Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 592 Besökare idag: 4 516
annons
Laddar...
 

Den blodiga ön

Originaltitel: Gekido no showashi: Okinawa kessen
Regissör:Kihachi Okamoto
Utgivningsår:1971
Längd: 149 min
Antal betyg:20 betyg
Betygsätt:
Filmtipset-betyg:

Om Den blodiga ön:

Filmen handlar om det blodiga slaget om Okinawa 26 mars - 21 juni 1945; där de japanska försvararna under general Ushijima slogs till sista man för att försvara ön mot de numerärt och materiellt överlägsna amerikanska styrkorna.

Liknande filmer

Titel: Letters from Iwo Jima
Originaltitel: Letters from Iwo Jima
Regissör: Clint Eastwood
År: 2006
Genre: Drama, Krig
Film nr.: 45725
Letters from Iwo Jima
Titel: Japan's Longest Day
Originaltitel: Nihon no Ichiban nagai Hi
Regissör: Kihachi Okamoto
År: 1967
Genre: Drama, Krig
Film nr.: 50620
Japan's Longest Day
- Visa fler...

Skådespelare:

Tetsurô Tanba, Kamatari Fujiwara, Takamaru Sasaki, Yutaka Sada, Tatsuya Nakadai, Eijirô Tôno, Keiju Kobayashi, Yuzo Kayama, Goro Mutsumi, Kenji Sahara, Katsuhiko Sasaki, Eisei Amamoto, Sachio Sakai, Ryo Ikebe, Chôtaro Tôgin, Akira Yamauchi, Wataru Omae, S

Manus:

Ryozo Kasahara, Kaneto Shindô

Genre:

Drama, Krig

Alternativ titel:

Battle of Okinawa, Okinawa kessen

Produktionsland:

Japan
Filmnummer: 58499
Diskussioner om Den blodiga ön  (0 diskussioner)
Det finns inga diskussioner här just nu
Starta ny diskussion
Kommentarer om Den blodiga ön (6 st)
Snah (Anmäl)   30/11 2013
Filmen kändes långseg och märklig till sitt upplägg. Officerare porträtteras som allvarliga och analytiska, medan meniga och civila/civila volontärer i armén är bekymmerslösa byfånar. Vad är avsikten? Att på ett bisarrt vis väga upp det sorgliga och traumatiska slaget och krigets vanvett? Kommer att tänka på Soldier Blue, som kom nära i tiden med denna. Soldier Blue använder ett liknande berättargrepp, men där finns en uppenbar poäng i användandet av humor för att visa det absurda. Här finns inte det.
Hangaround (Anmäl)   14/10 2012
En makalös film. Mörkaste humor och djupaste allvar, oftast på en och samma gång. Hur ska Okamoto och Shindo annars kunna hantera ett trauma av den här storleken?
Engravadlax (Anmäl)   4/10 2012
Som Japan's Longest Day är en stor del av filmen praktiskt taget dokumentärrekonstruktion, fast till skillnad från JPL är det inte skittråkigt, det är bara inte särskilt engagerande. I slutet blir det mer spelfilm, fast det urartar snart i typiskt antikrigsfilmiskt eländesmontage. 5/10.
Rune2000 (Anmäl)   28/12 2009
Jag hade svårt att komma in i filmen eftersom den i början inte kändes som en spelfilm utan mer som en dokumentläraktig skildring av slaget om Okinawa. Så småningom dök det upp ett bekant ansikte i form av Tatsuya Nakadai och handlingen började äntligen ta skepnad av en riktig bra spelfilm. "Den blodiga ön" har en hel del riktigt obehagliga scener som visar hur långt japanska armén kunde gå för att försvara nationen.
Hansuke (Anmäl)   12/5 2009
Stenhård Nakadai med sedvanlig iskall blick och pondus som icke är av denna värld
  Det finns fler kommentarer  Fler kommentarer till Den blodiga ön
  Gå till filmforum  Till filmforum
Betyg & Kommentarer
Listor
Dela
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor