Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 2 058 Besökare idag: 5 797
annons
annons
Laddar...
 

Det

Originaltitel: It
Regissör:Andy Muschietti
Utgivningsår:2017
Längd: 135 min
Antal betyg:696 betyg
Betygsätt:
Filmtipset-betyg:

Om Det:

Plötsligt lamslås den lilla staden Derry i amerikanska delstaten Maine av skräck när flera barn mystiskt börjar försvinna. Några barn får möta sina största rädslor, när de hamnar i den onda clownen Pennywise sällskap, vars historia som mördare sträcker sig långt, långt bakåt i tiden.

Liknande filmer

Titel: Det
Originaltitel: It
Regissör: Tommy Lee Wallace
År: 1990
Genre: Drama, Thriller, Skräck, Fantasy, Mysterium
Film nr.: 820
Det
Titel: Killjoy's Psycho Circus
Originaltitel: Killjoy's Psycho Circus
Regissör: John Lechago
År: 2016
Genre: Skräck
Film nr.: 123514
Killjoy's Psycho Circus
Titel: Killjoy 3
Originaltitel: Killjoy 3
Regissör: John Lechago
År: 2010
Genre: Skräck
Film nr.: 85776
Killjoy 3
Titel: Scary or Die
Originaltitel: Scary or Die
Regissör: Bob Badway, Michael Emanuel, Igor Meglic
År: 2012
Genre: Skräck
Film nr.: 100293
Scary or Die
Titel: Poltergeist
Originaltitel: Poltergeist
Regissör: Gil Kenan
År: 2015
Genre: Thriller, Skräck
Film nr.: 114384
Poltergeist
- Visa fler...

Skådespelare:

Jaeden Lieberher, Jeremy Ray Taylor, Sophia Lillis, Finn Wolfhard, Chosen Jacobs, Jack Dylan Grazer, Wyatt Oleff, Bill Skarsgård, Nicholas Hamilton, Jake Sim, Logan Thompson, Owen Teague, Jackson Robert Scott, Stephen Bogaert, Stuart Hughes

Manus:

Gary Dauberman, Chase Palmer, Cary Fukunaga

Genre:

Drama, Thriller, Skräck

Alternativ titel:

It: Part 1 - The Losers' Club, It: Chapter One

Produktionsland:

USA, Kanada
Med i listor: Medlemmarnas mest betygsatta just nu
Filmnummer: 123519
Diskussioner om Det  (0 diskussioner)
Det finns inga diskussioner här just nu
Starta ny diskussion
Kommentarer om Det (66 st)
Andreas_ (Anmäl)   00:46 19/11
Inte dum remake alls av Stephen Kings gamla klassiska bok, som även kom som en tv miniserie 1990, som jag älskade som ung och då även tyckte var fruktansvärt läskig, har dock inte sett om den och vet inte alls om den är lika läskig idag som när jag var liten men när det gäller den nya versionen nu så blev jag lite besviken faktiskt, för den var definitivt inte lika läskig eller spännande som miniserien från 1990...men då är frågan, kan det bero på att jag var ung då och nu vuxen och därför inte har samma effekt, eller är denna film betydligt sämre? svårt att avgöra utan att ha sett om miniserien, däremot så vill jag minnas att Tim Curry som Pennywise var betydligt bättre än Skarsgård i denna film, även om Skarsgård gjorde en rätt stabil roll som Pennywise...men långt ifrån lika obehaglig. Filmen i sig är endast bra pga att den saknar djupet som finns i både boken och miniserien, där man fick lära känna karaktärerna mycket bättre samt även små skräckfyllda ögonblick som var mer psykologiska och fungerade betydligt bättre, i denna nya versionen så blir det mer jump scares som vanligt i skräck idag, men ungarna spelar sina roller riktigt bra, vilket höjer betyget lite men skräcken uteblir och det är aldrig ens läskigt utan mer bara fascinerande, jag vill minnas att den gamla versionen är bättre, så jag måste ta och se om den. Betyget här blir dock en stark 3:a
setterwall (Anmäl)   20:50 12/11
Inte så läskigt som jag hoppats på men otroligt välproducerat. Skarsgård gör en oväntat bra prestation.
emilstjernholm (Anmäl)   19:09 12/11
Välgjord skräckfilm. Fina relationer mellan ungdomarna. Trodde det skulle vara mer intensiv skräck men långa stunder mer mysigt än läskigt. Inte mig emot.
Harkaiden (Anmäl)   10:20 6/11
7/10 - Välproducerat, mestadels välspelat. Filmskaparna har varit mycket kreativa med Pennywise, men vissa gånger blir han mer rolig än skrämmande. Dock tillför Skarsgård en hel del creep-faktor och ska ha en eloge för det. Även Losers Club-ungarna känns sammansvetsade som vänner i regel är.
amam (Anmäl)   22:21 3/11
Svag fyra, på gränsen till en trea. Fyran är mest för att den är så pass välproducerad. Annars är det en stabil skräckis med intressanta teman och plus i kanten för att faktiska tonåringar spelar tonåringarna.
  Det finns fler kommentarer  Fler kommentarer till Det
  Gå till filmforum  Till filmforum
Betyg & Kommentarer
Listor
Dela
SESN AB © 2000-2017 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@sesn.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor