Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 571 Besökare idag: 4 237
annons
annons
Laddar...
 

Bögjävlar

Originaltitel: Bögjävlar
Regissör:Gunnar Almér, Nils Gredeby, Lars Gustafsson, Staffan Hallin, Håkan Hede, Sten Åke Hedström, Olle Holm, Anders Näslund, Pelle Pettersson
Utgivningsår:1977
Längd: 21 min
Antal betyg:81 betyg
Betygsätt:

Om Bögjävlar:

1977 kom filmen Bögjävlar som en reaktion på den då rådande bilden av homosexuella i filmer. Filmmakarna menade att man själva var experter på sin verklighet och ville visa den för omvärlden. De ville förmedla en positiv och balanserad bild samtidigt som de ville göra heterosexuella uppmärksamma på den allmänna homofobin. Mycket humor och goda tankar och en härlig känsla av 70-talet.

Liknande filmer

Titel: Homosexuell – vem är det?
Originaltitel: Word is Out
Regissör: Nancy Adair, Andrew Brown, Rob Epstein
År: 1977
Film nr.: 93966
Homosexuell – vem är det?
- Visa fler...

Skådespelare:

Håkan Hede, Pelle Pettersson

Genre:

Kortfilm

Produktionsland:

Sverige
Filmnummer: 43977
Diskussioner om Bögjävlar  (0 diskussioner)
Det finns inga diskussioner här just nu
Starta ny diskussion
Kommentarer om Bögjävlar (7 st)
Darn (Anmäl)   20/8 2013
Kul liten film. Mycket tack vare att den känns daterad.
emilstjernholm (Anmäl)   16/8 2013
Charmig dokumentärfilm med avslappnat tilltal.
femslag (Anmäl)   5/10 2006
När inledningssekvensen med två nakna män som sätter sig ned i ett badkar drog igång visste man exakt vilken typ av film det här var - myspysvelourbögar i socialistiskt gaykollektiv. Och så underbart! Extra plus även för de fantastiska skämtreplikerna: "när killar försöker vara sexiga va, då blir det ofta jävligt fel" och "många killar går ut jävligt hårt för att inte vara sensuella".
Daniel Mott (Anmäl)   8/9 2006
Tja, tyckte mest "lyftandet" var lite 70-talsflummigt, inte så påspäende. Killen som bytte kläder och var rädd för att doppa sig var skön. :)
Aven (Anmäl)   8/9 2006
Rolig och med ett fint budskap givetvis. Däremot tror jag att en hel del homosexuella ifrågasätter några grejer. Det där med massage mot slutet kändes lite...ja...som att spä på den där bilden av homosexuella många av oss har som, tro det eller ej, ofta visar sig inte stämma.
  Det finns fler kommentarer  Fler kommentarer till Bögjävlar
  Gå till filmforum  Till filmforum
Betyg & Kommentarer
Listor
Dela
SESN AB © 2000-2017 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@sesn.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor