Aktuellt

Utgivningsår:1999
Längd: 189 min
Betygsätt:

Om Den gröna milen:

En dag anländer det en jättelik svart man till delstatsfängelset där Paul Edgecomb är chef. Han är dömd till döden i elektriska stolen för att brutalt ha mördat två vita småflickor. Paul känner särskilt intresse för denna fånge, som inte visar några som helst tendenser till ett våldsamt beteende. En dag händer något mycket underligt. Något som liknar ett mirakel. Baserat på en Stephen King-roman.

Liknande filmer

En liten film om konsten att döda
A Letter From Death Row
På en skör tråd
Ärans väg
Cellblock 7
- Visa fler...

Skådespelare:

Tom Hanks, David Morse, Bonnie Hunt, James Cromwell, Barry Pepper, Harry Dean Stanton, Patricia Clarkson, Michael Jeter, Sam Rockwell, Michael Clarke Duncan, Doug Hutchison, Jeffrey DeMunn, Dabbs Greer, Gary Sinise

Manus:

Frank Darabont

Genre:

Drama, Kriminalare, Fantasy, Mysterium

Produktionsland:

USA

Recension Den gröna milen

- Heartofarebel sätter betyg 5 och skriver:
Den gröna milen tillhör den minoritet av filmer som har förmågan att beröra alla människor som ser den oavsett ursprung. När vi ser Gröna milen slår allas våra hjärtan i samma takt. I Den gröna milen möts mänsklighetens sämsta och bästa sidor och hela idén med att låta dem mötas i de dödsdömdas celler är otroligt gripande. Den gröna milen har dessutom inte heller något klart tema. Temat kan lika gärna...

Recension av Den gröna milen - Läs hela!

Med i listor: Drama Top 50, Dödsstraff, Fantasy Top 50, Filmtipsets Topp 250, Kriminalare Top 50, Mysterium Top 50, Populärt och billigt, Stephen King
Filmnummer: 73
Kommentarer om Den gröna milen (1137 st)
robbieroy (Anmäl)   17:22 19/3
En magnifik och fantastisk historia. Visst finns här sensmoral men om den, som i det här fallet, verkar säga att det är dåligt med dödsstraff och att "onda" människor förr eller senare ändå får vad de förtjänar, så är det helt ok för mig. Skådespelet är väldigt bra ut i minsta biroll, men mest av allt vill jag faktiskt hylla David Morse - mannen som aldrig får några huvudroller, men som ändå alltid levererar i det tysta. Magisk film!
TheUnderdogJR (Anmäl)   23:16 16/3
En av dem bästa filmerna jag sett med Tom Hanks, helt klart ! Jag blev lite chockad att det skulle vara "fantasy" i denna film, eftersom jag aldrig riktigt kolla vad det var för genrer i den. Men jag är då inte förvånad att denna fantastiska film fick en STARK 5a av mig!
Cupiduriel (Anmäl)   03:39 15/3
Fantastiskt vacker film.
Hengman (Anmäl)   16:17 4/3
Välgjort, lite slisk, lite sensmoral och så en massa skit däremellan.
Nallexander (Anmäl)   14:54 4/3
Kan hålla med thepulp om att sensmoralen är lite vrickad när det gäller att "onda" människor får vad de förtjänar, men det är inte många filmer som fångar mig som denna gjorde. 5.
  Det finns fler kommentarer  Fler kommentarer till Den gröna milen
  Gå till filmforum  Till filmforum
Se filmen
Bästa pris
Betyg
Listor
Entertainity AB © 2000-2009 Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor
Logga in!
Bli medlem!
Nyheter Verktyg Stödmedlem Senaste recensionerna Senaste kommentarer Senaste kolumnerna Statistik Online just nu
På Bio just nu Biopremiärer Biorecensioner Sök
DVD-toppen DVD-releaser DVD-recensioner Sök
TV, filmtablån TV-kolumnen Sök
Filmtipset Topp 250 Senast inlagda Mest betygsatta Mest betygsatta du inte sett Alla i bokstavs-ordning
Min Sida Filmdejt Filmtips Vänner online Min filmsamling Mina listor Mitt forum Svarsforum Sök Medlem
Filmsnack Listor Lek & Rösta Analys Recensioner
Om Sajten