Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 1 409 Besökare idag: 5 055
annons
annons
Laddar...
 

Bright

Originaltitel: Bright
Regissör:David Ayer
Utgivningsår:2017
Längd: 117 min
Antal betyg:703 betyg
Betygsätt:
Filmtipset-betyg:

Om Bright:

I en alternativ nutid har orcher, alver, människor och feer samexisterat sedan tidernas begynnelse. Historien följer två poliser med väldigt olika bakgrund, en är människa och en är orch. Under ett rutinuppdrag en kväll upptäcker de ett mörker som har kraften att förändra hela planetens framtid.

Liknande filmer

Titel: Alien Nation
Originaltitel: Alien Nation
Regissör: Graham Baker
År: 1988
Genre: Drama, Kriminalare, Science Fiction
Film nr.: 2349
Alien Nation
Titel: R.I.P.D.
Originaltitel: R.I.P.D.
Regissör: Robert Schwentke
År: 2013
Genre: Komedi, Action, Kriminalare, Fantasy
Film nr.: 103601
R.I.P.D.
Titel: Vidocq
Originaltitel: Vidocq
Regissör: Pitof
År: 2001
Genre: Action, Kriminalare, Thriller, Science Fiction, Fantasy, Mysterium
Film nr.: 8891
Vidocq
Titel: Officer Downe
Originaltitel: Officer Downe
Regissör: Shawn Crahan
År: 2016
Genre: Action, Äventyr, Science Fiction, Fantasy
Film nr.: 123248
Officer Downe
Titel: The Lone Ranger
Originaltitel: The Lone Ranger
Regissör: Gore Verbinski
År: 2013
Genre: Action, Äventyr, Western
Film nr.: 103791
The Lone Ranger
- Visa fler...

Skådespelare:

Will Smith, Joel Edgerton, Noomi Rapace, Edgar Ramírez, Lucy Fry, Veronica Ngo, Alex Meraz, Happy Anderson, Ike Barinholtz, Dawn Olivieri, Matt Gerald, Margaret Cho, Brad William Henke, Jay Hernandez, Enrique Murciano, Andrea Navedo, Chris Browning

Manus:

Max Landis

Genre:

Action, Kriminalare, Thriller, Science Fiction, Fantasy

Produktionsland:

USA

Recension Bright

- auuus sätter betyg 3 och skriver:
Bright är en film som i slutänden förtjänar mer cred för försöket än för det faktiska resultatet. Den är ett intressant försök till världsbygge, men som gör att man önskar att man fått veta lite mer om sakerna som tas upp. Det gör att det känns mer som ett kontextlöst fönster in i en annan värld än som en faktisk presentation av den. Filmen utspelar sig i en modern, nutida värld där det finns alver,...

Recension av Bright - Läs hela!

Filmnummer: 125573
Diskussioner om Bright  (0 diskussioner)
Det finns inga diskussioner här just nu
Starta ny diskussion
Kommentarer om Bright (49 st)
krank-mma (Anmäl)   00:13 4/7
Den här filmen har fått något så inåthelvete med gnäll från folk som helt uppenbart förväntat sig en helt annan film, så jag tänker nog skita i att försöka sammanfatta storyn och istället bara sätta rätt förväntningar: Först och främst är det här en urban överlevnads-snutfilm. Alltså ni vet, "det började med ett vanligt larm, sedan gick allt åt helvete och vi försökte mest överleva natten". Det finns fler såna filmer. Förväntar man sig något mer än en sådan film - om man till exempel tänker sig att man ska se... en fantasyfilm a' Sagan om Ringen med mystisk och episk plot med ringar som kastas i vulkaner och Saurons brinnande vagina som blickar ner från Domedagsklyftan... Då kommer man att ha fel. Likaså om man förväntar sig något slags seriös och djuplodande social kommentar där fantasyraser används som liknelse för klass eller etnicitet. Nej. Det här är inte den filmen ni tror att den är. Så: Det är en urban överlevnadsfilm med inslag av och blinkningar till fantasy. Punkt. Se den som en sådan, så kommer allt gå bra.
Bomkia (Anmäl)   17:54 14/4
Jag uppskattar avsaknaden av exposition. Du släpps ner i en värld och allt bara är som det är. Du får inte reda på vad "The Dark Lord" håller på med eller hur fan allt blev såhär. Vi bara följer Will Smith och hans Orc-kollega på ett väldigt konstigt skift. 3a.
Supernaut (Anmäl)   20:50 23/3
Riktigt jävla dålig.
setterwall (Anmäl)   11:01 11/3
Allt den hör filmen försöker säga om sin samtid har andra filmer förmedlat snyggare och bättre. Väldigt trött film. Väldigt trött delivery från Will Smith.
Jamesa (Anmäl)   20:10 26/2
Bra historia som slarvas bort lite grann. Orcherna gör det hela sevärt.
  Det finns fler kommentarer  Fler kommentarer till Bright
  Gå till filmforum  Till filmforum
Betyg & Kommentarer
Listor
Dela
SESN AB © 2000-2017 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@sesn.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor