| Originaltitel: | Breakfast on Pluto |
| Regissör: | Neil Jordan |
| Utgivningsår: | 2005 |
Längd: | 135 min
Betygsätt:
Om Breakfast on Pluto: Redan som barn i 60-talets Irland är Patrick Braden medveten om att han önskar sig och drömmer om helt andra saker än alla andra. Han växer upp i en fosterfamilj och får redan som liten uppleva att olikhet inte tolereras. Han lever i ett samhälle där IRA mobiliserar sina styrkor samtidigt som han själv mobiliserar sin personlighet och kontroversiella sexualitet. I början av 1970-talet flyttar han till London, där han får ett händelserikt liv bland annat som drag-queen poeten "Kitten", men under hela sitt turbulenta liv är det framför allt en kamp som hela tiden står i centrum för Patrick, nämligen kampen för att hitta mamman som övergav honom. |
Liknande filmer |
| - Visa fler... |
Skådespelare: | Cillian Murphy, Brendan Gleeson, Laurence Kinlan, Liam Neeson, Gavin Friday, Stephen Rea, Ian Hart, Ruth McCabe, Ruth Negga, Eva Birthistle, Steve Blount, Morne Botes, Paraic Breathnach, Mary Coughlan, Liam Cunningham, Bryan Ferry |
Manus: | Neil Jordan |
Genre: | Drama, Komedi |
Produktionsland: | Irland, Storbritannien |
| Kommentarer om Breakfast on Pluto |
(70 st) |
| Potential till något stort, men den var helt enkelt alldeles för lång. Och vad var poängen med de pratande fåglarna? |
| 4an är för Cillian Murphys rollprestation. Annars är filmen rätt ojämn och rödhakarna kändes malplacerade och onödiga... |
| (rek.3) En känslosamt och sprudlande drama om transvestiten Patrick. Här bjuds på en kavalkad av miljöombyten och karaktärer! Lite roligt att regissören har delat in filmen i ca 36 kapitel, det känns inte så motiverat, och kanske han också skulle skippat de datoranimerade pratande rödhakarna. Men i övrigt en mycket kompetent film! Cillian Murphy är grym! |
| Buu! |
| Snubblande nära en femma, det här är riktigt bra! Jag ÄLSKAR Cillian i rollen som transvestit. Det finns vemod, styrka och glädje i filmen, väl genomfört! |
Fler kommentarer till Breakfast on Pluto |
Till filmforum |