Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 353 Besökare idag: 4 233
annons
Laddar...
 

The Miracle of Bern

Originaltitel: Das wunder von Bern
Regissör:Sönke Wortmann
Utgivningsår:2003
Längd: 118 min
Antal betyg:77 betyg
Betygsätt:
Filmtipset-betyg:

Om The Miracle of Bern:

Två historier knyts till det tyska vinnarlaget i 1954 års världsmästerskap i fotboll. En familj återförenas då fadern kommer hem efter tretton år i ett ryskt fångläger. En ung reporter och hans fru bevittnar och rapporterar från mästerskapet. Fotbollen är det röda snöret mellan dessa historier och blir en katalysator för filmens huvudsakliga relationer.

Liknande filmer

Titel: Saint Ralph
Originaltitel: Saint Ralph
Regissör: Michael McGowan
År: 2004
Genre: Drama, Komedi
Film nr.: 33132
Saint Ralph
- Visa fler...

Skådespelare:

Louise Klamroth, Peter Lohmeyer, Johanna Gastdorf, Mirko Lang, Birthe Wolter, Katharina Wackernagel, Lukas Gregorowicz, Péter Franke, Sascha Göpel

Manus:

Rochus Hahn, Sönke Wortmann

Genre:

Drama, Komedi

Produktionsland:

Tyskland
Med i listor: Fotboll
Filmnummer: 25102
Diskussioner om The Miracle of Bern  (0 diskussioner)
Det finns inga diskussioner här just nu
Starta ny diskussion
Kommentarer om The Miracle of Bern (13 st)
Rai (Anmäl)   1/11 2018
Var länge sedan jag såg den, men mins den som helt ok...
paninaro (Anmäl)   10/9 2014
Lite för mycket familjefilm, stryker alldeles för brett med de sentimentala penseldragen och det är överhuvudtaget ganska förutsägbart från början till slut. Men jag faller ändå för det här. Filmen tar upp ändå en del mörka bitar med det tyska efterkrigssamhället och det tar sig efter den något taffliga inledningen. De minutiöst återskapade matchsekvenserna med de klassiska matchkommentarerna är fantastiskt gjorda. Och det är ju bra fint på slutet. Deutschland ist Weltmeister!
Nemralis (Anmäl)   22/11 2012
Fin, men ofta övertydligt sentimental, berättelse. Nästan familjefilmsnivå med ett fåtal lite mer intensva scener och en story där allt ordnar upp sig på ett relativt problemfritt vis. Men det är välgjort och välspelat, klart tillräckligt för att hålla intresset uppe.
Cyeq (Anmäl)   8/12 2008
är inte specielt imponerad av denna film så det blir bara en tvåa, tyvärr
Dumeniendo (Anmäl)   28/1 2008
såg den på tyskan i skolan & fattade väl inte riktigt allt vilket givetvis drog ner upplevelsen, men som fotbollsspelare måste jag ändå ge den en trea.
  Det finns fler kommentarer  Fler kommentarer till The Miracle of Bern
  Gå till filmforum  Till filmforum
Betyg & Kommentarer
Listor
Dela
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor