Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 345 Besökare idag: 4 300
annons
annons
Laddar...
 

Baraka

Originaltitel: Baraka
Regissör:Ron Fricke
Utgivningsår:1992
Längd: 96 min
Antal betyg:653 betyg
Betygsätt:
Filmtipset-betyg:

Om Baraka:

En samling bilder från exotiska platser, platser som inom en snar framtid antagligen helt förändrats. Ett vemodigt och vackert tidsdokument om en krympande planet.

Liknande filmer

Titel: Lucky People Center International
Originaltitel: Lucky People Center International
Regissör: Erik Pauser, Johan Söderberg
År: 1998
Film nr.: 8458
Lucky People Center International
Titel: Koyaanisqatsi
Originaltitel: Koyaanisqatsi
Regissör: Godfrey Reggio
År: 1982
Film nr.: 7975
Koyaanisqatsi
Titel: Samsara
Originaltitel: Samsara
Regissör: Ron Fricke
År: 2011
Film nr.: 95813
Samsara
Titel: Chronos
Originaltitel: Chronos
Regissör: Ron Fricke
År: 1985
Film nr.: 42998
Chronos
Titel: Nömadak Tx
Originaltitel: Nömadak Tx
Regissör: Pablo Iraburu, Harkaitz Martinez de San Vicente, Igor Otxoa
År: 2006
Genre: Roadmovie
Film nr.: 59891
Nömadak Tx
- Visa fler...

Skådespelare:

Manus:

Genevieve Nicholas, Constantine Nicholas

Genre:

Dokumentär

Produktionsland:

USA
Filmnummer: 12810
Diskussioner om Baraka  (0 diskussioner)
Det finns inga diskussioner här just nu
Starta ny diskussion
Kommentarer om Baraka (71 st)
Galivan (Anmäl)   30/1 2017
Mer människofokus jämfört med Chronos. Det finns en del fantastiska bilder, men det är spretigare än Chronos innehållsligt och musikmässigt. En hel del bilder är inte så intressanta, så det är upp och ner. Favoritbild var nog Lake Natron, Tanzania.
Jompalompier (Anmäl)   27/1 2016
Väldigt mäktig, fantastiskt foto och häftig musik. Enligt mig inte fullt lika bra som Koyaanisqatsi även om man egentligen inte borde jämföra dom. En maffig bioupplevelse!
F-M-J (Anmäl)   1/2 2015
Kan ju inte beskylla filmen att sakna vackert fotografi, eller att den bjuder på en insiktsfull resa genom klotet vi kallar hem. Däremot har detta gjorts förut och det finns exempel som i min mening håller högre klass och kreativitet. Men en upplevelse jag gärna rekommenderar, stark trea.
Hypostas (Anmäl)   30/12 2014
Ett mästerverk.
saggesaliv (Anmäl)   6/12 2014
En mäktig skildring av den sjuka värld vi lever i. Religion, natur, kultur, fabrikat, naturförstörelse, religionsförstörelse, kulturförstörelse. Denna filmen utforskar människan och dess effekt på våran jord. Baraka är precis som Ron Frickes dokumentär Samsara (2011) ett stort fotografiskt mästerverk runt om hela jordklotet. Det är så otroligt välgjort att man hissnar bara av att tänka tanken på hur mycket arbete som lagts ner. Totalt så besöks 24 olika länder och vi får se allt från ett smogtätt Hong Kong till religiösa platser i Israel. Ett ordlöst äventyr på 90 minuter med stämningsfull musik, ett otroligt foto och en visuell orgasm. För mig som älskar fotografi är detta verkligen en njutning. Baraka, liksom Frickes senare Samsara, är något som är på gränsen till omöjliga att betygsätta på en skala. Fotografiskt, visuellt och konceptmässigt så är det tio utav tio rakt igenom, men för att bedömas som en film håller den inte det måttet. Jag önskar verkligen att jag hade sett Baraka före jag såg Samsara, då det faktiskt skiljer 20 år på dem, samt att de utforskar samma ämnen fast i olika perspektiv och olika tidsåldrar. När jag såg Samsara så gav jag den betyget 7/10 och att ge Baraka ett betyg som är högre eller lägre känns bara fel, då de har precis samma slående effekt. Så även om jag bara för sakens skull skulle kunna ge Baraka en åtta just nu, så måste jag göra Samsara rättvisa och ge Baraka en stark sjua. Betyg: ++7/10
  Det finns fler kommentarer  Fler kommentarer till Baraka
  Gå till filmforum  Till filmforum
Betyg & Kommentarer
Listor
Dela
SESN AB © 2000-2017 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@sesn.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor