Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 586 Besökare idag: 5 428
annons
Laddar...
 

Casanova

Originaltitel: Casanova
Regissör:Lasse Hallström
Utgivningsår:2005
Längd: 108 min
Antal betyg:5397 betyg
Betygsätt:
Filmtipset-betyg:

Om Casanova:

Han var världens absolut mest notoriske förförare. En skrävlare, en mästare i förklädnad och slagfärdighet - ingen kvinna kunde motstå Casanovans amorösa charm. Förrän nu. För första gången i sitt liv, så kommer den legendariske Casanovan att möta sin like. Den vackra och förtjusande venetianska skönheteten Francesca, gör det han aldrig trott var möjligt, hon nobbar honom! Genom en serie av smarta förklädnader och beräknande knep lyckas han ta sig allt närmare Francesca. Men han spelar sitt farligaste spel någonsin - ett spel där han inte bara riskerar sitt liv och sitt rykte, utan också sin enda chans till sann kärlek.

Liknande filmer

Titel: Don Juan DeMarco
Originaltitel: Don Juan DeMarco
Regissör: Jeremy Leven
År: 1995
Genre: Drama, Komedi, Romantik
Film nr.: 1789
Don Juan DeMarco
Titel: Fellinis Casanova
Originaltitel: Il Casanova di Federico Fellini
Regissör: Federico Fellini
År: 1976
Genre: Drama
Film nr.: 13543
Fellinis Casanova
Titel: Rövargänget
Originaltitel: The Abduction Club
Regissör: Stefan Schwartz
År: 2002
Genre: Drama, Komedi, Romantik
Film nr.: 12292
Rövargänget
Titel: Cyrano de Bergerac
Originaltitel: Cyrano de Bergerac
Regissör: Jean-Paul Rappeneau
År: 1990
Genre: Drama, Komedi, Romantik
Film nr.: 4542
Cyrano de Bergerac
Titel: Don Juan
Originaltitel: Don Juan
Regissör: Jacques Weber
År: 1998
Genre: Komedi, Romantik
Film nr.: 36705
Don Juan
- Visa fler...

Skådespelare:

Heath Ledger, Lena Olin, Jeremy Irons, Sienna Miller, Oliver Platt, Lauren Cohan, Charlie Cox, Philip Davis, Kristy DiBiccari, Omid Djalili, Natalie Dormer, Stephen Greif, Helen McCrory, Tim McInnerny, Ben Moor

Manus:

Jeffrey Hatcher, Kimberly Simi, Michael Cristofer

Genre:

Drama, Komedi, Romantik, Äventyr

Produktionsland:

USA
Med i listor: Skövde filmfestival 06
Filmnummer: 36357
Diskussioner om Casanova  (0 diskussioner)
Det finns inga diskussioner här just nu
Starta ny diskussion
Kommentarer om Casanova (318 st)
Filmfantast86 (Anmäl)   22/10 2017
kass
fridenpaden (Anmäl)   12/7 2017
Första halvtimmen var urlöjlig och fick mig att må illa men när intrigerna ökade blev filmen bättre. Frågan är dock om Hallström sett lite för mycket Poppe eller Stefan och Krister för det här skulle ha passat bättre på en scen i Skåne och tidig svensk 1900-talsmiljö än venetiansk renässans.
Krille80 (Anmäl)   24/11 2014
När film görs med denna lätthet och glädje då är det svårt att stå emot. Denna film har ett underbart flyt i sin dialog och Lasse Hallström dirigerar med den äran. Att den några gånger rör sig i farsliknande situationer är här bara en glädjespridare. Kul var också att se att för första gången på många år gör Jeremy Irons en riktigt bra roll.
spiel mit mir (Anmäl)   28/12 2013
Underhållande och charmig - Hallströms koncept. Ledger är ju dösnygg, som vanligt. Men inget större djup i denna, vilket iofs är lite otypiskt Hallström.
labi (Anmäl)   5/4 2013
Det här är ingen film om Casanova. Det är en hallströmsk romcom i venetiansk 1700-talsmiljö där förföraren Ledger (frid över hans minne) får vara Casanova. Men något biografiskt porträtt av den historiske personen Giacomo Casanova är det inte frågan om. Som lättsam romcom är den värd en trea, för det är riktigt bra skådisar vi snackar om här (framför allt Ledger, Platt, Irons och Dormer). Men jag sätter en tvåa för att Hallström varit ofin nog att göra Casanova så här polerad samt för den USLA sminkningen på Cox som gubbe. Dessutom pratar man inte engelska i Venedig. Bu.
  Det finns fler kommentarer  Fler kommentarer till Casanova
  Gå till filmforum  Till filmforum
Betyg & Kommentarer
Listor
Dela
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor