| Originaltitel: | Control |
| Regissör: | Anton Corbijn |
| Utgivningsår: | 2007 |
Längd: | 121 min
Betygsätt:
Om Control: Denna biografiska film skildrar ikonen Ian Curtis korta men intensiva liv. Vi får en inblick i hans framgångsrika karriär i bandet Joy Division, men även baksidan av den med allt ifrån svåra hälsoproblem till otrohet. |
Liknande filmer |
| - Visa fler... |
Skådespelare: | Samantha Morton, Alexandra Maria Lara, Sam Riley, Craig Parkinson, Joe Anderson (II), James Anthony Pearson |
Manus: | Matt Greenhalgh |
Genre: | Drama, Biografi |
Produktionsland: | Australien, Japan, Storbritannien, USA |
Recension Control - McShit sätter betyg 4 och skriver: Love Will Tear Us Apart.
Joy Division, det legendariska Manchester-bandet med sångaren Ian Curtis i spetsen, har skapat musik som är tidlös. Musik som lever för evigt. Regissörsdebutanten Anton Corbijn förevigar med ”Control” en era, ett band, en människas svåra lidande och hans öde. Filmen är baserad på hustrun Deborahs redogörelse om Ians plågsamma väg mot självmord. I filmen spelas Deborah av... |
| Kommentarer om Control |
(268 st) |
| Kan faktiskt säga att jag inte störde mig alls på att det var svart och vitt. Något säger mig att det tom gjorde filmen lite bättre. Hur som helst så var den väldigt fin gjord och man fastnade direkt. Störde mig halvt på hon där Annik tjejen dock. En svag femma. |
| Jag la en fyra först men jag ändar mig, femma is the shit. |
| hade absolut inga förväntningar när jag satte mig för att se filmen, var möjligtvis lite störd över att den var svartochvit. Men efter fem minuter var jag totalt fast, kände redan då att det var ett toppbetyg och sen höll den samma klass i två timmar. |
| Den övertalade mig och fick mig att inse att Joy Division trots allt är ett förbannat bra band. Det tackar jag för. |
| Sjukt snygg och jäkligt bra. Men jag vet inte, jag tycker inte att jag fastnade riktigt i den. Ska se den igen. Den är så snyggt gjord att jag vill ge den högre betyg. |
Fler kommentarer till Control |
Till filmforum |