Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 533 Besökare idag: 5 270
annons
Laddar...
 

Den röda kappan

Originaltitel: Den røde kappe
Regissör:Gabriel Axel
Utgivningsår:1967
Längd: 90 min
Antal betyg:17 betyg
Betygsätt:
Filmtipset-betyg:

Om Den röda kappan:

Platsen är vikingatidens Island. En blodig maktkamp pågår mellan två rivaliserande kungaätter. Den mördade kung Håmunds söner har sökt hämnd för sin fader genom att utmana kung Sigvors söner till kamp. På den efterföljande försoningsfesten förälskar sig Håmunds son Hagbard och Sigvors dotter Signe i varandra, och den bräckliga freden hotas. Filmen gjordes i tre språkversioner - danska, svenska och isländska - vilka samtliga bör kunna räknas som originalversioner.

Liknande filmer

Titel: Jungfrukällan
Originaltitel: Jungfrukällan
Regissör: Ingmar Bergman
År: 1960
Genre: Drama, Kriminalare
Film nr.: 2117
Jungfrukällan
Titel: Romeo och Julia
Originaltitel: Romeo and Juliet
Regissör: Franco Zeffirelli
År: 1968
Genre: Drama, Romantik
Film nr.: 8453
Romeo och Julia
Titel: Viking
Originaltitel: The Viking
Regissör: Andrey Kravchuk
År: 2016
Genre: Drama, Action, Krig
Film nr.: 128364
Viking
Titel: Severed Ways: The Norse Discovery of America
Originaltitel: Severed Ways: The Norse Discovery of America
Regissör: Tony Stone
År: 2007
Genre: Drama, Äventyr
Film nr.: 88917
Severed Ways: The Norse Discovery of America
Titel: Korpen flyger
Originaltitel: Hrafninn flýgur
Regissör: Hrafn Gunnlaugsson
År: 1984
Genre: Drama, Action
Film nr.: 1010
Korpen flyger
- Visa fler...

Skådespelare:

Oleg Vidov, Gunnar Björnstrand, Eva Dahlbeck, Manfred Reddemann, Birgitte Federspiel, Lisbeth Movin, Johannes Meyer (II), Gitte Hænning, Håkon Jahnberg

Manus:

Gabriel Axel

Genre:

Drama

Alternativ titel:

Rauða skikkjan, La mante rouge, Hagbard and Signe, The Red Mantle

Produktionsland:

Sverige, Danmark, Island
Med i listor: Vikingar
Filmnummer: 91224
Diskussioner om Den röda kappan  (0 diskussioner)
Det finns inga diskussioner här just nu
Starta ny diskussion
Kommentarer om Den röda kappan (4 st)
Gordyal (Anmäl)   28/9 2015
Isländskt om vikingasläktfejd, på Island, på isländska - vad kan gå fel? Tja, ungefär allt. Välfriserade, slätrakade män i nydammsugna hus. Inte en tillstymmelse till nordisk berättarkonsts kärv- och hårdhet. Många och långa "duellscener" då det rids fram och tillbaka på en strand i något som på intet sätt påminner om en kamp på liv och död. En enormt stor besvikelse där inte ens en naken Gitte Hænning, eller en homoerotisk bastuscen kan rädda tvåan. (3+/15)
maldoror (Anmäl)   4/8 2015
Betygen nedan är lite väl snåla tycker jag. Det är visserligen ingen perfekt film men den har inga större fel och brister. Det är en rak och direkt berättad historia utan några större krusiduller och det är inget större fel rent filmtekniskt och inte heller på kostym och dekor som lätt kan bli väldigt töntigt med tanke på temat. Allt som allt är den en charmig liten sak och var en ganska givande filmupplevelse.
Sznax (Anmäl)   28/2 2012
Det fanns verkligen inte mycket att hänga upp i den isländska julgranen. Urkass dialog, fullständigt meningslösa skådespelare och en total avsaknad av allting som har något med kvalité att göra. Bastuscenen var rolig och det fanns några tillstymmelser till roligheter (ofta inte menade att vara sådana). Men den som kom på idén att göra den här filmen har verkligen inte mycket innanför pannbenet. Betyg 2.0
The Jack (Anmäl)   27/2 2012
Den homoerotiska bastuscenen var (ofrivilligt?) skojig, det karga och dimmiga isländska landskapet passade fint ihop med den sparsmakade dialogen, och musiken var häftig (men används dessvärre på ett väldigt infantilt sätt). I övrigt var det en jävla röra på nästan varenda tänkbara vis.
  Gå till filmforum  Till filmforum
Betyg & Kommentarer
Listor
Dela
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor