Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 470 Besökare idag: 5 041
annons
Laddar...
 

Barnens ö

Originaltitel: Barnens ö
Regissör:Kay Pollak
Utgivningsår:1980
Längd: 109 min
Antal betyg:1009 betyg
Betygsätt:
Filmtipset-betyg:

Om Barnens ö:

11-årige Reine Larsson tillbringar en lång, het sommar ensam i Stockholm. Han skulle egentligen ha varit på kollo på Barnens Ö, vilket hans mamma också tror. Men det finns viktigare saker att tänka på, t.ex. om hans pappa kan vara racerföraren Ronnie Petersson eller om Gud finns, eller helvetet? Det gäller att snabbt fundera ut svaren då han snart kommer i puberteten och då blir man inte så klartänkt längre, tror Reine.

Liknande filmer

Titel: Flickan
Originaltitel: Flickan
Regissör: Fredrik Edfeldt
År: 2009
Genre: Drama, Familjefilm
Film nr.: 70603
Flickan
Titel: Nenè
Originaltitel: Nenè
Regissör: Salvatore Samperi
År: 1977
Genre: Drama
Film nr.: 110239
Nenè
Titel: Mirakel
Originaltitel: Mirakel
Regissör: Natasha Arthy
År: 2000
Genre: Drama, Komedi, Familjefilm, Fantasy
Film nr.: 17669
Mirakel
Titel: Underjordens hemlighet
Originaltitel: Underjordens hemlighet
Regissör: Clas Lindberg
År: 1991
Genre: Familjefilm
Film nr.: 5034
Underjordens hemlighet
Titel: Hugo och Josefin
Originaltitel: Hugo och Josefin
Regissör: Kjell Grede
År: 1967
Genre: Drama, Komedi, Familjefilm
Film nr.: 1370
Hugo och Josefin
- Visa fler...

Skådespelare:

Lars-Erik Berenett, Börje Ahlstedt, Tomas Fryk, Malin Ek, Anita Ekström, Ingvar Hirdwall, Hjördis Petterson, Sif Ruud, Lena Granhagen, Majlis Granlund, Christer Banck

Manus:

Ola Olsson, Kay Pollak, Carl-Johan Seth

Genre:

Drama, Familjefilm

Produktionsland:

Sverige
Med i listor: Guldbaggar
Filmnummer: 3790
Diskussioner om Barnens ö  (0 diskussioner)
Det finns inga diskussioner här just nu
Starta ny diskussion
Kommentarer om Barnens ö (60 st)
Filmfantast86 (Anmäl)   30/10 2017
bra
Rai (Anmäl)   21/9 2017
väldigt speciell film, men jag gillar den just därför. Kan dock hålla med att i vissa stunder är filmen lite väl frigjord i synnerhet när det handlar om en så pass ung pojkes sexuella upplevelser. Det blir lite obekvämt att se vissa scener även om detta nu ska föreställa de naturligaste sakerna i världen!
Berniey (Anmäl)   30/11 2013
Tycker allt att det är en sevärd historia som berättas, även om den har sina brister, och så den omdebatterade scenen som kanske inte riktigt passar i finrummet.Kul att se om den efter många år och det är fina miljöer och så en ung Hirdwall på det.
Hypostas (Anmäl)   18/4 2013
Den här filmen borde ges ut omklippt på DVD. Jag förstår inte hur Kay Pollak tänkte när han valde att filma en liten pojkes styva pitt på det sätt som han har gjort här. Vad jag förstår så är scenen "äkta vara" och ingen attrapp har använts. Det är naturligtvis oförsvarligt och säkerligen den största anledningen till att den här annars utmärkta lilla filmen inte getts ut på DVD. Önskar att jag kunde radera den bilden från min hjärna. Nakna barn som badar är helt OK att filma på det sätt som här har gjorts; sexuellt upphetsade prepubertala pojkar med erigerade penisar är däremot inte OK att filma. Det borde Kay ha fattat även på det glada 70-talet. I övrigt så finns det mycket att gilla i den här filmen. Jag personligen gillar ju Jarres musik och kan identifiera mig med protagonisten och hans sexuella uppvaknande. Många sköna biroller som Börje Ahlstedt , Ingvar Hirdwall mfl.
Ondskapt (Anmäl)   18/2 2013
Tyvärr så funkar inte det här någonstans. Grymt ofokuserat och lalligt utan att komma någonvart överhuvudtaget. Bra musik och lite fina miljöer hjälper inte.
  Det finns fler kommentarer  Fler kommentarer till Barnens ö
  Gå till filmforum  Till filmforum
Betyg & Kommentarer
Listor
Dela
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor