| Originaltitel: | Die Blechtrommel |
| Regissör: | Volker Schlöndorff |
| Utgivningsår: | 1979 |
Längd: | 142 min
Betygsätt:
Om Blecktrumman: Handlar om Oskar Matzerath som bor i Danzig på 20- och 30-talet. Han är en mycket ovanlig pojke. Han föds med en vuxens intellekt och när han fyller tre år beslutar han sig för att inte växa mer. |
Liknande filmer |
| - Visa fler... |
Skådespelare: | Katharina Thalbach, Andréa Ferréol, Heinz Bennent, Mario Adorf, David Bennent, Angela Winkler, Daniel Olbrychski, Berta Drews, Charles Aznavour, Fritz Hakl, Mariella Oliveri, Tina Engel |
Manus: | Günter Grass, Volker Schlöndorff, Jean-Claude Carrière, Franz Seitz |
Genre: | Drama, Krig |
Alternativ titel: | The Tin Drum, |
Produktionsland: | Västtyskland, Frankrike, Polen, Jugoslavien |
| Kommentarer om Blecktrumman |
(163 st) |
| Oskar är ingen karaktär man kommer glömma bort i första taget, men jag måste ändå säga att filmen som helhet aldrig riktigt grep tag i mig. Den var bra, välgjord och minnesvärd men gav mig inte det där extra riktigt. |
| mycket konstig film som egentligen inte säger något alls |
| Känns tyvärr som att man inte lär känna Oskar tillräckligt väl för att sätta sig in i hur han tänker. Annars är den ju välgjord och annorlunda. Står och väger mellan en trea och en fyra. |
| Mycket konstig och sjuk film! Oskar är en vidrig pojke, men spelas fantastiskt av David Bennent. |
| det är ju oskars perspektiv som är intressant i boken och det försvinner i allt väsentligt i filmen |
Fler kommentarer till Blecktrumman |
Till filmforum |