| Originaltitel: | The Green Mile |
| Regissör: | Frank Darabont |
| Utgivningsår: | 1999 |
Längd: | 188 min
Betygsätt:
Om Den gröna milen: En dag anländer det en jättelik svart man till delstatsfängelset där Paul Edgecomb är chef. Han är dömd till döden i elektriska stolen för att brutalt ha mördat två vita småflickor. Paul känner särskilt intresse för denna fånge, som inte visar några som helst tendenser till ett våldsamt beteende. En dag händer något mycket underligt. Något som liknar ett mirakel. Baserat på en Stephen King-roman. |
Liknande filmer |
| - Visa fler... |
Skådespelare: | Tom Hanks, David Morse, Bonnie Hunt, James Cromwell, Barry Pepper, Harry Dean Stanton, Patricia Clarkson, Michael Jeter, Sam Rockwell, Michael Clarke Duncan, Doug Hutchison, Jeffrey DeMunn, Dabbs Greer, Gary Sinise |
Manus: | Frank Darabont |
Genre: | Drama, Fantasy |
Produktionsland: | USA |
Recension Den gröna milen - Flonk sätter betyg 4 och skriver: Den gröna milen utspelar sig på 1930-talet och handlar om fångvaktaren Paul Edgecomb (Tom Hanks). Paul arbetar och har ansvaret för ett av cellblocken i fängelset, Cold Mountain. Den del av fängelset som Paul har ansvaret för kallas för den gröna milen. Men det är inte vilket fängelse som helst utan det är bara fångar som ska besöka den elektriska stolen som är välkomna till den gröna milen.
Under... |
| Kommentarer om Den gröna milen |
(1130 st) |
| O-M-G. Helt galet bra, bland dom bästa någonsin. |
| Min absoluta favoritfilm, vad kan man säga? Helt fantastisk. |
| Såg om den idag efter 7-8 år, tyvärr så höll den inte alls samma klass som jag mindes. Det blev en rejäl sänkning. |
| Frank Darabont gör ännu en storfilm efter "the shawshank redemption". Även fängelsetema i denna film, som även den är riktigt riktigt bra. Skådespelarna håller högklass, inte minst Tom Hanks.
En av de bättre drama-filmerna som gjorts enligt mig. Den är ganska lång, men man njuter hela filmen igenom! |
| Kollade nyss på den igen. synd att de bara finns 1-5 för den är värd så sjukt mkt mer än bara en 5a. |
Fler kommentarer till Den gröna milen |
Till filmforum |