Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 493 Besökare idag: 5 159
annons
Laddar...
 

Bad Words

Originaltitel: Bad Words
Regissör:Jason Bateman
Utgivningsår:2013
Längd: 89 min
Antal betyg:407 betyg
Betygsätt:
Filmtipset-betyg:

Om Bad Words:

Om en grinig 40-åring som genom ett registreringskryphål deltar i en nationell rättstavningstävling för barn.
Se filmen på Plejmo
9 kr
Fler alternativ

Liknande filmer

Titel: På farlig mark
Originaltitel: Homegrown
Regissör: Stephen Gyllenhaal
År: 1998
Genre: Komedi, Thriller
Film nr.: 7944
På farlig mark
Titel: Livet på Orange Drive
Originaltitel: The Oranges
Regissör: Julian Farino
År: 2011
Genre: Drama, Komedi, Romantik
Film nr.: 91716
Livet på Orange Drive
Titel: Art School Confidential
Originaltitel: Art School Confidential
Regissör: Terry Zwigoff
År: 2006
Genre: Komedi
Film nr.: 40308
Art School Confidential
Titel: 13
Originaltitel: 13
Regissör: Géla Babluani
År: 2010
Genre: Drama, Thriller
Film nr.: 83390
13
Titel: 4.3.2.1
Originaltitel: 4.3.2.1
Regissör: Noel Clarke
År: 2010
Genre: Kriminalare, Thriller
Film nr.: 82769
4.3.2.1
- Visa fler...

Skådespelare:

Jason Bateman, Kathryn Hahn, Rohan Chand, Philip Baker Hall, Allison Janney, Ben Falcone, Steve Witting, Beth Grant, Judith Hoag, Patricia Belcher, Anjul Nigam, Bob Stephenson, Michael Patrick McGill, Greg Cromer, Rachael Harris, Connor Kalopsis

Manus:

Andrew Dodge

Genre:

Komedi

Produktionsland:

USA
Filmnummer: 106587
Diskussioner om Bad Words  (0 diskussioner)
Det finns inga diskussioner här just nu
Starta ny diskussion
Kommentarer om Bad Words (34 st)
KyLLo (Anmäl)   17/6 2018
Absurt, dråpligt och tänkvärt, lite som i The Terminal. Den här ifrågasätter dessa (nästan heliga) amerikanska stavningstävlingar med alla oskrivna regler, genom att bryta mot så många som möjligt. Bland annat genom att använda ett grovt och barnsligt språkbruk. Om huvudpersonen hade varit en vanlig ilsken 40-åring som ville förstöra tävlingen och krossa barnhjärtan hade filmen varit dödsdömd, men det framkommer flyktigt att han inte är en vanlig 40-åring, att han inte gör det för att provocera och att det finns en bakgrund till att han är grinig och ställer upp i tävlingen. Det är viktigt att Andrew Dodge har fått med det i handlingen. Så det är ingen renodlad komedi som måste vara rolig hela tiden, utan samtidigt ett drama med allvarliga undertoner. Och jag är nog ganska tacksam att det är Jason Bateman i huvudrollen. Med Adam Sandler i rollen hade jag fått spader direkt.
HerrNenne (Anmäl)   17/8 2016
Det finns något som håller den över ettan, men det är inte mycket alltså. Jag tycker helt enkelt inte de flesta roliga sakerna i den här är roliga, mest plumpa. Och har alltid svårt för osympatiska karaktärer.
Gordyal (Anmäl)   7/11 2015
Intressant på många sätt och vis, men samtidigt bara en bagatell i mängden. Det som är mest fascinerande med denna film är att den är proppad med provokationer vilka även om de är billiga är enormt effektiva. Dessutom förekommer de i relativt sparsam mängd jämfört med andra filmer som ska chockera och provocera mittfåreamerikanen. Lägg sedan till att filmen är överraskande oförutsägbar. Själva storyn går det dock tretton på dussinet av, men filmens lågmälda råhet är en smakfull krydda. Flera skratt, en hel del leenden, men därutöver lite väl lite tuggmotstånd och i längden blir det hela ganska tjatigt. En mycket svag trea kan jag sträcka mig till. (7-/15)
ulpe01 (Anmäl)   6/10 2015
Visst är Bateman rolig och storyn lite spännande, men det betyder tyvärr inte att filmen håller hela vägen. Småtråkig emellanåt och skratten kommer glest.
annihilat0r (Anmäl)   17/8 2015
"Bad Words" är en lika gullig som mystisk indiefilm. En väldigt härlig upplevelse som alla borde få uppleva. Rolig, skön och charmerande. Jason Bateman och Rohan Chand är troligtvis århundradets radarpar.
  Det finns fler kommentarer  Fler kommentarer till Bad Words
  Gå till filmforum  Till filmforum
Betyg & Kommentarer
Listor
Dela
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor