Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 376 Besökare idag: 4 562
annons
Laddar...
 

Det bor en fransk kvinna i min lägenhet

Originaltitel: A Couch in New York
Regissör:Chantal Akerman
Utgivningsår:1996
Längd: 108 min
Antal betyg:84 betyg
Betygsätt:
Filmtipset-betyg:

Om Det bor en fransk kvinna i min lägenhet:

Henry, en dystergök till psykiatiker i New York byter lägenhet med Béatrice, en levnadsglad fransyska i Paris - utan att ses. Hon tar lätt och ledigt över hans patienter och han blir alltmer nyfiken på kvinnan vars rum han tagit över...

Liknande filmer

- Visa fler...

Skådespelare:

Juliette Binoche, Richard Jenkins, William Hurt, Paul Guilfoyle, Stephanie Buttle, Barbara Garrick

Manus:

Chantal Akerman, Jean-Louis Benoît

Genre:

Komedi, Romantik

Alternativ titel:

Un divan ā New York

Produktionsland:

Frankrike, Tyskland, Belgien
Filmnummer: 5984
Diskussioner om Det bor en fransk kvinna i min lägenhet  (0 diskussioner)
Det finns inga diskussioner här just nu
Starta ny diskussion
Kommentarer om Det bor en fransk kvinna i min lägenhet (9 st)
idaho1981 (Anmäl)   13/12 2015
Nrj, hur kan det bli så här platt och dåligt när två av mina absoluta favoriter är med. Men det känns löjligt och överdrivet. Manuset är väldigt enkelspårigt och karaktärerna ointressanta. Synd!
Tonti (Anmäl)   16/11 2014
Överdrivet utskälld då det ju faktiskt rör sig om en helt igenom trevlig skapelse. Vore förstås omöjligt att utan förhandskunskap lista sig till att Akerman är regissör men det är samtidigt tydligt att det inte är en Nora Ephronfilm. Finns ett par snygga sekvenser, tempot är schysst och skådisarna fina, särskilt den sävlige Hurt. Då gör det inte så mycket att storyn är fullt menlös.
jonbo (Anmäl)   17/9 2011
Hurt bevisar att han ibland kan vara den mest okarismatiska och tråkiga skådespelaren. Binoche känns som en karikatyr på free-spirited-frenchness instoppad i en film som inte har tempo, panache eller något att säga. Oerhört tråkigt.
dr.kristina (Anmäl)   24/3 2009
Nä, jag blev så besviken. Total avsaknad av "kemi" mellan Hurt och Binoche. Det hjälper inte med Hurts hundögon och Binoche´s leende. En rom-com måste åtminstone vara lite fångande - men den här var helt ointressant. Suck...
KillerPutte (Anmäl)   19/7 2008
(rek.2) Detta var bland det mest ointegsägande jag någonsin har sett, fullkomlig avsaknad av allt vad en film bör innehålla. Ettan är klarade än någonsin!
  Det finns fler kommentarer  Fler kommentarer till Det bor en fransk kvinna i min lägenhet
  Gå till filmforum  Till filmforum
Betyg & Kommentarer
Listor
Dela
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor