Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 496 Besökare idag: 5 945
annons
Laddar...
 

Bekännelsen

Originaltitel: L'Aveu
Regissör:Costa-Gavras
Utgivningsår:1970
Längd: 135 min
Antal betyg:49 betyg
Betygsätt:
Filmtipset-betyg:

Om Bekännelsen:

Anton Ludvik, också känd som Gerard, är vice utrikesminister i Tjeckoslovakien. Han har varit aktiv supporter av kommunismen under hela sitt vuxna liv. Han upptäcker en dag att han är iakttagen och förföljd. Efter ett tag blir han arresterad och bortförd till ett avlägset fängelse. Utan att veta varför han blivit arresterad eller av vilka, blir han beordrad att bekänna sina brott mot sitt land. Till sist bryter han ihop och skriver under bekännelsen...

Liknande filmer

Titel: Fången
Originaltitel: The Prisoner
Regissör: Peter Glenville
År: 1955
Genre: Drama
Film nr.: 37692
Fången
Titel: Z - han lever
Originaltitel: Z
Regissör: Costa-Gavras
År: 1969
Genre: Drama, Thriller
Film nr.: 8981
Z - han lever
Titel: Fascisten
Originaltitel: Il conformista
Regissör: Bernardo Bertolucci
År: 1970
Genre: Drama, Thriller
Film nr.: 12765
Fascisten
- Visa fler...

Skådespelare:

Yves Montand, Simone Signoret, Gabriele Ferzetti, Michel Vitold, Jean Bouise, László Szabó

Manus:

Artur London, Lise London, Jorge Semprún

Genre:

Drama, Thriller

Alternativ titel:

The Confession

Produktionsland:

Frankrike, Italien
Filmnummer: 23621
Diskussioner om Bekännelsen  (0 diskussioner)
Det finns inga diskussioner här just nu
Starta ny diskussion
Kommentarer om Bekännelsen (5 st)
Mikka (Anmäl)   17/11 2011
Väldigt välgjord och bra film, signerad Costa-Gavras som alltid levererar. Yves Montand glänser i huvudrollen. 3+
seriost (Anmäl)   1/3 2006
Man kunde ha skärt lite grand i mitten för filmen var alldeles för låång. Fint slut dock och vissa intressanta filmtekniska detaljer.
goeran (Anmäl)   28/2 2006
En mycket välgjord film som handlar om Slansky-processen i det kommuniststyrda Tjeckoslovakien. Filmen visar på ett övertygande sätt vilka strategier och metoder de kommunistiska öststatsdiktaturerna använde för att rensa ut meningsmotståndare och framtvinga bekännelser i sina skådeprocesser. Detta utmärkta tidsdokument om kommunismens förbrytelser borde ses av alla vänsterradikaler som fortfarande tror att kommunismen/socialismen skulle kunna tillhandahålla en lösning på världsproblemen. Här får man en rapport från den socialistiska praktiken.
Czechflash (Anmäl)   27/2 2006
Mycket välspelat politiskt drama som tyvärr känns för utdraget med sina 2.20. Många av förhörsscenerna kunde klippts ner, men hela filmen är välgjord och slutscenerna är väldigt gripande med bra musik. Synd att man inte använde mer av den stämningsfulla musiken. Tillhör inte Costa-Gavras bästa filmer, men den är fortfarande bra och sevärd.
NHL (Anmäl)   27/2 2006
Otroligt bra skådespeleri från många av aktörerna. Storyn bygger på en sann händelse. Costa-Gavras levererar sin vana trogen ett gediget hantverk, dock inte lika bra som Z-Han lever, den 13:e mannen eller Dödens Kupé. Framförallt känns tyvärr filmen oerhört långdragen och hade tjänat på att förkortas i vissa partier. Det fina fotot och skådespeleriet samt ett gediget manus gör den ändå till en sevärd film, framförallt om man gillar politiska thrillers/draman. Kommunisterna gillade inte filmen då de ansåg att den var anti-kommunistisk, vilket är lite ironiskt med tanke på regissören och vilka som var med i filmen. Både Montand och hans fru Signoret blev uteslutna ur kommunistpartiet efter filmen och Leninisten Costa-Gavras fick också kritik.
  Gå till filmforum  Till filmforum
Betyg & Kommentarer
Listor
Dela
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor