Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 360 Besökare idag: 4 303
annons
annons
Laddar...
 

Dancing at the Blue Iguana

Originaltitel: Dancing at the Blue Iguana
Regissör:Michael Radford
Utgivningsår:2000
Längd: 118 min
Antal betyg:61 betyg
Betygsätt:

Om Dancing at the Blue Iguana:

Vi får följa några strippors liv på scen och backstage. Stormy är distanserad och melankolisk, en man från hennes förflutna har kommit till staden för att besöka henne. Jasmine skriver dikter och har kanske träffat någon – Dennis som organiserar läsningar på ett café. Angel blir uppvaktad av en rysk torped. Jessie är ny i stan, en ung sårbar själ som försöker agera vuxet. Jo är gravid. Eddie driver klubben med hjälp av Bobby. En storhelg närmar sig så han anlitar Nico som det stora numret. De andra kvinnorna söker uppmuntran och tröst hos varandra.
Se filmen på Plejmo
3 kr
Fler alternativ

Liknande filmer

Titel: Showgirls
Originaltitel: Showgirls
Regissör: Paul Verhoeven
År: 1995
Genre: Drama
Film nr.: 5739
Showgirls
Titel: Confessions of a Lap Dancer
Originaltitel: Confessions of a Lap Dancer
Regissör: Mike Sedan
År: 1997
Genre: Drama
Film nr.: 86962
Confessions of a Lap Dancer
Titel: Sunset Strip
Originaltitel: Sunset Strip
Regissör: Paul G Volk
År: 1993
Genre: Drama, Thriller
Film nr.: 99059
Sunset Strip
- Visa fler...

Skådespelare:

Daryl Hannah, Elias Koteas, Jennifer Tilly, Sheila Kelley, Robert Wisdom, Chris Hogan, Vladimir Masjkov, Sandra Oh, Rodney Rowland, Kristin Bauer van Straten, Charlotte Ayanna, W Earl Brown, Jesse Bradford, Christina Cabot, Maurice Compte, Jack Conley

Manus:

David Linter, Michael Radford

Genre:

Drama

Produktionsland:

USA
Filmnummer: 21755
Diskussioner om Dancing at the Blue Iguana  (0 diskussioner)
Det finns inga diskussioner här just nu
Starta ny diskussion
Kommentarer om Dancing at the Blue Iguana (9 st)
Gordyal (Anmäl)   6/2 2015
Som en seriösare variant av "Striptease", vilket även är en av filmens brister. Det känns som att Radford inte riktigt har bestämt sig för vilket ben han ska stå på. Ska det bjudas på överdrivet många och långa exploaterande strippscener, eller ska det berättas en seriös historia om några människors livsöden? Svaret är tydligen "JA!"... Överraskande bra skådespel. Oh levererar, Tilly är riktigt bra, och den vanligtvis rätt så mediokra Hannah gör en av sina bästa roller någonsin. (6+/15)
Alice - Renee (Anmäl)   17/12 2010
Bröst, hihi :) Kan inte låta bli att gilla när det handlar om en massa strippor. Daryl Hannah gör en strålande insats! Plus i kanten för naturligt hår och kvinnlig publik. Blööö-minus för strippan som gråter när hon dansar. Ett besök från en dejt e ju bara askul!
answai (Anmäl)   11/11 2010
Om människor, relationer, tragedier, hopp - men utan att överdriva eller moralisera. En bra film.
Kebaben (Anmäl)   18/4 2009
Helt okej. Sandra Oh är riktigt bra.
todape (Anmäl)   14/1 2007
Finns det någon film man kan och kanske bör dra paralleller till så är det Showgirls. Här är dock manuset av den svagare graden och kvinnans former visas upp i alla dess vinklar. Trevligt ögongodis i en film som baserar sig kring bordellens mörka liv. På den svenska DVD:n medföljer även en timmes lång dokumentär som faktiskt är minst lika intressant som filmen och som dessutom påminner om det mesta man såg i filmen då manusförfattaren levt en längre tid på en bordell och därifrån plockat med sig många av bitarna till storyn.
  Det finns fler kommentarer  Fler kommentarer till Dancing at the Blue Iguana
  Gå till filmforum  Till filmforum
Till filminfo
Betyg & Kommentarer
Listor
Dela
SESN AB © 2000-2017 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@sesn.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor