Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 650 Besökare idag: 4 153
annons
annons
Laddar...
 

Den tysta revolutionen

Originaltitel: Das schweigende Klassenzimmer
Regissör:Lars Kraume
Utgivningsår:2018
Längd: 111 min
Antal betyg:0 betyg
Betygsätt:

Om Den tysta revolutionen:

1956. Några skolungdomar från Östtyskland ser en journalfilm från upproret i Budapest och bestämmer sig för att hålla en tyst minut för offren. Det tas inte emot med blida ögon av myndigheterna medan skolans rektor försöker avfärda det som ett pojkstreck. Från politiskt håll betraktas de som kontrarevolutionärer och den till synes oskyldiga händelsen får konsekvenser för ungdomarnas framtid.

Liknande filmer

- Visa fler...

Skådespelare:

Leonard Scheicher, Tom Gramenz, Lena Klenke, Florian Lukas, Jonas Dassler, Jördis Triebel, Sina Ebell, Ronald Zehrfeld, Carina N Wiese, Judith Engel, Michael Gwisdek, Nils Hohenhövel, Max Hopp, Rolf Kanies, Burghart Klaussner, Daniel Krauss

Manus:

Lars Kraume

Genre:

Drama

Alternativ titel:

The Silent Revolution

Produktionsland:

Tyskland
Filmnummer: 130765
Diskussioner om Den tysta revolutionen  (0 diskussioner)
Det finns inga diskussioner här just nu
Starta ny diskussion
Kommentarer om Den tysta revolutionen (4 st)
Masjävel (Anmäl)   30/9 2018
Jag lärde mig något (har en kunskapslucka när det gäller DDR), ett betyg gott som något.
goeran (Anmäl)   10/9 2018
Eftersom inte betyg längre syns på nyinlagda filmer kan jag tillägga att jag gav filmen betyget 3.
goeran (Anmäl)   8/9 2018
Lars Kraumes Das schweigende Klassenzimmer från 2018 är ett välgjort drama, baserad på verkliga händelser, med handlingen förlagd till östtyska Stalinstadt (numera Eisenhüttenstadt); där en gymnasieklass vågar sig på att protestera mot ryssarnas krossande av Ungernrevolten. En intressant och lärorik film!
Jaganatha (Anmäl)   8/9 2018
Välgjord, om än lite förutsägbar, film baserad på verkliga händelser. Intressant att något så litet och till synes oskyldigt som en tigande skolklass kunde betraktas som "kontrarevolutionärt". Tyskt och stramt regisserat, men inte väldigt engagerande.
  Gå till filmforum  Till filmforum
Betyg & Kommentarer
Listor
Dela
SESN AB © 2000-2017 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@sesn.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor