det tar garanterat udden av en film - så också här.
lenkaronon (Anmäl)   08:57 12/3
Svårt att sätta betyg på denna film. Visuellt vart den väldigt vacker och tilltalande, trots att mina minnen från annan 3D varit bättre än den i Avatar. Det tråkiga är ju att när man lägger ner så mycket tid på specialeffekterna tycks man glömma handlingen litegrann, men det tycks ju funka, folk gillar ju den mycket pågrund av att den är vecker. Visuellt är det en stark fyra, vacker film. Handlingen ligger på en trea, den var ju inte förfärlig, utan lagom, som vilken annan actionfilm som helst. Ingen film jag lägger ner pengar på att se igen. Jämfört med Terminator och Aliens har dock Avatar inget att komma med och jag hoppas James Camaron rör sig tillbaka mot att göra sådana strålande filmer, med lika vackra visuella miljöer som i Avatar. Aliens 3D vore en dröm för mig
Jonathan89 (Anmäl)   21:43 9/3
En bra film med bra handling men framförallt effekterna är det bästa!
  Det finns fler kommentarer  Fler kommentarer till Avatar
  Gå till filmforum  Till filmforum
Se filmen
Betyg
Listor
Entertainity AB © 2000-2009 Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor
Logga in!
Bli medlem!
Nyheter Verktyg Stödmedlem Senaste recensionerna Senaste kommentarer Senaste kolumnerna Statistik Online just nu
På Bio just nu Biopremiärer Biorecensioner Sök
DVD-toppen DVD-releaser DVD-recensioner Sök
TV, filmtablån TV-kolumnen Sök
Filmtipset Topp 250 Senast inlagda Mest betygsatta Mest betygsatta du inte sett Alla i bokstavs-ordning
Min Sida Filmdejt Filmtips Vänner online Min filmsamling Mina listor Mitt forum Svarsforum Sök Medlem
Filmsnack Listor Lek & Rösta Analys Recensioner
Om Sajten