Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 545 Besökare idag: 4 456
annons
Laddar...
 

Barnhemmet

Originaltitel: El orfanato
Regissör:J A Bayona
Utgivningsår:2007
Längd: 105 min
Antal betyg:8880 betyg
Betygsätt:
Filmtipset-betyg:

Om Barnhemmet:

Laura återvänder tillsammans med sin man och deras son Simon till barnhemmet hon växte upp i. Det är nu övergivet, men hon beslutar sig för att rusta upp det och driva det som förr. Deras nya hem och de mystiska omgivningarna väcker Simons fantasi och pojken börjar alltmer dras in i ett universum fylld av fantasifulla sagor och inte helt oskyldiga lekar. Simons värld bekymrar och skrämmer Laura och väcker dunkla och otäcka minnen från hennes egen barndom till liv.
Se filmen på CDON
29 kr
Fler alternativ

Liknande filmer

Titel: The Others
Originaltitel: The Others
Regissör: Alejandro Amenábar
År: 2001
Genre: Drama, Thriller, Skräck, Mysterium
Film nr.: 3274
The Others
Titel: Sjätte sinnet
Originaltitel: The Sixth Sense
Regissör: M Night Shyamalan
År: 1999
Genre: Drama, Thriller, Mysterium
Film nr.: 84
Sjätte sinnet
Titel: The Devil's Backbone
Originaltitel: El Espinazo del Diablo
Regissör: Guillermo del Toro
År: 2001
Genre: Drama, Skräck, Fantasy, Mysterium
Film nr.: 6403
The Devil's Backbone
Titel: Från andra sidan
Originaltitel: Frágiles
Regissör: Jaume Balagueró
År: 2005
Genre: Thriller, Skräck, Mysterium
Film nr.: 36451
Från andra sidan
Titel: The Secret Sense
Originaltitel: Stir of Echoes
Regissör: David Koepp
År: 1999
Genre: Thriller, Skräck, Mysterium
Film nr.: 1763
The Secret Sense
- Visa fler...

Skådespelare:

Belén Rueda, Fernando Cayo, Geraldine Chaplin, Montserrat Carulla, Mabel Rivera, Andrés Gertrúdix, Roger Príncep, Edgar Vivar, Óscar Casas, Mireia Renau, Georgina Avellaneda, Carla Gordillo, Alejandro Camps, Carmen López, Óscar Lara

Manus:

Sergio G Sánchez

Genre:

Drama, Thriller, Skräck, Mysterium

Alternativ titel:

The Orphanage

Produktionsland:

Spanien

Recension Barnhemmet

- Mat1az sätter betyg 4 och skriver:
Det är något speciellt med den spanska regissören Juan Antonio Bayona. I alla fall om man ska tro veteranen Guillermo del Toro (Devil's Back Bone, Pan's Labyrinth). El Orfanato (Barnhemmet) gjorde så stort intryck på del Toro att han ville ta Bayona under sina vingar och hjälpa honom nå ut med sin film. Ska vi då lita på del Toros ord om att det här är den bästa krypa-upp-längs-ryggraden-skräckis som...

Recension av Barnhemmet - Läs hela!

Med i listor: Norrköping Filmfestival Flimmer 2008
Filmnummer: 54838
Diskussioner om Barnhemmet  (0 diskussioner)
Det finns inga diskussioner här just nu
Starta ny diskussion
Kommentarer om Barnhemmet (624 st)
päronanton (Anmäl)   4/9 2018
Jag är lite besviken, trodde detta skulle vara en riktig skrämmande skräckfilm, men så blev inte fallet.
wiberga (Anmäl)   17/7 2017
Otroligt välgjord film med bra skådespeleri och sceneri. Älskar att man hela vägen förstår huvudpersonens tankar och känslor, som ju ofta inte brukar vara så logiska i skräckfilmer, men här fungerar det utmärkt. Såg denna för väldigt länge sen, så jag mindes inte speciellt mycket alls. Blev överraskad av slutet och kan erkänna att jag satt och storgrina. Otroligt mix av drama och skräck!
Merwinna (Anmäl)   9/1 2016
Mycket bra, spännande och kuslig. Förstklassig både när det gäller story och stämning. En av de bästa skräckfilmer som någonsin gjorts. Dock var den inte precis lika bra när jag såg om den, som när jag såg den första gången. Den är helt beroende av överraskningsmomenten - men det gör den inte sämre, så är det ju med många (kanske de flesta) skräckfilmer.
AlbinWesley (Anmäl)   15/3 2015
Hmm, jag kanske förväntade mig för mycket.meller alltså, jag har väl börjat bli van vid att överraskas av kvalitén hos intrikata thrillers signerade spanjorer. Den hade lysande obehagliga sekvenser, och ett väl berättat drama. Lite läskig. Bitvis fenomenalt foto också! Men jag förstår inte riktigt vad det hela ska leda till. Emellertid absolut bra, men inte bäst.
kakbakarn (Anmäl)   13/1 2015
Ett veritabelt potpurri av skräckfilmsklichéer, vilka jag hade hoppats njuta mer av (det var länge sen jag såg på skräck) än jag gjorde. Läskigt barn syns för en sekund i det flimrande ljuset och försvinner sedan plötsligt - känns som något Scary Movie hade kunnat ha med för att driva med genren. Men det var ju en kompetent skapelse överlag, synd att den kändes så ooriginell och, som sagt, klichéfylld. Nästan en trea.
  Det finns fler kommentarer  Fler kommentarer till Barnhemmet
  Gå till filmforum  Till filmforum
Betyg & Kommentarer
Listor
Dela
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor