Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 357 Besökare idag: 4 351
annons
annons
Laddar...
 

Det vilda gänget

Originaltitel: The Wild Bunch
Regissör:Sam Peckinpah
Utgivningsår:1969
Längd: 134 min
Antal betyg:1747 betyg
Betygsätt:
Filmtipset-betyg:

Om Det vilda gänget:

Ett gäng laglösa och deras vilda framfart i Mexico och Texas i vilda västern-erans slutskede. De jagas av amerikanska prisjägare som släppts fria enbart för detta jobb, och hamnar i ett eget krig i Mexiko.

Liknande filmer

Titel: 7 vågade livet
Originaltitel: The Magnificent Seven
Regissör: John Sturges
År: 1960
Genre: Drama, Action, Äventyr, Western
Film nr.: 892
7 vågade livet
Titel: Ducka, skitstövel!
Originaltitel: Giù la testa
Regissör: Sergio Leone
År: 1971
Genre: Western, Krig
Film nr.: 2495
Ducka, skitstövel!
Titel: Pat Garrett och Billy the Kid
Originaltitel: Pat Garrett & Billy the Kid
Regissör: Sam Peckinpah
År: 1973
Genre: Western
Film nr.: 5320
Pat Garrett och Billy the Kid
Titel: Butch Cassidy och Sundance Kid
Originaltitel: Butch Cassidy and the Sundance Kid
Regissör: George Roy Hill
År: 1969
Genre: Kriminalare, Äventyr, Western
Film nr.: 3431
Butch Cassidy och Sundance Kid
Titel: Den gode, den onde, den fule
Originaltitel: Il buono, il brutto, il cattivo
Regissör: Sergio Leone
År: 1966
Genre: Äventyr, Western
Film nr.: 528
Den gode, den onde, den fule
- Visa fler...

Skådespelare:

Ernest Borgnine, William Holden, Robert Ryan, Warren Oates, Edmond O'Brien, Jaime Sánchez, Emilio Fernández, Ben Johnson, Strother Martin, L Q Jones, Dub Taylor, Albert Dekker, Bo Hopkins, Alfonso Arau

Manus:

Sam Peckinpah, Walon Green

Genre:

Action, Western

Produktionsland:

USA
Med i listor: Western Top 50
Filmnummer: 2233
Diskussioner om Det vilda gänget  (0 diskussioner)
Det finns inga diskussioner här just nu
Starta ny diskussion
Kommentarer om Det vilda gänget (183 st)
Filmfantast86 (Anmäl)   25/10 2017
bra
Pava (Anmäl)   8/3 2017
Ska väl erkänna att western inte är någon favoritgenre. Inledningen och slutscenen är rullens behållning. Det är på tok för segt och ointressant där emellan. En svag trea!
Bengt_a (Anmäl)   7/1 2017
Jag ser inte alls charmen i att mörda oskyldiga, använda civila kvinnor som mänskliga sköldar, betala småflickor för sex (och dessutom inte betala dem tillräckligt), eller poängen med hela slutscenen. Många av karaktärerna var överdrivna, och att ett gäng skulle vara så infernaliskt korkade kändes bara banalt. Alldeles för lång, och för många scener med där alla i scenen krystat flabbar åt ingenting så de håller på att tappa brallorna. Det finns många bättre westernfilmer än denna.
Solidus (Anmäl)   2/1 2017
Första gången jag såg "Det vilda gänget" var jag inte så imponerad och efter par år senare kände jag mig sugen att ge filmen en ny chans och vet ni vad? Min inställning är detsamma som första gången. Innan ni börjar lyncha mig vill jag förklara min åsikt till denna westernklassiker. Inledningsscenen och filmens våldsamma final är fantastiska delar och filmens höjdpunkter. Det är rått, blodigt och realistiskt. Problemet med "Det vilda gänget" är dess karaktärer. De fångar mig inte och orsaken att de inte fångar mig är att filmen inte presenterar dem. När regissören försöker skapa en sammanhållning inom gruppen tycker jag att det kännas forcerat och överdrivet. Det blir aldrig den naturliga gruppdynamiken som i t.ex. "Rovdjuret", där det faktiskt känns att soldaterna har stridit och sett helvetet tillsammans. Jag ser inte storheten med "Det vilda gänget", men ni gör det och det är jag glad för.
RustyFilm (Anmäl)   9/12 2016
Filmen är från 1969 och är högt rankad på IMDb. Visst, den är tekniskt bra. Men handling och skådespeleri är inte lika bra. Viktigt för en västernfilm är rejält "utmejslade" karaktärer. Här är gubbsen så lika varandra att det är svårt att hålla ordning på vem som är vem. Kan gissa att filmens "action-effekter" imponerade -69. Här vissas våld och blodkaskader på ett sätt som nog var ganska nytt då. Men sådant gör inte en film till ett mästerverk, varken då eller nu
  Det finns fler kommentarer  Fler kommentarer till Det vilda gänget
  Gå till filmforum  Till filmforum
Betyg & Kommentarer
Listor
Dela
SESN AB © 2000-2017 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@sesn.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor