Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 592 Besökare idag: 4 516
annons
Laddar...
 

Det var en gång...

Originaltitel: Der var engang
Regissör:Carl Theodor Dreyer
Utgivningsår:1922
Längd: 75 min
Antal betyg:49 betyg
Betygsätt:
Filmtipset-betyg:

Om Det var en gång...:

Av Dreyers filmsaga om den fåfänga prinsessan som avvisar alla friare, och fördrivs av sin fader sedan hon setts tillsammans med en till svinaherde förklädd prins, finns bara drygt halva längden kvar. 2002 gjorde emellertid det danska filminstitutet en ny kopia där de försvunna scenerna rekonstruerats med stillbilder och förklarande texter. Det är denna version som är 75 minuter och som släppts på dvd.

Liknande filmer

- Visa fler...

Skådespelare:

Clara Pontoppidan, Svend Methling, Peter Jerndorff, Hakon Ahnfelt-Rønne, Mohamed Archer, Bodil Faber, Wilhelmine Henriksen, Lili Lani, Henry Larsen, Frederik Leth, Schiøler Linck, Gerda Madsen, Lars Madsen, Torben Meyer, Karen Poulsen, Musse Scheel

Manus:

Holger Drachmann, Carl Theodor Dreyer, Palle Rosenkrantz

Genre:

Drama, Familjefilm, Romantik, Fantasy, Stumfilm

Produktionsland:

Danmark
Filmnummer: 20285
Diskussioner om Det var en gång...  (0 diskussioner)
Det finns inga diskussioner här just nu
Starta ny diskussion
Kommentarer om Det var en gång... (10 st)
precineadd (Anmäl)   7/1 2014
inte mycket till film kvar, men Dreyer börjar enkelt och bygger uppåt (som i framförallt Prästänkan, av vad jag sett hittills) på ett fint sätt
Anonym_user_1 (Anmäl)   28/1 2013
Trevligt och charmigt, jag uppskattar iscensättningen en hel del. Dessvärre blir det svårt att tycka om filmen så mycket som man skulle vilja eftersom många scener saknas i dagens läge, skulle gärna vilja se en komplett version i framtiden.
NtoNW (Anmäl)   12/9 2012
Kan hålla med om allt som föregående skribenter skriver. Jag tycker också att början är lite svag, men det blir allt bättre efterhand. Just att slutet saknas förstör en hel del, hade åtminstone velat ha en slutstillbild. Men gott nog - pendlar mellan en trea och fyra. Nöjer mig än så länge med en trea.
wst (Anmäl)   1/12 2008
Fantastisk bildspråk till en mycket sevärd saga. Tråkigt att en del scener saknas men det fylls igen väl som tidigare sagt av stillbilder. Bra skådespeleri och manus. Så pass bra att den får en fyra!
goeran (Anmäl)   9/11 2008
Trevlig liten saga. Filmen är klart sevärt trots att vissa avsnitt saknas (DFI:s rekonstruktion fyller väl igen luckorna). Clara Pontoppidan och Sven Methling är bra i huvudrollerna.
  Det finns fler kommentarer  Fler kommentarer till Det var en gång...
  Gå till filmforum  Till filmforum
Betyg & Kommentarer
Listor
Dela
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor