Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 416 Besökare idag: 5 584
annons
Laddar...
 

Butch Cassidy och Sundance Kid

Originaltitel: Butch Cassidy and the Sundance Kid
Regissör:George Roy Hill
Utgivningsår:1969
Längd: 110 min
Antal betyg:4488 betyg
Betygsätt:
Filmtipset-betyg:

Om Butch Cassidy och Sundance Kid:

En film om de legendariska bankrånarna Butch Cassidy och Sundance Kid, och deras flykt undan rättvisan som tar dem ända till Bolivia.
Se filmen på Viaplay
89 kr
Fler alternativ

Liknande filmer

Titel: Butch och Sundance
Originaltitel: Butch And Sundance: The Early Years
Regissör: Richard Lester
År: 1979
Genre: Komedi, Western
Film nr.: 10227
Butch och Sundance
Titel: Det vilda gänget
Originaltitel: The Wild Bunch
Regissör: Sam Peckinpah
År: 1969
Genre: Action, Western
Film nr.: 2233
Det vilda gänget
Titel: De red efter guld
Originaltitel: Ride the High Country
Regissör: Sam Peckinpah
År: 1962
Genre: Drama, Romantik, Äventyr, Western
Film nr.: 8911
De red efter guld
Titel: Bonnie och Clyde
Originaltitel: Bonnie and Clyde
Regissör: Arthur Penn
År: 1967
Genre: Drama, Kriminalare, Romantik, Thriller, Roadmovie
Film nr.: 3617
Bonnie och Clyde
Titel: Blackthorn
Originaltitel: Blackthorn
Regissör: Mateo Gil
År: 2011
Genre: Western
Film nr.: 89532
Blackthorn
- Visa fler...

Skådespelare:

Paul Newman, Robert Redford, Katharine Ross, Jeff Corey, Strother Martin, George Furth, Ted Cassidy, Cloris Leachman, Donnelly Rhodes, Kenneth Mars, Timothy Scott

Manus:

William Goldman

Genre:

Kriminalare, Äventyr, Western, Biografi

Produktionsland:

USA

Recension Butch Cassidy och Sundance Kid

- BeforeYouDie sätter betyg 4 och skriver:
George Roy Hill berättar här den verkliga historien om Butch och Sundance, självklart med sina egna dramatiseringar här och där, men han gör det på ett lättsamt och trevligt sätt och man blir glad när man ser det.

Recension av Butch Cassidy och Sundance Kid - Läs hela!

Med i listor: 60-tal Top 50, Fyris Rides Again, Western Top 50
Filmnummer: 3431
Diskussioner om Butch Cassidy och Sundance Kid  (0 diskussioner)
Det finns inga diskussioner här just nu
Starta ny diskussion
Kommentarer om Butch Cassidy och Sundance Kid (277 st)
Pi-R (Anmäl)   25/8 2018
Fotot är filmens främsta styrka. På många andra sätt var den en besvikelse. Musiken är inte dålig, men många gånger märkligt felplacerad, och manuset förlitar sig allt för mycket på huvudrollsinnehavarnas karisma. Och karisma har de, men det krävs inte särskillt mycket skrapande på ytan för att upptäcka att filmen inte har speciellt mycket annat att erbjuda. Att filmens senare del dessutom bryter narrativ är också olyckligt. Fotot, Redford och Newman är dock tillräckligt starka för att betyget ska riskera att trilla ner till en tvåa
Lotso (Anmäl)   28/6 2018
I sin helhet är Butch Cassidy and the Sundance Kid en oerhört trevlig western film som inte bygger på våldet den har. Utan på våra två huvudpersoner och kemin mellan dem. Vilket är en stor bärande vikt för en sådan här film och det levereras full ut. Paul Newman och Robert Redford är fantastiska ihop. Enda negativa är uppbyggnaden av “skurkarna” som jagar dem, för att sedan bara lämna den storyn helt och hållet. Regin från de stora episka landskapsscenerna där de rider, till de mindre tystare stunderna är hanterade väl. Fotot och musiken är toppen och inget att klaga på där. Men även inslagen som stumfilmen vid förtexterna eller bilderna vid montaget vid mitten ger filmen det där lilla extra som gör att den sticker ut. Det är sådant som gör att vi pratar om denna filmen än idag.
Filmfantast86 (Anmäl)   22/10 2017
bra
Solidus (Anmäl)   14/2 2017
Cool western med grabbig stämning. Kemin mellan Paul Newman och Robert Redford är en fröjd för ögat och fotot över naturlandskapen får mig att dregla av välbehag. Musiken blev belönad med en Oscar, men jag finner den väldigt ojämn och stundtals felplacerad. Stillbildsscenerna ger filmen en lat prägel och att överge huvudantagonisterna tilltalar mig inte, då filmen faktiskt gör ett bra jobb med att bygga upp gruppen som jagar våra hjältar. Sevärd western med två ikoniska skådespelare med karisma.
martin eden (Anmäl)   5/2 2017
[rek. 4] Filmens främsta styrka är kemin mellan Newman och Redford och de fina landskapsscenerna. Filmen är oerhört väl utförd, men jag tycker att manuset haltar lite: istället för att skapa ett dramatiskt klimax i den "första delen" då de jagas, flyr de och ertappas av helt andra antagonister. Är heller inget fan av stilbildsscenerna som ackompanjeras av Bacharachs, i mitt tycker, fina men malplacerade musik. Likaså "cykelscenen" känns märklig med "Raindrops keep falling..." klingande i bakgrunden. En bra western, men ingen av genrens toppnummer. Bra!!! 3.
  Det finns fler kommentarer  Fler kommentarer till Butch Cassidy och Sundance Kid
  Gå till filmforum  Till filmforum
Till filminfo
Betyg & Kommentarer
Listor
Dela
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor