Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 495 Besökare idag: 5 153
annons
Laddar...
 

Bibeln - Abraham

Originaltitel: Abraham
Regissör:Joseph Sargent
Utgivningsår:1994
Längd: 175 min
Antal betyg:21 betyg
Betygsätt:
Filmtipset-betyg:

Om Bibeln - Abraham:

Efter händelsen vid Babels Torn där Gud splittrade hela jordens språk beslutar han sig för att utse en bundsförvant på jorden. Valet faller på Abraham. Fastän Abraham inte vet vägen så tror han på Gud och lyder därför när han ombeds att lämna sitt land och söka efter det förlovade landet. Tillsammans med sin hustru Sarai och sin brorson Lot lämnar han staden Ur och beger sig mot Kanaans land. En oviss tid fylld av prövningar väntar nu abraham och hans folk.

Liknande filmer

- Visa fler...

Skådespelare:

Barbara Hershey, Richard Harris, Maximilian Schell, Vittorio Gassman, Gottfried John, Kevin McNally, Carolina Rosi, Andrea Prodan, Simona Ferraro, Tom Radcliffe

Manus:

Robert McKee

Genre:

Drama, Äventyr, Fantasy

Alternativ titel:

The Bible: Abraham

Produktionsland:

Tyskland, Italien, USA, Tjeckien, Frankrike
Med i listor: Gamla testamentet
Filmnummer: 36268
Diskussioner om Bibeln - Abraham  (0 diskussioner)
Det finns inga diskussioner här just nu
Starta ny diskussion
Kommentarer om Bibeln - Abraham (2 st)
Filmfantast86 (Anmäl)   21/10 2017
bra
DGOOD (Anmäl)   6/12 2014
Filmen baseras på saga i Bibeln, och filmen är rätt välgjord för för den tid som den tillverkades. Den aviker ej från ursprungs sagan men kan ej visa allt som berättelsen har i detalj på grund av tidbrist även om regesören har försökt att göra filmen så lång som möjligt för att fånga berättelsen väl. Filmens saga är av betydelse i historisk och kristen perspektiv.
  Gå till filmforum  Till filmforum
Betyg & Kommentarer
Listor
Dela
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor