Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 872 Besökare idag: 5 057
annons
Laddar...
 

Prickskytten från Sevastopol

Originaltitel: Bitva za Sevastopol
Regissör:Sergej Mokritskij
Utgivningsår:2015
Längd: 110 min
Antal betyg:17 betyg
Betygsätt:
Filmtipset-betyg:

Om Prickskytten från Sevastopol:

När Nazityskland inleder Operation Barbarossa och anfaller Sovjetunionen tvingas Ljudmila och hennes studiekamrater att ta värvning i Röda armén. Ljudmila visar sig ha en exceptionell talang för skytte och tas snabbt till fronten som prickskytt.

Liknande filmer

Titel: Snipers
Originaltitel: Snaypery
Regissör: Bolotbek Shamshiyev
År: 1986
Film nr.: 132204
Snipers
- Visa fler...

Skådespelare:

Evgeniy Tsyganov, Joan Blackham, Oleg Vasilkov, Nikita Tarasov, Stanislav Boklan, Julija Peresild, Anatolij Kot, Natella Abeleva-Taganova

Manus:

Maksim Budarin, Maksim Dankevich, Sergey Mokritskiy, Leonid Korin, Egor Olesov

Genre:

Drama, Romantik, Krig, Biografi

Alternativ titel:

Battle for Sevastopol

Produktionsland:

Ryssland, Ukraina
Filmnummer: 124445
Diskussioner om Prickskytten från Sevastopol  (0 diskussioner)
Det finns inga diskussioner här just nu
Starta ny diskussion
Kommentarer om Prickskytten från Sevastopol (3 st)
Ola_Schubert (Anmäl)   17/12 2016
Detta gemensamma ukrainska och ryska filmprojektet har en lite väl lång inledning. Sedan blir filmen mycket bra. Men den griper inte tag i mig, så då kan det inte bli en fyra i betyg, annat än om andra faktorer väger upp det hela, (vilket är sällsynt). Och i det här fallet så finns det inte tillräckligt mycket annat för att väga upp. Dock, alltså, en mycket stark trea i betyg för en välgjord och intressant krigsfilm.
Adoniram (Anmäl)   9/12 2016
Som alltid när något är "baserat på en sann historia" blir man misstänksam, men jag tycker nog att man inte plågas av någon överdriven chauvinism, fokus ligger på Ljudmila Pavlitjenko. Hyfsat intressant film om en intressant person. Den svenska titeln, Prickskytten från Sevastopol, är mer rättvisande för innehållet.
Snah (Anmäl)   4/12 2016
Att se filmen utan tankar på om det finns ett propagandasyfte är för mig omöjligt. Varför just Sevastopol, den av Ryssland hyrda flottbasen på Krim fram till annekteringen? Varför en samproduktion mellan Ryssland och Ukraina? (O-)brödrafolkens väl? Och som vanligt när det är ryssar med i bilden har de missförstått eller vet inte att det finns en skillnad mellan nazism och fascism. Alternativt tror de att de strider mot Italien.
  Gå till filmforum  Till filmforum
Betyg & Kommentarer
Listor
Dela
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor