Originaltitel: | Memoirs of An Invisible Man |
Utgivningsår: | 1992 |
Längd: | 99 min
Antal betyg: | 2921 betyg |
Betygsätt:
Om Den osynlige mannen: Du har aldrig inte sett något liknande... Chase drabbas nämligen här av
problemet att bli osynlig. Visserligen kan det ha sina poänger och CIA ser sin
chans att få en toppagent - men särskilt kul är det inte när man just träffat
kvinnan i stt liv. |
År: 1991
Genre: Komedi, Äventyr, Skräck
Film nr.: 2561
- Visa fler... |
Skådespelare: | Sam Neill, Chevy Chase, Daryl Hannah, Stephen Tobolowsky, Michael McKean, Jim Norton, Pat Skipper, Richard Epcar, Gregory Paul Martin, Patricia Heaton |
Manus: | Robert Collector, Dana Olsen, William Goldman |
Genre: | Komedi, Romantik, Thriller, Science Fiction |
Produktionsland: | Frankrike, USA |
Kommentarer om Den osynlige mannen |
(89 st) |
kass |
Både Sam Neill, Chevy Chase och Daryl Hannah var jättebra i den här filmen, (Daryl Hannah är både snygg och bra skådis). Sedan är det bra att se HELA filmen - om man skall ge betyg! |
[rek. 2] Jag påpekade för min kamrat SOLIDUS när vi såg denna att OSYNLIGMANNENFILMER blivit en speciell genre i sig och att Carpenter verkligen lyckas möta alla dessa krav och lite där till.
Detta är en underbar film med fantastiska effekter full med referenser till tidigare filmer i denna "genre". Ett bra manus som balansrar humor och allvar, en Chevy Chase i toppform, fin regi och mest av allt underbara specialeffekter, RIKTIGA specialeffekter och ingen jävla CGI!!! Gillar även noir-elementen, flasbackstrukturen osv. Jag gillar den!! Mycket bra! 4. |
John Carpenters "ljusaste" film är en lyckad dramakomedi med drag av spänning där han lyckats placera tre bra skådespelare; Chevy Chase, duktig som den osynlige Nick Halloway, Daryl Hannah och den australienske skådespelaren Sam Niell, som året därpå (1993) slog igenom med dunder och brak i Steven Spielbergs "Jurassic Park". Snygga effekter. 3+ |
Charmigt och underhållande men inte direkt roligt, i och med att filmen klassas som en komedi. Inte heller precis en av Carpenters vassare filmer, samt så saknade jag Carpenters klassiska synth-soundtrack. Men ändå, den fungerade som underhållning för stunden och Chevy Chase är som vanligt sevärd. |
Fler kommentarer till Den osynlige mannen |
Till filmforum |