Aktuellt

Utgivningsår:1979
Längd: 142 min
Betygsätt:

Om Blecktrumman:

Handlar om Oskar Matzerath som bor i Danzig på 20- och 30-talet. Han är en mycket ovanlig pojke. Han föds med en vuxens intellekt och när han fyller tre år beslutar han sig för att inte växa mer.

Liknande filmer

Marty
Folket i den lyckliga dalen
Paraplyerna i Cherbourg
Hemligheter och lögner
Den tysta världen
- Visa fler...

Skådespelare:

Katharina Thalbach, Andréa Ferréol, Heinz Bennent, Mario Adorf, David Bennent, Angela Winkler, Daniel Olbrychski, Berta Drews, Charles Aznavour, Fritz Hakl, Mariella Oliveri, Tina Engel

Manus:

Produktionsland:

Västtyskland, Frankrike, Polen, Jugoslavien
Med i listor: Guldpalmer, Oscar för bästa utländska film
Filmnummer: 5970
Kommentarer om Blecktrumman (163 st)
kakbakarn (Anmäl)   01:00 20/2
Oskar är ingen karaktär man kommer glömma bort i första taget, men jag måste ändå säga att filmen som helhet aldrig riktigt grep tag i mig. Den var bra, välgjord och minnesvärd men gav mig inte det där extra riktigt.
atomdread (Anmäl)   17/10 2009
mycket konstig film som egentligen inte säger något alls
Valdemar_M (Anmäl)   14/10 2009
Känns tyvärr som att man inte lär känna Oskar tillräckligt väl för att sätta sig in i hur han tänker. Annars är den ju välgjord och annorlunda. Står och väger mellan en trea och en fyra.
Mysharry (Anmäl)   5/10 2009
Mycket konstig och sjuk film! Oskar är en vidrig pojke, men spelas fantastiskt av David Bennent.
JimCarrey (Anmäl)   20/3 2009
det är ju oskars perspektiv som är intressant i boken och det försvinner i allt väsentligt i filmen
  Det finns fler kommentarer  Fler kommentarer till Blecktrumman
  Gå till filmforum  Till filmforum
Se filmen
Bästa pris
Betyg
Listor
Entertainity AB © 2000-2009 Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor
Logga in!
Bli medlem!
Nyheter Verktyg Stödmedlem Senaste recensionerna Senaste kommentarer Senaste kolumnerna Statistik Online just nu
På Bio just nu Biopremiärer Biorecensioner Sök
DVD-toppen DVD-releaser DVD-recensioner Sök
TV, filmtablån TV-kolumnen Sök
Filmtipset Topp 250 Senast inlagda Mest betygsatta Mest betygsatta du inte sett Alla i bokstavs-ordning
Min Sida Filmdejt Filmtips Vänner online Min filmsamling Mina listor Mitt forum Svarsforum Sök Medlem
Filmsnack Listor Lek & Rösta Analys Recensioner
Om Sajten