Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 430 Besökare idag: 4 767
annons
annons
Laddar...
 

Den vita katten

Originaltitel: Den vita katten
Regissör:Hasse Ekman
Utgivningsår:1950
Längd: 93 min
Antal betyg:43 betyg
Betygsätt:
Filmtipset-betyg:

Om Den vita katten:

En man kommer till Stockholms centralstation. Han vet inte vem han är eller var han kommer ifrån. Han har några nycklar och ett telefonnummer i fickorna. En servitris på ett café försöker hjälpa honom.

Liknande filmer

Titel: Mannen utan minne
Originaltitel: Mies vailla menneisyyttä
Regissör: Aki Kaurismäki
År: 2002
Genre: Drama, Komedi, Romantik
Film nr.: 6505
Mannen utan minne
- Visa fler...

Skådespelare:

Gunnar Björnstrand, Alf Kjellin, Sture Lagerwall, Eva Henning, Doris Svedlund, Gertrud Fridh

Manus:

Walter Ljungquist, Hasse Ekman

Genre:

Drama, Mysterium

Produktionsland:

Sverige
Filmnummer: 13886
Diskussioner om Den vita katten  (0 diskussioner)
Det finns inga diskussioner här just nu
Starta ny diskussion
Kommentarer om Den vita katten (8 st)
Strongbow (Anmäl)   17/12 2018
Bitivis riktigt bra. Mörkt och depraverat på ett okonstlat vis. Men som helhet känns det för ojämnt för att leva upp till en fyra så betyget stannar på en stark trea. Klart sevärd film.
Raimo_1985 (Anmäl)   24/8 2018
Mycket bra. Väldigt mörkt, dystert och miserabelt, ovanligt för Hasse Ekman, tycker jag det känns som. Nästan lite Arne Mattsson-känsla.
emilstjernholm (Anmäl)   29/8 2017
I kölvattnet av Spellbound och andra Freudianskt inspirerade filmer låter sig Ekman inspireras och bygger en film om sökandet efter det egna jaget. Intressant att han experimenterar med drömsekvenser, några är riktigt snygga. Dock saknar berättelsen nerv.
Tonti (Anmäl)   24/5 2017
Riktigt spännande upplägg som tyvärr inte förvaltas något vidare under andra halvan. Men det är ju en djupt originell film med svenska mått mätt. Murkig och märklig och ganska explicit samtidigt som den är sentimental som bara den.
KimEkberg (Anmäl)   19/12 2016
Mysko film som känns ganska David Lynch. Det spännande med Ekmans Ljungkvistsammarbeten är att karaktärerna tillåts vara ganska bipolära, bli obegripliga och osympatiska, få oväntade känsloutbrott som ligger ganska långt ifrån den gängse filmpsykologin. Vad jag verkligen vill beklaga mig över är hur dålig Studio S scanning är. Det syns att det är en snygg film, men bildkvaliteten är så usel och dessutom utfrätt i efterhand, att det är svårt att förstå bilderna annat än vad de föreställer, och ibland knappt ens det.
  Det finns fler kommentarer  Fler kommentarer till Den vita katten
  Gå till filmforum  Till filmforum
Betyg & Kommentarer
Listor
Dela
SESN AB © 2000-2017 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@sesn.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor