Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 1 306 Besökare idag: 5 552
annons
annons
Laddar...
 

The Dark Tower

Originaltitel: The Dark Tower
Regissör:Nikolaj Arcel
Utgivningsår:2017
Längd: 95 min
Antal betyg:410 betyg
Betygsätt:
Filmtipset-betyg:

Om The Dark Tower:

Den siste revolvermannen Roland Deschain letar i ett ökenlandskap efter ett mörkt torn, för att förhoppningsvis kunna rädda en döende värld. Baserad på Stephen Kings stora livsverk på åtta böcker.

Liknande filmer

Titel: Den oändliga historien
Originaltitel: Die unendliche Geschichte
Regissör: Wolfgang Petersen
År: 1984
Genre: Drama, Äventyr, Fantasy
Film nr.: 4551
Den oändliga historien
Titel: Den siste actionhjälten
Originaltitel: Last Action Hero
Regissör: John McTiernan
År: 1993
Genre: Komedi, Action, Äventyr, Fantasy
Film nr.: 298
Den siste actionhjälten
- Visa fler...

Skådespelare:

Matthew McConaughey, Idris Elba, Tom Taylor (I), Dennis Haysbert, Ben Gavin, Claudia Kim, Jackie Earle Haley, Fran Kranz, Abbey Lee, Katheryn Winnick, Nicholas Pauling, Michael Barbieri, José Zúñiga, Nicholas Hamilton, Inge Beckmann

Manus:

Nikolaj Arcel, Akiva Goldsman, Anders Thomas Jensen, Jeff Pinkner

Genre:

Action, Äventyr, Western, Skräck, Science Fiction, Fantasy

Produktionsland:

USA
Med i listor: Medlemmarnas senast betygsatta nya filmer, Stephen King
Filmnummer: 122919
Diskussioner om The Dark Tower  (0 diskussioner)
Det finns inga diskussioner här just nu
Starta ny diskussion
Kommentarer om The Dark Tower (39 st)
karlmats (Anmäl)   19:16 19/3
Jag har inte läst böckerna vilket verkar vara en klar fördel när man läser kommentarer och recensioner. Då jag inte har några förutfattade meningar kan jag här istället tycka om en värld som verkar ganska underhållande, McConaughey har efter True Detective blivit en riktigt underhållande skådis, Idris Elba är perfekt för sin roll och t.o.m. ungen funkar bra. Sen är det en massa grejer i världen som inte direkt förklaras utan swishar förbi men det har jag inga problem med, snarare blir man nyfiken på att se mer. Det är en kort speltid och den hade säkerligen kunnat förlängas med fördel, men samtidigt är det lite befriande att man för en gång skulle inte klämmer in för mycket så det kan jag ha överseende med. Jag får dock känslan att manuset är lite halvslött skrivet och att det mesta som är underhållande här är snott direkt från boken så det är väl King som ska ha cred här om något. Sen har man ju också castat Fran Kranz, det blir pluspoäng direkt och till slut väljer jag att avrunda uppåt till en svag 3a. Det kan dock mycket väl vara som med Liftarens Guide till Galaxen att jag sänker den till en 1a om jag ser om den efter att ha läst boken.
Sir_Lord (Anmäl)   11:34 15/3
Snyggt gjord bitvis men filmen stressas igenom för fort för att kunna lämna något bestående intryck. Samt att mycket i filmen egentligen lämnas obesvarat. Läste någon kommentar tidigare om att den skulle gjorts som miniserie och det hade den nog vunnit på
kryttan (Anmäl)   15:56 5/3
Idris Elba är cool som gunslinger. Tycker de tryckt ihop allt i en för kort film, hade gärna sett en 3 timmars variant eller miniserie.
Hammerheart (Anmäl)   14:57 18/2
Våldtäkt på böckerna, helt makalöst usel.
Djason (Anmäl)   23:16 11/2
Har inte läst böckerna så jag kan bara ge betyg efter filmupplevelsen. Hyfsad välspelad med några riktigt snygga scener.
  Det finns fler kommentarer  Fler kommentarer till The Dark Tower
  Gå till filmforum  Till filmforum
Se filmen
Betyg & Kommentarer
Listor
Dela
SESN AB © 2000-2017 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@sesn.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor