Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 573 Besökare idag: 4 555
annons
Laddar...
 

Backtrack - I skottlinjen

Originaltitel: Catchfire
Regissör:Dennis Hopper
Utgivningsår:1990
Längd: 116 min
Antal betyg:193 betyg
Betygsätt:
Filmtipset-betyg:

Om Backtrack - I skottlinjen:

Efter att ha bevittnat ett maffiamord har Anne fått ett pris på sitt huvud. Den enda som kan skydda henne är mannen som fått betalt för att mörda henne. Om hon vill ha hans hjälp måste hon dock lova att hänge sig åt honom totalt i resten av sitt liv.

Liknande filmer

Titel: Det våras för svärmor
Originaltitel: The Twelve Chairs
Regissör: Mel Brooks
År: 1970
Genre: Komedi
Film nr.: 8601
Det våras för svärmor
Titel: Rymdens demoner
Originaltitel: This Island Earth
Regissör: Joseph M Newman
År: 1955
Genre: Science Fiction
Film nr.: 6933
Rymdens demoner
Titel: Ola & Julia
Originaltitel: Ola & Julia
Regissör: Jan Halldoff
År: 1967
Genre: Romantik
Film nr.: 5964
Ola & Julia
Titel: Mördande vänskap
Originaltitel: Mortal Thoughts
Regissör: Alan Rudolph
År: 1991
Genre: Thriller, Mysterium
Film nr.: 1538
Mördande vänskap
Titel: Shalako
Originaltitel: Shalako
Regissör: Edward Dmytryk
År: 1968
Genre: Western
Film nr.: 8124
Shalako
- Visa fler...

Skådespelare:

Jodie Foster, Fred Ward, Joe Pesci, Dennis Hopper, Dean Stockwell, John Turturro, Julie Adams, Vincent Price, Tony Sirico, Charlie Sheen, Bob Dylan

Manus:

Rachel Kronstadt Mann, Ann Louise Bardach

Genre:

Drama, Action, Romantik, Thriller

Alternativ titel:

Backtrack

Produktionsland:

USA
Filmnummer: 5395
Diskussioner om Backtrack - I skottlinjen  (0 diskussioner)
Det finns inga diskussioner här just nu
Starta ny diskussion
Kommentarer om Backtrack - I skottlinjen (17 st)
DrJW (Anmäl)   1/8 2018
Om du tittar på denna under namnet Backtrack och Dennis Hoppers namn är på regissörs credit så tittar du på Director's Cut av den här filmen (vilket jag gjorde). Filmen med sitt ursprungliga namn Catchfire omredigerades av Vestron Pictures utan Hoppers vetskap om det och det gjorde honom förståeligt nog förbannad och han använde den ökända pseudonymen Alan Smithee på regissörs namnet . Han stämde även bolaget, men dem var redan i konkurs. Jag undrar varför Joe Pesci var okrediterad i den här filmen, han är filmens antagonist. Även Charlie Sheen och Catherine Keener som har små roller i denna var krediterad. Handlingen är intressant, men manuset är så ojämn och uppbyggnadsförhållandet mellan Hopper och Jodie Fosters karaktärer händer så himla plötsligt bara så där att det ser ut som att de var några saknade scener som blev bortklippt från filmen eller så filmade dem inte scenerna alls! Jag undrar om "Alan Smithee" -versionen ser värre ut än den här versionen?
spelnisse86 (Anmäl)   6/2 2016
Hopper är ju en av favoriterna, kanske därav jag tyckte att han gör denna filmen så bra.. Räcker inte till en femma tyvärr men en stark fyra för bra handling och bra skådespel..Filmer som denna får man leta efter,
spelnisse86 (Anmäl)   2/2 2016
Herr Hopper är då en av mina favoriter och detta var väl inte hans bästa film, men det är ändå film jag kommer ha kvar i samlingen..
jingoo (Anmäl)   20/4 2014
Smårolig pga diverse kända skådisar i mindre roller. Minns den som mycket bättre när jag såg den för länge sedan, men det kanske var den långa versionen. Då var jag också rätt betuttad i Jodie Foster, som är den lilla behållningen i den här filmen. Hur hon tolkade sin karaktärsutveckling här är en gåta. Filmen känns väldigt orimlig och Dennis Hopper är för det mesta bara äcklig, tycker jag.
ClintanTheKing (Anmäl)   25/3 2014
Nja, har ett vagt minne att ha sett denna tidigare men då den längre versionen. Denna (kortaste versionen) gav knappt någonting även den är en lite smårolig actionkomedi med Hopper med gangstertugg, Foster i allt annat än nån könlös roll som i Lammen tystnar och sist men inte minst, Joe Pesci i ungefär samma typ av roll han brukar spela i maffia-rullar. Klarar 2/5.
  Det finns fler kommentarer  Fler kommentarer till Backtrack - I skottlinjen
  Gå till filmforum  Till filmforum
Betyg & Kommentarer
Listor
Dela
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor