Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 538 Besökare idag: 4 299
annons
annons
Laddar...
 

Between Two Fires

Originaltitel: Between Two Fires
Regissör:Agnieszka Lukasiak
Utgivningsår:2010
Längd: 135 min
Antal betyg:125 betyg
Betygsätt:
Filmtipset-betyg:

Om Between Two Fires:

En ung mor med sin dotter flyr från barnhandel i Vitryssland och hamnar på en flyktingförläggning i norra Sverige. I sin utsatthet blir hon ett lätt byte för sin omgivning. Snart ställs hon inför extrema val som gör hennes tillvaro till en mardröm.

Liknande filmer

Titel: Welcome to Norway!
Originaltitel: Welcome to Norway
Regissör: Rune Denstad Langlo
År: 2016
Genre: Drama, Komedi
Film nr.: 120198
Welcome to Norway!
Titel: Beautiful Boxer
Originaltitel: Beautiful Boxer
Regissör: Ekachai Uekrongtham
År: 2004
Genre: Drama, Action
Film nr.: 17821
Beautiful Boxer
Titel: The Horse Boy
Originaltitel: The Horse Boy
Regissör: Michel O Scott
År: 2009
Film nr.: 73076
The Horse Boy
Titel: Försök att minnas
Originaltitel: Se souvenir des belles choses
Regissör: Zabou
År: 2002
Genre: Drama, Romantik
Film nr.: 8259
Försök att minnas
Titel: Music Within
Originaltitel: Music Within
Regissör: Steven Sawalich
År: 2007
Genre: Drama, Komedi, Romantik, Krig
Film nr.: 60780
Music Within
- Visa fler...

Skådespelare:

Magdalena Poplawska, Simon Kassianides, Kamila Nowysz, Leila Haji, Fredrik Ohlsson, Anna Chojnacki, Johann Neumann, Mirjam Vöhrmann, Leif Backström, Alicja Iwanicka, Edward Iwanicki, Grzegorz Kowalczyk

Manus:

Agnieszka Lukasiak

Genre:

Drama, Romantik, Thriller

Alternativ titel:

Between 2 Fires

Produktionsland:

Polen, Sverige
Filmnummer: 88540
Diskussioner om Between Two Fires  (0 diskussioner)
Det finns inga diskussioner här just nu
Starta ny diskussion
Kommentarer om Between Two Fires (15 st)
Gordyal (Anmäl)   11/8 2018
En inledning som skvallrar om goda möjligheter, och en story som borde kunna bli en riktigt bra film. Men allt faller pladask, mest på grund av de endimensionella karaktärerna som tycks hämtade ur en Beck-film. Dessutom dalar tempot ordentligt med ett flertal utdragna och meningslösa scener. Men tydligen räckte inte det för att göra en film med lång speltid, utan helt plötsligt blir det ett jävla gökande, och här snackar vi riktigt malplacerad sleaze. Okej? (5/15)
Memmem (Anmäl)   5/4 2017
Invandrarfilm med brister! Jag trodde att jag skulle kunna lära mig något om invandrare från Östeuropa i denna film. Något lärde jag mig också, men flera mindre trovärdiga saker finns med. Alla invandrare från Vitryssland och Algeriet talar flytande engelska, medan svenskarna talar haltande engelska. I verkligheten är det tvärt om. Filmen är lång, men trots det finns inga bra personporträtt med. Vad tycker den unga vitryska kvinnan, Marta, om? Litteratur, musik, djur? Hon berättar lite om sin bakgrund, men inget får vi se i bild. Hennes dotter talar så bra engelska att hon omöjligt kan vara ett vanligt vitryskt barn. I Vitryssland är det fortfarande misstänkt att kunna bra engelska, medan polackerna är ovanligt duktiga på engelska. Manuset har en viss spänning men engagerar inte tillräckligt mycket. Ganska gott skådespeleri frän Magdalena Poplawska, Simon Kassianides och Fredrik Ohlsson. Betyg: 2+
Rele (Anmäl)   5/4 2017
Väldigt gripande och bra film. Magdalena Poplawska och flera andra var väldigt duktiga skådespelare. Trovärdig och aktuell film. Jag ger en fyra.
KyLLo (Anmäl)   27/3 2016
En stark film. Dels för att den känns äkta och nära: Manuset ligger nära verkligheten och filmen utspelar sig i Sverige. Dels för att skådespelarna gör det bra. De förmedlar mycket känsla. Att de bryter kraftigt tycker jag stärker inlevelsen. Det är bara den svenska polisens supersvengelska uttal som stör mig. Jag vågar knappt tänka på vilken låg nivå filmen förmodligen hade legat på om den var helsvensk med enbart svenska skådespelare. Jag är lite överraskad över dotterns kunskaper i engelska. Hon tycks inte ha några problem alls att förstå eller uttrycka sig på engelska, trots att det inte är hennes modersmål. När jag var i hennes ålder kunde jag nog bara några standardfraser på engelska. Filmen har några enstaka scener som jag upplever som ren utfyllnad, annars tycker jag att det är intressant rakt igenom och att det ständigt händer småsaker fastän filmen är ganska långsam.
okidoki (Anmäl)   24/3 2016
För obehaglig.
  Det finns fler kommentarer  Fler kommentarer till Between Two Fires
  Gå till filmforum  Till filmforum
Betyg & Kommentarer
Listor
Dela
SESN AB © 2000-2017 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@sesn.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor