Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 490 Besökare idag: 5 168
annons
Laddar...
 

Berättelsen om Pi

Originaltitel: Life of Pi
Regissör:Ang Lee
Utgivningsår:2012
Längd: 127 min
Antal betyg:7165 betyg
Betygsätt:
Filmtipset-betyg:

Om Berättelsen om Pi:

Efter ett skeppsbrott befinner sig den 16-årige Pi som enda överlevande människa ombord på en livbåt mitt ute på Stilla havet. Livet på båten blir en kamp för överlevnad och dagar och nätter fyllda av spänning, hopp och förtvivlan. När räddningen till slut kommer är Pi den ende som kan återberätta historien om vad som egentligen hände därute, men frågan är om man någonsin kommer tro honom. Baserad på romanen "Life of Pi" av Yann Martel från år 2001.
Se filmen på Discshop
29 kr
Fler alternativ

Liknande filmer

Titel: Cast Away
Originaltitel: Cast Away
Regissör: Robert Zemeckis
År: 2000
Genre: Drama, Äventyr
Film nr.: 1341
Cast Away
Titel: Big Fish
Originaltitel: Big Fish
Regissör: Tim Burton
År: 2003
Genre: Drama, Komedi, Romantik, Äventyr, Fantasy
Film nr.: 16934
Big Fish
Titel: The Fall
Originaltitel: The Fall
Regissör: Tarsem Singh
År: 2006
Genre: Drama, Äventyr, Fantasy
Film nr.: 43349
The Fall
Titel: Slumdog Millionaire
Originaltitel: Slumdog Millionaire
Regissör: Danny Boyle
År: 2008
Genre: Drama, Kriminalare, Romantik
Film nr.: 64885
Slumdog Millionaire
Titel: Kon-Tiki
Originaltitel: Kon-Tiki
Regissör: Joachim Rønning, Espen Sandberg
År: 2012
Genre: Drama, Action, Äventyr
Film nr.: 98565
Kon-Tiki
- Visa fler...

Skådespelare:

Suraj Sharma, Irrfan Khan, Rafe Spall, Adil Hussain, Tabu, Ayush Tandon, Gautam Belur, Ayan Khan, Mohd Abbas Khaleeli, Vibish Sivakumar, Gérard Depardieu, James Saito, Jun Naito, Andrea Di Stefano, Shravanthi Sainath

Manus:

David Magee

Genre:

Drama, Äventyr

Produktionsland:

USA, Taiwan, Storbritannien
Filmnummer: 99456
Diskussioner om Berättelsen om Pi  (0 diskussioner)
Det finns inga diskussioner här just nu
Starta ny diskussion
Kommentarer om Berättelsen om Pi (359 st)
HerrNenne (Anmäl)   11/7 2018
Ganska snygg, kanske, men fantasy-delarna känns komna från ingenstans och därför malplacerade, och tankarna med filmen förstör mer än dom kommer med. Hade det bara varit en rak saga hade det varit bättre. En hel del man helt enkelt inte köper som stör också.
Rai (Anmäl)   12/9 2017
Vacker och välgjord film, men tyvärr inte på långa vägar så bra som boken. Filmen saknar en själ och det är ju lite synd..
deswhip (Anmäl)   30/7 2017
Den här filmen lever enbart på vackra och välgjorda effekter. Men för mig är inte det tillräckligt för att en film ska förtjäna goda betyg. Filmen handlar ju om en fantastisk historia och på det djupare planet handlar den om tro. Men grejen är den att även om den här historien kräver en del fantasi för att hitta på så är den filmtekniskt bara fantastisk om den hade varit sann, men eftersom den nu bara är hittepå så är historien tunn! Jag menar, det finns ju många riktiga skitfilmer som har ännu mycket mer fantastiska historier, om hajtornadoer och jordens mittpunkt för att nämna ett par exempel. Det som gör en filmhistoria bra är ju budskap, djupa poänger, fina ihopknytningar osv. Här försöker filmmakaren lära oss något om tro, men för mig känns hela upplägget, att Pi som barn får smaka på och ta till sig typ alla stora religioner inklusive vetenskapen, mest konstlat och tillgjort, skådespeleriet är inte heller bra så fort det blir två pers eller fler samtidigt i bild. Det känns som om man försöker smyga in det här präktiga budskapet i ett otroligt lättsmällt och barnvänligt skinande paket av 3D-effekter. Jag ger trots min kritik ändå filmen en tvåa eftersom större delen av filmen, den delen till havs med tigern, trots allt är välgjord, vacker och faktiskt också hyggligt realistisk.
JonasM (Anmäl)   10/11 2016
Fantastisk.
Fiskjävel (Anmäl)   31/10 2016
Mycket härlig film, såväl stilmässigt som visuellt. Älskar balansen mellan allvar och humor samt de otroligt vackra naturbilderna filmen bjuder på. Hade tjänat på ett snabbare tempo, alternativt att kortas ner en aning. 4.
  Det finns fler kommentarer  Fler kommentarer till Berättelsen om Pi
  Gå till filmforum  Till filmforum
Till filminfo
Betyg & Kommentarer
Listor
Dela
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor