Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 643 Besökare idag: 4 067
annons
annons
Laddar...
 

Borg

Originaltitel: Borg
Regissör:Janus Metz
Utgivningsår:2017
Längd: 107 min
Antal betyg:675 betyg
Betygsätt:
Filmtipset-betyg:

Om Borg:

Borg är en film om hur legender formades ur rivalitet, vänskap och glamour i en tid då allt var möjligt. En berättelse om en svensk ikons stora genombrott som skildrar åren då Björn Borg gjorde resan från Södertälje till världseliten, om hans största kamp som utkämpades 1980 i mötet med den amerikanska supertalangen John McEnroe och om hur deras rivalitet kom att engagera en hel värld.

Liknande filmer

Titel: I, Tonya
Originaltitel: I, Tonya
Regissör: Craig Gillespie
År: 2017
Genre: Drama, Komedi
Film nr.: 126909
I, Tonya
Titel: Rush
Originaltitel: Rush
Regissör: Ron Howard
År: 2013
Genre: Drama, Action
Film nr.: 105176
Rush
- Visa fler...

Skådespelare:

Sverrir Gudnason, Shia LaBeouf, Stellan Skarsgård, Tuva Novotny, Leo Borg, Markus Mossberg, Jackson Gann, Scott Arthur, Ian Blackman, Robert Emms, David Bamber, Mats Blomgren, Julia Marko-Nord, Jane Perry, Björn Granath, Claes Ljungmark

Manus:

Ronnie Sandahl

Genre:

Drama, Biografi

Alternativ titel:

Borg vs. McEnroe, Borg McEnroe

Produktionsland:

Danmark, Finland, Sverige
Med i listor: Medlemmarnas mest betygsatta just nu
Filmnummer: 124494
Diskussioner om Borg  (0 diskussioner)
Det finns inga diskussioner här just nu
Starta ny diskussion
Kommentarer om Borg (52 st)
Stygga-Vargen (Anmäl)   22:35 17/10
Vet inte riktigt vad jag hade för förväntningar men jag hade räknat med att filmen skulle vara bättre än den är. Här förväntar man sig en filmbiografi om Björn Borg men istället får man en filmatisering av en jävla tennismatch. Filmen är inte totalt värdelös men den är inte särskilt bra heller. Lär knappast se om eländet. Svag 2:a.
karlmats (Anmäl)   20:06 10/10
En magnifik match, men en film som inte riktigt når upp till samma höjder. LeBeouf är inte lika störig som han brukar vara utan sköter sig faktiskt ganska bra och Sverrir är alltid charmig även om han är ganska autistisk här i sin tolkning av Borg. Framför allt känner jag nog att det blir lite för enkelspårigt i sin uppbyggnad mot den stora matchen. Den ena är kylig och den andra dampig. Bra, där är premissen som hela filmen bygger på och jag hade nog gärna sett lite mer djup i karaktärerna för att det ska kunna kravla sig över strecket. Det är ju en fascinerande rivalitet ändå och 2an är ganska stark.
lucius (Anmäl)   01:58 5/10
Trots all dramaturgi och uppbyggnad runt matchen står den sig slätt i spänning mot dom äkta journal-filmerna från matchen i fråga. Speciellt tie-breaket.
Olof_Gronlund (Anmäl)   00:52 1/10
Kändes inte allt glamorös. Kändes som att man lämnade en massa utanför filmen som hade kunnat lyfta den. Kändes bara som ett referat av en match, och korta klipp på allt utan att gå in i något större som kunde fått en meddragen. Nej, detta var inget som gjorde en glad tyvärr.
Christofer (Anmäl)   22:31 28/9
Jag gillar inramningen. Fotot, regin och större delarna av castingen funkade (med vissa undantag). Trivsamt skildrat.
  Det finns fler kommentarer  Fler kommentarer till Borg
  Gå till filmforum  Till filmforum
Se filmen
Betyg & Kommentarer
Listor
Dela
SESN AB © 2000-2017 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@sesn.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor