Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 958 Besökare idag: 5 435
annons
annons
Laddar...
 

Black Panther

Originaltitel: Black Panther
Regissör:Ryan Coogler
Utgivningsår:2018
Längd: 134 min
Antal betyg:413 betyg
Betygsätt:
Filmtipset-betyg:

Om Black Panther:

Efter händelserna i Captain America: Civil War återvänder T’Challa till sitt hemland, det isolerade, högteknologiska afrikanska landet Wakanda, för att bli dess kung. Men när en gammal fiende dyker upp måste T’Challa, både som kung och Black Panther visa sin styrka. Han dras in i en konflikt som hotar inte bara Wakandas öde, utan hela världen.

Liknande filmer

- Visa fler...

Skådespelare:

Chadwick Boseman, Michael B Jordan, Lupita Nyong'o, Danai Gurira, Martin Freeman, Daniel Kaluuya, Angela Bassett, Forest Whitaker, Andy Serkis, Florence Kasumba, John Kani, Winston Duke, Sterling K Brown, Letitia Wright, Phylicia Rashad, Atandwa Kani

Manus:

Ryan Coogler, Joe Robert Cole

Genre:

Drama, Action, Äventyr, Science Fiction

Produktionsland:

USA
Med i listor: Medlemmarnas mest betygsatta just nu, Superhjältar
Filmnummer: 125813
Diskussioner om Black Panther  (0 diskussioner)
Det finns inga diskussioner här just nu
Starta ny diskussion
Kommentarer om Black Panther (43 st)
Supernaut (Anmäl)   19:02 23/3
Med hästlängder det bästa Marvel Studios kläckt ur sig. Frågan är hur något efter detta ens ska komma i närheten. Även utan den geniala hanteringen av representation och politik är det en riktigt solid superhjältefilm med en av de bästa antagonisterna jag sett på film och tveklöst den bästa i en Marvelfilm. Fantastisk!
the Feber (Anmäl)   11:18 20/3
Oj vad roligt att se! Men låt oss börja med det som sänker betyget, nämligen sista akten. Det blir återigen en superhjälte som slåss mot en superskurk som är en identisk kopia i scener som dränks av specialeffekter. Antagonisten är annars en av de intressantare i MCU, även om han slarvas bort i slutet. De kvinnliga karaktärerna får framträdande och intressanta roller. Fotot är snyggt och effekterna absolut i toppklass. Storyn håller upp intresset och miljöerna med tillhörande musik känns fräsch. Detta är helt klart en av de bästa superhjältefilmerna!
dr_Robert (Anmäl)   12:31 16/3
Filmen känns betydligt längre än den är. Första halvans visuella spektakel är för långt, men väldigt snyggt och räddar tvåan. Andra halvan är sedan en enda lång actionscen, men eftersom ”karaktärerna” vare sig blöder eller har en tredje dimension är det inte spännande utan bara tråkigt. Då hjälper det inte att filmens viktiga roller har mörk hudpigmentering och ofta dessutom är kvinnor.
Skökskjuterska (Anmäl)   10:43 13/3
Stark tvåa ffa för det visuella spektaklet. I övrigt inget som direkt imponerar och jag är inte heller superförtjust i genren till att börja med. Men, skulle tro att denna står sig rätt bra jämfört med övrig generika under Marvelflagg.
EvilNed (Anmäl)   12:30 12/3
Överlag väldigt bra. Över förväntan. Tyvärr har filmen en stor svaghet, och det är karaktären "Black Panther" som är dötrist. Men filmen drivs snarare av bikaraktärerna så det spelar inte så stor roll. Filmen borde typ hetat Wakanda istället. Black Panther känns meningslös.
  Det finns fler kommentarer  Fler kommentarer till Black Panther
  Gå till filmforum  Till filmforum
Betyg & Kommentarer
Listor
Dela
SESN AB © 2000-2017 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@sesn.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor